‘Amour’ er den store vinder ved London Critics’ Circle Film Awards

Michael Haneke fortsætter sin sejrsgang med sin smukke og rørende Amour ved The Critics’ Circle Film Awards i London, hvor priserne netop er blevet uddelt. Det er de engelske filmkritikere, der har talt og således peget på Amour som 2012s bedste film, mens Haneke også nuppede prisen for årets manuskript og Emmanuelle Riva fik prisen for årets skuespillerinde.

Mon ikke det blev en voldsom fest med gangstativ og porter. Det håber jeg. Herudover løb Ang Lee med prisen for årets instruktør for Life Of Pi, som også fik prisen for Technical achievement. Joaquin Phoenix blev Årets skuespiller med sin rolle i Paul Thomas Andersons The Master, mens Philip Seymour Hoffman fik prisen for Årets birolleskuespiller i samme film (nu glæder jeg mig bare endnu mere).

Og så må Anne Hathaway jo gøre et eller andet rigtigt, eftersom hun som ved Golden Globes også her modtog prisen for Årets birolleskuespillerinde for sin rolle i Les Misérables. Hun er måske bare virkelig god til at kombinere gråd med sang. Toby Jones er en personlig favorit, så cool at se ham løbe med prisen for Årets britiske skuespiller for Berberian Sound Studio (selvom jeg endnu ikke har set filmen.)

Se også:
’Argo’ vinder for bedste film ved Golden Globes
Amour: Med kærligheden i live til det allersidste farvel

Årets vindere ved The Critics’ Circle Film Awards:
Årets film:
Amour
Årets britiske film: Berberian Sound Studio 

Årets instruktør:
 Ang Lee – Life Of Pi
Årets skuespiller: Joaquin Phoenix – The Master
Årets skuespillerinde: Emmanuelle Riva – Amour
Årets birolleskuespiller:
 Philip Seymour Hoffman – The Master
Årets birolleskuespillerinde:
 Anne Hathaway – Les Miserables
Årets britiske skuespiller: Toby Jones – Berberian Sound Studio
Årets britiske skuespillerinder:
 Andrea Riseborough – Shadow Dancer
Årets manuskriptforfatter: Michael Haneke – Amour
Årets udenlandske film:
 Rust And Bone
Årets dokumentar: The Imposter
Årets gennembrud for en britisk filmskaber:
 Alice Lowe & Steve Oram, manuskriptforfattere – Sightseers
Årets ’young british performer’: 
Tom Holland – The Impossible
Technical achievement: Life Of Pi – Bill Westenhofer, visual effects
Dilys Powell Award for excellence in film:
 Helena Bonham Carter