CPH PIX: Action og gore i smukke Hong Kong

I går stod den igen på hæsblæsende Hong Kong-action af Dante Lam. Denne gang med den pulserende politi-thriller Fire of Conscience. Den var lige et par niveauer mere veldrejet end hans ligeledes vellykkede Stool Pigeon, som jeg så i søndags. I denne ombæring teamer to betjente op i jagten på en brutal morder, men snart står det klart, at de ellers retskafne politimænd gemmer på hver deres skyggesider.

Et karakterdrevet action-ridt er sat på skinner – selvfølgelige med indlagt familie-tragedie. Og selvom action-scenerne er filmens force, bl.a. imponerer en medrivende menneskejagt i Hong Kongs menneskemylder samt et intenst shootout med håndgranater og frie fald fra stilladser (herligt befriet for hip parkour), så drukner karaktererne ikke i eksplosioner. Et Hollywood-remake må være lige på trapperne.

Hong Kong satte også scenen i aftenens anden film. Det var dog i en noget mere blodig boldgade vi befandt os med ‘boligboble-gore-festen’ Dream Home. Her slår det klik for den ellers så søde Cheng, da hun får afslag på den drømmebolig, hun i årevis har sparet op til – og så er der ellers ingen grænser for, hvor langt hun vil gå med en køkkenkniv for at få fingre i boligen. Meget langt skulle jeg hilse at sige.

Historien om Cheng og hendes motivation for massakren synes dog aldrig at blive en overbevisende del af blodrusen, måske fordi dramaet er så fint og fåmælt fortalt, mens volden er mere end voldsom. Det føles snarere som to forskellige film, slasher-festen og det socialrealistiske drama, hvor den bristede boligdrøm mere synes som et påskud for at lege med teaterblodet, end et ønske om at fortælle Chengs tragiske historie.

Men selv det mindste påskud er stor nok for mig, når der leveres så æstetisk smuk, velkomponeret og medrivende gore som tilfældet er med Dream Home.

– Læs mere på PIX om Fire of Conscience og Dream Home.