Renée Zellweger bærer tragiske Garland i mål i dramaet ‘Judy’

Drama på Blu-ray: Mange – hvis ikke alle – kender det klassiske eventyr ‘The Wizard of Oz’ med Dorothy på magisk afveje i skikkelse af en sød Judy Garland, mens film som ‘Meet Me in St. Louis’, ‘Easter Parade’ og ‘A Star Is Born’ nok også vil ringe en klokke hos en del. I det biografiske drama ‘Judy’ finder man en 46 årig Garland, der er formet af sit slidsomme liv.

For det har langt fra været en dans på roser for skuespillerinden og senere entertainer med den fortryllende stemme. Det lader filmen os vide både i en række flashbacks til den unge Garlands liv, hvor hun tvinges på kur og forbydes burgere med kontrollerende voksne omkring sig. Her i hendes voksne liv er hun stadig omgivet af folk, der vil hive mest muligt ud af hende.

‘Judy’ er dog primært historien om den 46-årige Garland, der flytter til London for at give en række koncerter – det langt fra sine børn og med opslidende timer på og bag scenen, hvor alkoholen og festerne tager på den skrøbelige Garland – på samme måde som de mange koncerter truer med at vælte hende om kuld.

Det er tragisk at overvære sangerinden både slide sig selv og og lade andre slide på hende. Men det er også et skønt og stærkt portræt af Renée Zellweger i den altdominerende hovedrolle. Hun er både charmerende, sjov og sød, men også et bestemt, sørgeligt og tragisk bekendtskab, der vakler rundt i livet og ensomhed, selvom hun er omgivet af mennesker.

Desværre folder filmen sin ganske vist både dragende og engagerende fortælling – og ikke mindst hovedperson – noget generisk ud. Den rammer alle de forudsigelige plotpunkter undervejs – fra nedtur til optur og nedtur samt alt derimellem. Det sagt, så er filmen så absolut det hele værd takket være en drøngod Renée Zellweger som den hele vejen nærværende Garland.

Hun giver et billede af en kvinde, der på en gang lever isoleret og helt i sin egen verden, men også som en kvinde, der higer efter at være en del af livet og sin familie. Kort fortalt er ‘Judy’ en hjerteskærende og skøn fortælling om en kvindes svære liv i showbusiness. En gudsbenådet sangerinde i en desværre smule generisk udfoldet film. Men Renée Zellweger er hele turen værd.

Ekstramateriale: Udover selve filmen ‘Judy’ finder man også en omgang ekstramateriale. Her kan med dykke ned i en behind the scenes, videre til et kig på, hvordan Renée Zellweger forvandlede sig til Judy Garland, mens der også medfølger en række slettede scener.

‘Judy’ udkommer på dvd og Blu-ray den 12. marts.