En altid charmerende Paul Rudd på afveje

Paul Rudd er en favorit hos undertegnede og hovedårsagen til, at jeg var spændt på at se komedien Wanderlust. Det var også primært ham og hans flair for improvisation, der hev flest grin ud af mig i en desværre noget ujævn affære. Der forsøges ellers kækt med både toilethumor og ’tissemænd-in-your-face-komik’.

Paul Rudd og Jennifer Aniston – aka George og Linda – står pludselig uden job og må derfor flytte ud af deres dyre New Yorker-lejlighed og væk fra byen. Efter et par ulidelige dage hos Georges belastende bror beslutter de sig imidlertid for at flytte ind i et hippie-kollektiv ude i skoven. De to travle bymennesker har nemlig aldrig følt sig mere i live end i bofælleskabet med både pot, lejrbål, meditation og guitarspil.

Jep, der er lagt i ovnen til et morsomt kultur-clash mellem byboere og tilbagelænede flippere uden jordforbindelse – og ikke nok med det, for onde pengemænd vil snuppe fristedet og istedet bygge et kasino. Desværre spilles der mere eller mindre på de samme kedelige stereotype roller og forudsigelige gags, hvilket hurtigt hiver engagementet ud af løjerne og desværre heller ikke er videre morsomt.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men Paul Rudd er for mit vedkommende altid godt selskab – også i dette tilfælde. Hans naturlige charme og flair for akavet komik sidder lige i skabet. Det er da også mere hans reaktioner, der er sjove end selve hippiernes eskapader. Jennifer Aniston spiller som hun altid gør – denne en flyvsk kæreste. Kemien mellem de to er dog nogenlunde vellykket, men deres parforholdsknas får aldrig fat i følelserne.

Flokken af flippere synes alle mere eller mindre at være uden realitetssans og fremstår også mere usympatiske og irriterende, end som nogle sjove og skæve typer. Her leder Justin Theroux an som en mildest talt egocentreret guru, der fint udfylder rollen som selvfed og dobbeltmoralsk frelser – han bare ikke særlig sjov, hvilket desværre også gælder lidt for meget af filmens øvrige spilletid.

Tja, der er med andre ord ikke meget at komme efter i ”komedien” Wanderlust ud over et par vellykkede scener med Paul Rudd og ikke mindst hans irriterende bror, spillet yderst veloplagt af Ken Marino – både ham og hans fordrukne kone ser man desværre bare alt for lidt til. Men hey, Paul Rudd er sgu en behagelig gut, som jeg gerne tager et smut i skoven med en anden gang.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen præsenteres med et hæderligt billede og lydspor. Farverne er fornemt gengivet, mens skarpheden ikke hele vejen er lige overbevisende, dog intet graverende. Lydsporet spiller også ok. Her er klare niveauer og god tydelighed. Herudover medfølger en smule ekstramateriale.

Man får fjogede fraklip (6 min.) og fem slettede scener (7 min.). Mere interessant bliver det med featuren The Bizarro Cut, der er en alternativ version af filmen med lutter nye og anderledes takes af scener fra filmen (80 min.). Jeg må dog krybe til korset og sige, at jeg ikke orkede at se det hele igennem, men for fan af filmen er det en fin måde at præsentere de mange alternative scener og improvisationer på.

Originaltitel: Wanderlust, USA, 2012
Instruktion: David Wain
Medvirkende: Paul Rudd, Jennifer Aniston, Justin Theroux, Malin Akerman, Alan Alda, Ken Marino, Lauren Ambrose m.fl.
Spilletid: 1 time 38 min.
Udgiver: Universal Home Entertainment