Triers "Antichrist" dominerede Bodil-festen

Det blev Lars von Triers brutale og smukke Antichrist, som dominerede da filmkritikers pris, Bodil-prisen, blev uddelt i Imperial. Det samme var tilfældet, da de danske Robert-statuetter blev uddelt tidligere i år.

Filmen hev således hele fem Bodil-statuetter hjem ud af de i alt 11 porcelænsfigurer. Det for Bedste bedste danske film, Bedste mandlige og kvindelige hovedroller til henholdsvis Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg, Bedste fotograf til Anthony Dod Mantle og Årets Sær-Bodil til Kristian Eidnes Andersen for lyddesign.

lars von trier

Det er således sjette gang Trier vinder for Bedste film ved Bodil-festen. Tidligere med Dogville (2004), Breaking the Waves (1997), Riget (1995), Europa (1992) og Forbrydelsens element (1985).

Priserne for årets Bedste biroller gik til Jens Andersen og Pernille Vallentin for deres præstationer i Ole Bornedals Straw-dogs-mash-up Fri os fra det onde. Bedste amerikanske film blev i år Pixars fantastiske Up, mens Bedste ikke-amerikanske film også var en animationsfilm, nemlig Waltz With Bashir.

Årets Æres-Bodil blev tildelt trioen bag Super16, et alternativ til Den Danske Filmskole, som blev stiftet tilbage i 1999. Og så vandt Anders Riis-Hansen for Årets bedste dokumentarfilm for Blekingegadebanden.

– Læs videre:
Bodil-prisens hjemmeside.
Triers Antichrist dominerede ved Robert-festen.
Min anmeldelse af Antichrist, Triers troldspejl forfører og frastøder.