Gyseren ‘Sadako’ bringer nyt liv til spøgelset fra ‘Ringu’

Gys på Blu-ray: En af de bedste og ikke mindst mest skræmmende gysere er for mig den japanske ‘Ringu’ – eller på engelsk ‘The Ring’ – fra 1998. Du ved, den der med det mystiske videobånd, der kan “dræbe”. Nu vender filmens instruktør Hideo Nakata tilbage med endnu et kapitel i den gysende grumme gyser-og-spøgelses-franchise med ‘Sadako’, der nu udkommer på Blu-ray her i landet.

Men hvad handler dette nye gyser-kapitel så om? Jo, i filmen bliver en pige låst inde i en garderobe, mens lejligheden udenfor står i flammer. Hendes mor er imidlertid overbevist om, at pigen er den genfødte Sadako – altså det uhyggelige spøgelse, som man kender fra blandt andet netop gyseren ‘Ringu’.

Moderen tror, at Sadako således har påsat branden for at dræbe sit eget barn. Pigen bliver imidlertid indlagt på et hospital, hvor psykiateren Mayu arbejder. Men efter at have overlevet sine skader, viser det sig samtidig, at hun hverken har minder om, hvad der er sket eller hvem hun er.

Psykiateren Mayu får nu til opgave at opklare mysteriet. For bærer pigen mon på spøgelset Sadakos grumme forbandelse? ‘Sadako’ er som nævnt instrueret af den første Ringu-films instruktør, Hideo Nakatas, hvis seneste film i gyser-serien altså kommer her mere end 20 år efter den originale film, hvor han skabte grundlaget for mareridt hos mig.

‘Sadako’ udkommer på dvd og Blu-ray den 7. september.