Tiden går grusomt hurtigt i M. Night Shyamalans gys ‘Old’

Grusomt gys på 4K Ultra HD: Hvis man er til gyserfilm, så kender man vel sagtens også filmskaberen M. Night Shyamalan, der brød igennem for gysende fuld fart med ‘Den sjette sans’ tilbage i 1999. Siden har han leveret op til blandt andet flere gys og thrillers, herunder med titler som ‘Unbreakable’, ‘The Village’ og ‘Signs’ samt ‘The Visit’ og ‘Split’. Nu er han så tilbage i gyserland med ‘Old’.

Filmens titel er desuden ganske passende, da det netop er alderdommen, som her rammer vores stakkels hovedpersoner. Det starter ellers ret så idyllisk. Man følger nemlig her en familie, der er på tropisk ferie. Her indfinder sig sig på en smuk og varm strand. Intet er dog, som det giver sig ud for her. Snart begynder de nemlig på mystisk vis at ældes særdeles hurtigt. Ja, faktisk kortes deres liv ned til blot en enkelt dag – og hvad gør man så lige?

Det er med denne skare og ikke mindst grufulde præmis, at man bliver taget med ombord på en uhyggelig strandtur, der ellers skulle have været den rene familieidyl. Det er dog – som du helt rigtigt har gættet – langt fra tilfældet. Gyset bliver således også et gys mod tiden, der altså i den grad er speedet dødeligt op på den solrige sandstrand.

Man finder desuden op til flere gribende skuespillere, herunder også flere af mine personlige favoritter, nemlig med navne som Gael García Bernal, Vicky Krieps og Alex Wolff samt stjerneskuddet Thomasin McKenzie. Det er således heller ikke videre svært at leve sig ind i filmens ubehaglige præmis, hvor man nok vil heppe på vores ældende hovedpersoner.

Så er man fan af netop M. Night Shyamalan, gyserfilm og ovenstående skuespillere, så bør ‘Old’ altså været en film, man bør stifte bekendtskab med. Om ikke andet for netop at se, hvad M. Night Shyamalan har oppe i gyserærmet denne gang. Ja, også måske man også lige næste gang vil tænke sig en ekstra gang om, inden man tager på stranden.

4K Ultra HD og ekstramateriale: ‘Old’ udkommer på blandt andet det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format, mens filmen desuden også følger med som Blu-ray. Herudover finder man også en omgang ekstramateriale, hvor man således kan dykke ned i blandt andet slettede scener, familien i filmen, videre til øvrige tanker og kig på produktionen og gyset.

‘Old’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 14. december.