Det levende legetøj holder både morsomt og rørrende niveau med ‘Toy Story 4’

Animation på Blu-ray: Det hele startede helt tilbage i 1995 med den første ‘Toy Story’, siden da er der nu kommet i alt fire film med det levende legetøj, der er blevet en stor del af mange både børn og barnlige sjæles liv. Her ledt an af naturligvis Woody og Buzz Lightyear. Nu udkommer den fjerde film i serien med ‘Toy Story 4’ – og ja, niveauet holder bestemt. Utroligt nok, men ikke desto mindre sandt.

Jeg var i hvert fald kosteligt underholdt af legetøjets nye strabadser – og det både så jeg grinte, men jeg blev også rørt. Hvilket blandt andet er noget af det, som filmene i legetøjsfranchisen i den grad formår – og altså også med denne film formår. En film, der øjensynligt nu er den sidste i serien – men sagde man ikke også det med film nummer tre? Uanset om dette bliver et punktum eller en ny begyndelse er det en skøn film.

For Pixar kan bare det der med at balancere humor med fine følelser og ikke mindst give legetøjet liv og sjæl. Ja, og i denne omgang møder vi da også som altid helt nye karakterer, hvor særligt en får lov til at stjæle rampelyset. Det gør det hjemmelavede stykke legetøj med navnet Forky nemlig. Ja, det er en plastisk gaffel med et par øjne og så ellers bare barnligt klistret sammen. En i den grad overraskende rørende og charmerende karakter.

Med ja, hvad handler denne ‘Toy Story 4’ egentlig om? Jo, Bolette tager her sit legetøj – bestående af netop blandt andre Woody, Buzz og resten af flokken samt sit nyeste og hjemmelavede stykke legetøj Forky – med på familiens campingtur. Men mere vil jeg i grunden ikke afsløre her, da der venter sin del af spændende overraskelser undervejs på en rejse, der båder er vild, medrivende, morsom og spændende.

‘Toy Story 4’ er ganske enkelt i den grad en film, der gør de andre ligeledes skønne film i serien ære – det både ved at være en fin og medrivende forlængelse af historien samt karakterernes udvikling, men også ved at kunne stå for sig selv og være sin egen. I hvert fald sådan helt overordnet. Men ja, når der fremadrettet skal være Toy Story-marathon, så kommer man altså bestemt ikke udenom også at skulle sætte denne fjerde film i afspilleren.

Ekstramateriale: Udover selve filmen ‘Toy Story 4’, så byder Blu-ray-udgivelsen også på en smule ekstramateriale. Man kan således her få et nærmere indblik i filmen, den historie og karakterer – nemlig med et kommentarspor til filmen. Herudover finder man også to øvrige featuretter, nemlig med ‘Bo Rebooted’ samt ‘Toy Stories’.

‘Toy Story 4’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 12. december.