‘Bullet Train’ har en charmerende Brad Pitt på et lyntog som lejemorder

Fuld fart på 4K Ultra HD: Der er fuld fart på et lynhurtigt tog, der skyder sig som et flyvende missil gennem landskabet i ’Bullet Train’. Ombord er der også fart på. Her finder man en håndfuld af umage lejemordere, der alle har hver deres mission. Alle gemmer på hemmeligheder, hvor det viser sig, at mordernes opgaver har noget til fælles, mens de alle må gøre deres for at overleve turen.

Hovedrollen i den replikflyvende action-thriller indtages af en charmerende Brad Pitt som den konstant uheldige lejemorder Ladybug. Han kommer til at stå model til alskens slåskampe, mens han i grunden blot ønsker at hoppe af toget og droppe opgaven. Han omgives af de øvrige lejemordere, der males op i kantede karikaturer, som desværre aldrig bliver videre interessante.

End ikke Brad Pitts ellers ok morsomme portræt bringer medrivende liv i en historie, der mere synes at vakle rundt i et usmidigt manuskript end at opretholde den intensitet, som her synes at sigtes efter. Filmen er lidt for ivrig efter at dupere med et sindrigt manuskript, der folder sig ud som et puslespil af karakterer og deres forskellige agendaer, men i stedet ender det noget tungrøvet.

Det sagt, så er her også plusser. Der er bl.a. et par lækkert iscenesatte slåskampe, hvor filmens både absurde og blodigt morbide humor kommer i knogleknækkende spil. Filmens historie er dog ikke videre spændende, mens også de mange slåskampe undervejs mere begynder at kede med de samme tricks og gimmicks end at dupere og underholde.

Lyspunktet er helt klart Brad Pitt, der med naturlig charme og ganske fin komisk timing giver filmen noget af det medrivende liv, den ender med at være fattig på. Desuden kommer spilletiden på omkring 2 timer til at føles alt for lang, hvor slutningens stort opsatte finale trækkes så meget ud, at engagementet mister pusten, mens der forsøges at binde de mange plottråde sammen, dog uden elegant held.

’Bullet Train’ har hjertet på rette sted. Den vil underholde med ironisk humor, adrætte action-scener og en charmerende Prad Pitt i centrum. Desværre går de på papiret ellers gode og blodige intentioner aldrig op i den højere enhed, der lægges op til. I stedet mister løjerne hurtigt medrivende momentum, mens fortælling mere ender i kludder end i veloplagt action-hopla.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Der er virkelig knald på lyntoget fyldt med lejemordere på denne knaldlækre 4K Ultra HD-udgivelse. Billedet er kontrastfyldt og detaljerigt, mens også lydsiden buldrer afstemt og klart afsted. Sådan! Hertil finder man over en times ekstramateriale med bl.a. kig på easter eggs, filmens sprudlende cast og stunts, videre til en making of og så medfølger også et kommentarspor med bl.a. filmens instruktør, så man får et endnu bedre indblik i filmen.

’Bullet Train’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 17. oktober.