Den romantisk komedie ’Palm Springs’ går i charmerende ring

Biografanmeldelse: Det er umuligt ikke at komme til at tænke på komedie-klassikeren ’Groundhog Day’ fra 1993 med Bill Murray, der her er fanget i et tidsloop, hvor han vågner op til den samme dag – dag efter dag. Det er nemlig samme tidsloopende præmis, der er udgangspunktet for den charmerende romantiske komedie ’Palm Springs’, hvor man kommer med til det samme bryllup – dag efter dag efter dag…

Man møder her den noget sortsynede, men også sorgløse Nyles, som er fanget i et tidsloop og altså vågner op til den samme dag – dag efter dag. Nemlig dagen for et bryllup, hvor han støder ind i brudens søster – og modvillige brudepige – Sarah. Det går dog hverken værre eller bedre end, at også hun ender med at blive fanget i tidslommen, der går i ring – dag efter dag.

Sammen må de to nu forsøge at finde mening med det hele og egentlig også selve livet. For hvordan skal man lige gribe livet an, når man kender dagen i morgen og alting blot går i ring? Det er noget af det, Nyles og Sarah forsøger at finde svar på, mens Sarah blot bliver mere og mere desperat efter at komme ud af den frustrerende tidslomme, som Nyles derimod synes at have fundet en vis fred med.

Selvom ’tidslomme’-præmissen måske ikke er original, så leveres den veloplagt, med frisk energi og ikke mindst en vellykket vittig slagside. I front finder man da også en skøn duo, som med fin komisk timing engagerer mig i eskapaderne filmen igennem. Andy Samberg har som Nyles ufravigelige funny bones, mens Sarah – i skikkelse af en energisk Cristin Milioti – leverer både sødme og snarrådighed.

De to er virkelig godt selskab, hvilket blandt andet afstedkommer diverse gakkede optrin på den evige bryllupsdag. F.eks. er deres bekymringsfrie møde med både ordensmagten og døden morsomme indspark i en film, der også har en fin – om end let – dramatisk klangbund. Alvoren får altså aldrig overtaget i en film, der får medrivende energi af blandt andet netop Samberg og Miliotis dynamiske samspil.

’Palm Springs’ er kort fortalt et skud komisk charme, der går morsomt i ring med engagerende og ikke mindst morsomme Samberg og Milioti, som blandt andet også tager mig med på syret sjove svampe-trip og med til komiske slåskampe. Morgendagens evige bryllup kendes måske nok, men den leveres på trods af dette med fine overraskelser og farverig charme, som er med til at overvinde filmens momentane stilstand.

’Palm Springs’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Palm Springs’ har biografpremiere den 8. oktober.