SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE: Et eventyrligt venskab mellem en dreng og hans drage

En animationsfilm du skal se: Opfølgeren til DreamWorks’ veldrejde animationsfilm Sådan træner du din drage fra 2010 har ramt biografen. Den første er nu genudsendt på Blu-ray, og den bør altså lige få set eller genset. For det er en af de seneste års bedste og mest veloplagte animationsfilm fra studiet bag blandt andet Shrek-, Madagascar– og Kung Fu Panda-filmene.

Det er en ganske enkelt hamrende godt fortalt historie om venskabet mellem en dreng og hans drage, der udover den engagerende duo også byder på medrivende animationsaction, der giver susende godt rum til både episke landskaber, flyvende drager og ikke mindst de indtagende karakterer.

sådan træner du din drage blu-ray 02

For godt nok er animationen fejende flot, men det er karaktererne og historien, der for alvor løfter filmen. Den gammelkendte historie om venskab og om at være tro mod sig selv, selvom man må træffe upopulære valg, fortælles nemlig her med fængslende troværdighed og menneskelig nerve, selvom der både er ildspruttende drager og animerede følelser på spil.

Jay Baruchel er god og charmerende som drengen med dragevennen og Gerard Butler naturligt autoritær som hans far, mens stemmer af blandt andet Craig Ferguson, Jonah Hill, Kristen Wiig og Christopher Mintz-Plasse hele vejen rundt bringer animationen yderligere til live. En fornøjelse.

sådan træner du din drage blu-ray 01

Filmen ser desuden forrygende godt ud på Blu-ray, hvor både heftig action og karaktergalleriet står farvemættet og klart, mens lydsporet giver billederne dynamisk modspil med velbalancerede niveauer. Udgivelsen byder desuden på fint og informativt ekstramateriale, der giver et godt indblik i filmen, blandt andet med et kommentarspor samt med diverse featuretter om alt fra karakterer til animation og slettede scener.

Sådan træner du din drage er udkommet på Blu-ray d. 3. juli 2014. [tabgroup][tab title=”Sådan træner du din drage (2010) | Blu-ray-anbefaling”]
How to train your dragon cover
Originaltitel: How to Train Your Dragon, USA, 2010
Release: den 3. juli 2014
Instruktion: Chris Sanders, Dean DeBlois
Medvirkende: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, Jonah Hill, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse m.fl.
Spilletid: 1 time 38 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]