Filmplakater stjæler med arme og ben

Faste læsere vil vide, at jeg er vild med flotte filmplakater – ikke mindst de alternative og fanlavede af slagsen. Det hænger bl.a. sammen med, at de officielle plakater ofte ikke er særligt interessante eller specielt flotte. Ofte ligner plakaterne noget, man har set alt for mange gange før – og det har man højst sandsynligt også.

Hos Oh No They Didn’t! har de fundet 13 kategorier af plakat-trends, der går igen fra film til film og lavet plakat-montager, der med al tydelighed viser de mange ligheder. Det er ikke altid, at der er tale om dissideret grimme plakater, men originale er de ikke ligefrem. Vi kender fx allesammen de ofte brugte ’floating heads’ og en af de nyere trends med at smække tekst henover ansigtet på plakat-offeret.

– De 13 kategorier er som følger:
1.
Tiny People On the Beach Giant Heads in the Clouds. 2. Sexy Back (Most Likely to Contain Weaponry). 3. Back to Back. 4. The Bed. 5. I’ve Got My Eye On You. 6. Nature is Blue. 7. Black/Orange. 8. Run For Your Life. 9. Legs Wide Spread. 10. Is That Your Face Or Are the Drugs Kicking In?. 11. The Red Dress Never Goes Out of Fashion. 12. The Rip-Off. 13. Text In Your Face.

– Se de 13 plakat-montager HER.

Og se så også lige en håndfuld mere opfindsomme plakater:
Tre fantastiske filmplakater
Ret så imponerende filmplakater
Stramt komponerede filmplakater