Artikel top 10 2013 Banner thumb 02

Published on december 27th, 2013 | by Bjarke Friis Kristensen

190

Top 10 – de bedste film fra 2013

De 10 bedste film fra 2013 samt det store filmiske tilbageblik: 2013 har været et virkelig godt filmår med mange fremragende filmoplevelser. Fra buldrende blockbusters til intense dramaer og originale komedier samt skræmmende gys og monstrøs science fiction. Det har derfor i udpræget grad været svært at sammensætte dette års top 10 med de bedste film fra 2013.

Jeg kigger derfor også tilbage på året mere generelt og peger på en række film, der har været med til at tegne filmåret, der er gået. Jeg fremhæver selvfølgelig også højdepunkter fra filmfestivalerne CPH PIX og Blodig Weekend. Listen og de øvrigt omtalte film inkluderer kun titler, der har haft dansk biografpremiere i 2013.

1) THE WORLD’S END (instr. Edgar Wright)
Edgar Wrights sidste del i Three Flavours Cornetto-trilogien sprutter af energi og overskud. Simon Pegg og Nick Frost leder veloplagt an i science fiction-komedien, der forener pub crawl og Jordens undergang. Det er vittigt, velskrevet og ikke mindst helt forrygende morsomt. Min anmeldelse.

world's end top 10

2) GRAVITY (instr. Alfonso Cuarón)
Vægtløs og med bankende hjerte sendes man ud i verdensrummet med George Clooney og Sandra Bullock, hvor en rutinemæssig mission ender katastrofalt. En pokkers intens film, der med et fast greb om dramaet udfolder sin medrivende og åndeløst smukke historie. Min anmeldelse.

Gravity top 10

3) PIETA (instr. Kim Ki-duk)
Sydkoreanske Kim Ki-duks smertelige og smukke Pieta er en voldsom oplevelse om et komplekst forhold mellem den kyniske Gang-do og en kvinde, der påstår at være hans mor. Tematikker som hævn, forladelse, synd, vold, afsavn og kærlighed væves elegant sammen i det intense drama.

Pieta 02 top 10

4) THE MASTER (instr. Paul Thomas Anderson)
I årene efter 2. Verdenskrig følger man forholdet mellem en megalomanisk kultleder og hans fordrukne protegé – Philip Seymour Hoffman og Joaquin Phoenix i pragtpræstationer. En film, der bugter sig gennem sin fascinerende historie om kærlighed, ensomhed og religion. Min anmeldelse.

Master top 10

5) NYMPHOMANIAC (instr. Lars von Trier)
Lars von Trier er en drillesyg mand, der leger med sit publikum. Det er også tilfældet med hans seksuelle dobbeltdækker Nymphomaniac. En fire timer lang rejse gennem en kvindes seksuelle eskapader. Et fascinerende bæst af en film om ensomhed og afhængighed. Min anmeldelse.

Nymphomaniac top 10

6) PACIFIC RIM (instr. Guillermo del Toro)
Medrivende, kulørt og spektakulær underholdning med gigantiske monstre i kamp med enorme menneskestyrede robotter. Et buldrende og berusende science fiction-kick, der slipper fantasien løs og strækker tyngdeloven til sit yderste. Min anmeldelse.

pacific rim top 10

7) MUD (instr. Jeff Nichols)
I dette Mississippi-beskidte coming of age-drama støder to 14-årige knægte på den mystiske Mud, spillet med liv og død af Matthew McConaughey. Trekløverets umage venskab afføder et både rørende, ærligt og nærværende drama om barndom, kærlighed og venskab. Min anmeldelse.

Mud top 10

8) THE CONJURING (instr. James Wan)
Et særdeles olmt hauted house-gys om en familie, der flytter ind i et afsidesliggende hus, som gemmer på en dyster fortid. Det går dog alt for sent op for familien, og så står den ellers på den ene skræmmende scene efter den anden med lyde i mørket og eksplicit gru. Min anmeldelse.

Conjuring top 10

9) DJANGO UNCHAINED (instr. Quentin Tarantino)
Seksløbere, cowboyhatte og fjogede Ku Klux Klan-medlemmer anno 1858. Tarantino går all in på westerngenren med et voldeligt og vittigt ridt ud over prærien med dusørjægerne Jamie Foxx og Christoph Waltz, mens Leonardo DiCaprio støder til som slesk satan. Min anmeldelse.

Django Unchained top 10

10) ELYSIUM (instr. Neill Blomkamp)
Der lukkes op for godteposen af flot fremtidslir og heftig action i denne dystopiske sci fi-basker. Her tegnes skellet mellem rig og fattig skarpt op, mens en desperat Matt Damon iført kropsforstærkende skelet forsøger at klare ærterne med rumpistoler og de bare næver. Min anmeldelse.

Elysium top 10

Disse film skulle du også have set i 2013
Jeg lister i år også en række andre film, ganske enkelt fordi, at 2013 bød på så mange gode filmoplevelser. Langt fra alle titler var dog tæt på at nå min top 10, men det er alle film, der har været med til at gøre 2013 til et skønt filmår. Så skulle du have misset nogle titler, kan du fint bruge denne gennemgang som en tjekliste. Klik på titlerne for mine anmeldelser.

Andre nævneværdige film fra 2013 – del 1
Nicolas Winding Refns helt meditative Only God Forgives var tæt på at nå min top 10 og Silver Linings Playbook var et morsomt og rørende drama om kærligheden og at turde give slip på fortiden. The Place Beyond the Pines tog sin fortælling ad uventede veje, mens man blev i godt humør af Frances Ha, og så sitrede kærligheden i Blue is the Warmest Color. Woody Allen serverede en depressiv Cate Blanchett i Blue Jasmine og Steven Spielberg tog tålmodig hånd om Lincoln i Lincoln.

Top 10 boblere del 1

Osama bin Laden blev jagtet i Zero Dark Thirty og livet spændte ben for Marion Cotillard i Smagen af rust og ben, mens mænd og kvinder blev sat drilsk i scene i Don Jon. Thrilleren Prisoners satte hævntørsten i gang, mens der blev slået hekse ihjel i Witch Hunters og This is the End gjorde Jordens undergang sjov. Ridley Scott var ond med The Counselor og Ben Stiller veloplagt i The Secret Life of Walter Mitty, mens der var smæk på eventyret i The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Andre nævneværdige film fra 2013 – del 2
2013 bøde også på flere store blockbusters, hvor blandt andet Tom Cruise fløj rundt i fremtiden i den smukke Oblivion, mens der var rumræs i Star Trek – Into Darkness og Superman gik til stålet i Man of Steel. Tom Hanks var på pirat-røven med Captain Phillips og så var der lykkepiller på spil i Side Effects, mens Danmark fik sin egen superhelt med Antboy. Pixar leverede den forrygende prequel Monsters University og James Wan gøs med Insidious 2, mens Denzel Washington drak flyversjusser i Flight.

top 10 boblere del 2

Hushpuppy var barnlig virkelighedsflugt og Ghibli-studiet leverede sød animation med Oppe på valmuebakken, mens der også var sød animation i Vilde Rolf. Anthony Hopkins gav liv til mesterinstruktøren Hitchcok i Hitchcock og eventyret fik vind i sejlene med Kon-Tiki. Tim Burton leverede veloplagt stop-motion med Frankenweenie og Ender’s Game sendte publikum medrivende ud i verdensrummet.

Bredtfavnende filmoplevelser på CPH PIX 2013
Jeg nåede små 29 titler på dette års CPH PIX, der igen i år var en både bredtfavnende og spændende festival at gå i kødet på. Det bevidner nedenstående gennemgang af nogle af festivalens bedste filmoplevelser også om.

David Cronenbergs søn, Brandon Cronenberg, stod for den kropsmuterende Antiviral, mens der var forstadsgys med Citadel og indisk vanvid med Miss Lovely. Min personlige favorit, japanske Sion Sono, leverede rørende atomkatastrofe med The Land of Hope, Takeshi Kitano stod for det cool gangsterdrama Outrage Beyond og mesteren Terrence Malick var tilbage med den smukke To the Wonder.

Top 10 PIX 2013

Don Coscarelli syrede ud med John Dies at the End, mens den poetisk fabulerende Post Tenebras Lux fascinerede og Harmony Korine leverede bikinier og pistoler med Spring Breakers. Wrong var herligt absurd og Chan-wook Park imponerede med sin kølige Hollywood-debut, thrilleren Stoker, mens kazhakstanske Harmony Lessons forløste et brutalt drama.

Filippinske Brillante Mendoza har lavet fremragende brutale film, men Thy Womb var et afdæmpet og vedkommende drama, mens der var spansk melankoli og fortidsgys med Painless. Den både rørende og morsomme, filippinske Six Degrees of Separation from Lilia Cuntapay fortalte historien om den ældre skuespillerinde Cuntapays stjernedrømme, og så var der kræs for både lydfans og fans af 70’er-horror med den stemningsfulde Berberian Sound Studio.

Skræmmende gode filmoplevelser Blodig Weekend 2013
For andet år i træk blev der åbnet op for grusomhederne med den københavnske genrefilmsfestival Blodig Weekend, der løb fire dage med visninger primært i Cinemateket i Filmhuset, mens der i år også var en håndfuld visninger i CinemaxX.

Blandt de bedste oplevelser var det blodspruttende og veloplagte remake Evil Dead, et gensyn med min personlige favorit, italienske Dario Argentos fremragende thriller Cat O’ Nine Tails fra 1971, mens antologigyset V/H/S 2 gav los med gys og splat. Børn gik i krig i I Declare War, mens The Battery stod for en stemningsfuld zombieapokalypse og den italienske thriller Forbidden Photos of a Lady Above Suspicion fra 1970 udfordrede underbevidstheden og virkeligheden.

Top 10 Blodig Weekend 2013

Det amerikanske remake We Are What We Are leverede dystre familiehemmeligheder i en vellykket genfortolkning af den mexicanske original og den fjollede Sharknado var herligt dum og forglemmelig underholdning, mens der var VHS-nostalgi med dokumentaren Adjust Your Tracking samt medrivende action med den sydkoreanske skyskraber-katastrofefilm The Tower.

En række film, der skuffede i 2013
På samme måde som man kan blive positivt overrasket over en film, på samme måde skuffes man også gang på gang af film, der ikke indfrier forventningerne. Dem var der desværre også flere af i 2013. Gangster Squad så med sit forrygende cast ud til at være en sikker vinder, men viste sig at være en flad stiløvelse og så skuffede Juan Antonio Bayona med katastrofefuseren The Impossible, mens zombieromancen Warm Bodies forblev uinteressant.

Top 10 skuffelser 2013

Sam Raimi for vild med den kulørte Oz the Great and the Powerful, mens The Matrix-søskendeparret rodede rundt med Cloud Atlas og Tom Hooper efterlod mig følelseskold med Les Misérables. Michael Noer nåede aldrig vellykket i mål med Nordvest, mens Iron Man 3 blot larmede og The Great Gatsby forblev overflade. Jeg forsøger at opretholde troen på M. Night Shyamalan, men hans pinligt ringe After Earth skød atter håbet i sænk.

Gore Verbinski og Johnny Depp famlede rundt med The Lone Ranger og Sofia Coppola forløste ikke rigtigt potentialet i The Bling Ring. Brad Pitts zombiebasker World War Z var en tam affære, mens Spies & Glistrup var en fesen fest, komedien The Heat var komisk træthed i tomgang og desværre gik det ikke Michael Bay særligt godt med den pumpede Pain & Gain.

De forsømte film fra 2013
Selvom jeg gerne ville nå det hele, er der igen i år titler, jeg ikke har fået set. Det råder jeg bod på i 2014. Blandt titlerne, jeg ser frem til at få indhentet er The Sessions, The Way Way Back, Den store skønhed, Before Midnight, The Grandmaster, Rush, Riddick, Pitch Perfect, The Broken Circle Breakdown, Escape Plan, Mit Liv med Liberace og Prince Avalanche.

– Læs også mine top 10-lister for 2009, 2010, 2011 og 2012.
– Læs om alle mine filmoplevelser på CPH PIX 2013 HER.
– Læs om min gang på Blodig Weekend: DAG 1, DAG 2, DAG 3 og DAG 4.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author


190 Responses to Top 10 – de bedste film fra 2013

 1. KelPeeltmug says:

  Viagra Prix Maroc cialis Propecia Side Effects Spots

 2. viagra cheap online uk
  buy generic viagra
  viagra sale thailand
  [url=http://viagrajoma.com/]cheap generic viagra[/url]
  viagra sale over counter uk

 3. DavKeewasy says:

  Cephalexin And Augmentin online pharmacy Mail Order Finasteride Aurora

 4. KennLiexaree says:

  Where Can I Get Ampicillin Quickly [url=http://buytadalaf.com]cheap cialis[/url] Levitra Flushing

 5. viagra says:

  buy legal viagra
  sex pills for men viagra
  viagra sale sydney
  [url=http://viagraxxforyymen.com/]viagra for men free samples[/url]
  herbal viagra for sale

 6. DavKeewasy says:

  Does Kamagra Work cialis Ou Acheter Finasteride

 7. MoreZef says:

  achat cialis

  [url=http://buycccialisonline.com/]canadian cialis[/url]

  generic cials

  i recommend cheap fast cialis

 8. MoreZef says:

  best buy cialis

  [url=http://buycccialisonline.com/]cheap cialis[/url]

  buy cialis online

  cialis 10mg indications

 9. VladZef says:

  comprar viagra sin receta

  [url=http://buyvvviagraonline.com/]cheap viagra[/url]

  buy viagra online

  viagra works best when.

 10. DavKeewasy says:

  Order Acetazolamide [url=http://onlinecial.com]cialis[/url] Amoxicillin Dose For Adults

 11. MoreZef says:

  levitra di cialis online

  [url=http://buycccialisonline.com/]calis cheap[/url]

  tadalafil

  cialis and zenerex together

 12. DavKeewasy says:

  Azithromycin No Prescription Overnight viagra Purchase Acticin 30gm On Line

 13. ChasAriple says:

  Cialis Impotencia buy cialis Propecia Pills

 14. DavKeewasy says:

  Buy Levitra Online Dream Pharmaceutical cialis online Clomid C25

 15. PdoloZef says:

  best pay day loan

  [url=http://paydayloansfg.com/]loans for bad credit[/url]

  payday loans

  how to get easy loans with bad credit

 16. EverettDromo says:

  generic viagra kamagra overnight shipping
  [url=http://buyviagraestonline.com/]cheap viagra[/url]
  cheap viagra
  vioxx viagra celebrex

 17. ChasAriple says:

  Levitra Lakemedel cialis Viagra 50 Mg Prezzo Farmacia

 18. Donnatieni says:

  Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i want a quality, some premium omega 3 fish oil. I’ve found this carlson omega 3 . What do you think about this Carlson brand?

 19. DonaldWrept says:

  Хочу показать у кого я пропадаю последнее время. Зацените мою новую девочку, вот http://ufilmos.ru/%.php – ссыль на ее фотки, есть даже обнаженка, только не дрочить

 20. PearlKit says:

  Day ago i read some interesting info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i’m not absolutely sure which pluses will i have. I’ve found this omega 3 info , and now i want to get it with good price. Any idea?

 21. ThomasGuemy says:

  loans poor credit
  payday loans no credit check
  cash advance stockton ca
  [url=http://loanswdtonline.com/]payday loans no credit check canada[/url]
  payday loans in denver

 22. PearlKit says:

  Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i’m not 100% sure which pluses will i have. I’ve got this omega 3 info , and currently i wanna get it with lowest price. Any idea?

 23. PearlKit says:

  Day ago i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i’m not really sure which pluses will i have. I’ve got this omega 3 info , and currently i want to buy it with lowest price. Any idea?

 24. PearlKit says:

  Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i’m not really sure which pluses will i have. I’ve found this omega 3 info , and now i wanna get it with best price. Any idea?

 25. PearlKit says:

  Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i’m not really sure which benefits will i have. I’ve found this omega 3 info , and now i wanna get it with best price. Any idea?

 26. PearlKit says:

  Yesterday i read some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i’m not really sure which pluses will i have. I’ve found this omega 3 info , and currently i wanna purchase it with good price. Any idea?

 27. Robertgok says:

  order generic levitra
  levitra
  cialis viagra levitra sale
  [url=http://levitramqo.com/#]levitra price[/url]
  order levitra no prescription

 28. FannieGoona says:

  Day ago i read new interesting knowledge about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i need a best, only premium omega 3 fish oil. I’ve got this premium omega 3 fish oil link. What do you think about this name?

 29. MiguGogsfrow says:

  Buying Flagyl Antibiotics Online From The Usa Macrobid Urinary Tract Infections Cephalexin Rash Pictures online pharmacy Where Can I Buy Cialis Cheap Viagra Canada Shipping Where Can I Buy Cialis On Line

 30. Davidgomma says:

  donde comprar viagra sin receta en capital federal
  can you buy viagra tesco
  is it legal to order viagra online in canada
  [url=http://vgcialistylbuyjl.com/#]viagra sale leeds[/url]
  pill similar to viagra

 31. MiguGogsfrow says:

  Effets Secondaires De Amoxil Kamagra Ingredients Costo Levitra Farmacia viagra Kamagra A Buon Mercato Spain Comprar Propecia

 32. MiguGogsfrow says:

  Free Picture Of Amoxicillin Suspension Priligy Venta Internet Levaquin In Internet viagra Amoxicillin Bloody Stool

 33. MiguGogsfrow says:

  Propecia Agencia Tributaria Buy Overnight Direct Zentel Tab Amex Fedex C.O.D. Canada Prescriptions Online Prices viagra prescription Amoxicilina Amk Medicine Acyclovir Online Us 800mg Online Drugstore Viagra

 34. MiguGogsfrow says:

  Viagra For Sales Cialis Comparateur De Prix viagra online pharmacy Pfizer Viagra Without Prescription Vu

 35. Josephphoth says:

  generic cialis for sale in the u.k
  buy cialis online
  cialis buy nz
  [url=http://bhscialisdjy.com/#]cialis cost[/url]
  cialis for sale in london

 36. Pingback: Homepage

 37. Jamesburry says:

  sildenafil tablets 100 mg perfopil-100
  viagra coupons 75 off
  can you buy viagra from the chemist
  [url=http://itfviagrakmn.com/#]viagra coupons[/url]
  can you buy viagra over the counter in london

 38. UnedbcRoothe says:

  viagra patent expiration datehttp://aviagraonlineq.com/where to buy viagra onlineorder viagra

 39. Mvedinfelp says:

  buy now viagrahttp://canadapharmacyonlinewxr.com/viagra for mencanadian pharmaciesviagra online

 40. MiguGogsfrow says:

  Best Price On Levitra Canadian Drugs Without Prescription Cheapest Price For Cialis viagra Precio Cialis Farmacia Where To Purchase Doryx In Internet Worldwide Riverside

 41. JeffFuhImmek says:

  Cephalexin For Sinus Infection Costo Viagra cheap cialis Discount Cialis Online

 42. Mbjmvkinfelp says:

  generic viagra buy http://vipnowed7.com/ generic brands of viagra online [url=http://vipnowed7.com/]viagra buy online[/url]

 43. Hvdbdurf says:

  taking viagra http://domviped33.com/ taking viagra[url=http://domviped33.com/]cheap generic viagra[/url]

 44. Jsdfbviomo says:

  cheap viagra uk http://saleednowo.com/recreational viagra[url=http://saleednowo.com/]buy viagra online[/url]

 45. Munbsattads says:

  low interest personal loans – http://paydayloans-online.us.com/ no fax payday loans direct lenders [url=http://paydayloans-online.us.com/]payday loans direct lenders[/url] ’

 46. SvesbSworge says:

  500 cash payday loan https://now24paydayloans.com/ best payday loan companies [url=https://now24paydayloans.com/]payday loans online direct lenders only[/url]

 47. EcvskylAmilk says:

  https://moneynowpaydayloans.com/apply for payday loan [url=https://moneynowpaydayloans.com/]online payday loans[/url] a payday loan no faxing

 48. Lwsburoxy says:

  apply for payday loan online cash advance loans online payday loans fast [url=https://paydayeev.com/]payday loans online direct lenders only[/url]

 49. Lbsbyuniors says:

  same day payday loans no credit check instant payday loans debt relief companies [url=https://personalloanplk.com/]fast payday loans[/url]

 50. CdnhePSYDAY says:

  online loans bad credit best payday loans loan consolidation [url=https://verdcashadvance.com/]payday loans near me[/url]

 51. WedhePSYDAY says:

  cash advance loan cash advance online cash advance loans online [url=https://tgswfastcashloans.com]instant payday loans[/url]

 52. Lbsdbauniors says:

  consolidating student loans payday loans online www paydayloan com [url=https://www.lericashadvanceonlineloan.com/]short term loan[/url]

 53. Lsxileburoxy says:

  emergency loans online payday loans direct lenders fast payday loans online [url=https://cashadvanceaxi.org/]payday loans[/url]

 54. Lsbeburoxy says:

  cash loans no credit check pay day loans $500 payday loans [url=https://paydayvreadvances.org/]cash advance america[/url]

 55. ZvstGadorp says:

  best payday loan payday loans online direct lenders only quick personal loans bad credit [url=https://paydaykko.org/]cash advance loans[/url]

 56. JvsxxAssomo says:

  payday loan lenders bad credit payday loans backers for payday loan opperations [url=https://cashadvanceccet.com/]pay day loan[/url]

 57. Lpofburoxy says:

  online bank account fast payday loans same day payday loans no credit check [url=https://cashzqwaan.org/]pay day loans[/url]

 58. DsbcObsery says:

  advance cash loan payday payroll payday advance cash loan [url=https://installmentccy.org/]fast payday loans[/url]

 59. Lpbofburoxy says:

  loans no bank account pay day loan installment payday loans [url=https://installmentaac.org/]cash advance inc[/url]

 60. ZqvyGadorp says:

  free debt advice payday loans near me $1500 payday loans [url=https://cashikdadvance.com/]payday loans online direct lenders only[/url]

 61. DmdObsery says:

  personal loans bad credit loans online a payday loan no faxing [url=https://installmentokmloan.com/]online loans[/url]

 62. AnsPSYDAY says:

  bad credit absolutely no faxing payday loan payday loans near me no credit check non payday loan [url=https://paydayvikloans.com/]installments loans[/url]

 63. DndObsery says:

  best payday loans uk small loans best payday loans uk [url=https://paydayvtulo.org/]online payday loans[/url]

 64. AxxPSYDAY says:

  cash loans not payday loans cash advance credit card consolidation [url=https://paydayqxej.org/]cash advance[/url]

 65. Qbsluniors says:

  bad credit loans online payday loans online direct lenders only bad credit easy payday loan [url=https://paydayvi.org/]short term loan[/url]

 66. JbbAssomo says:

  emergency personal loan cash loans small business loan bad credit [url=https://personalnae.org/]pay day loan[/url]

 67. Donde puedo conseguir en mexico http://farmaciaenlinea.life/sostac.html costo generico doc.

 68. Lnfhburoxy says:

  payday loans online same day cash advances 500 payday loan [url=https://personalarc.org/]cash advance lenders[/url]

 69. DcfxObsery says:

  loans payday loans payday loans online loans online [url=https://paydayacerl.org/]bad credit loan[/url]

 70. AzabPSYDAY says:

  american payday loans inc payday loans near me for online payday loans [url=https://paydayumaloans.org/]fast payday loans[/url]

 71. Lbhburoxy says:

  payday loans online same day cash advance definition cash loans not payday loans [url=https://payday-loans-online.us.org/]cash advance america[/url]

 72. ZmsGadorp says:

  1st payday loan free payday loans online direct lenders only loans small business [url=https://paydayloans-online.us.com/]cash loans[/url]

 73. FzaAssomo says:

  loans for poor credit payday cash loan direct lenders online [url=https://paydaytniloans.org/]3 month payday loans[/url]

 74. DbsObsery says:

  bad credit home loans pay day loan bad credit payday loans uk [url=https://payday-loans.us.org/]payday loans online[/url]

 75. LdcOmida says:

  female uk viagra purchase viagra buy viagra [url=http://menedkkr.com/]buy viagra cheap[/url] ’

 76. EVtaspips says:

  viagra instructions [url=http://viagraocns.com/]what would happen if a girl took viagra[/url] viagra alternatives viagra on line

 77. MndAwany says:

  buy herbal viagra purchase viagra online what is viagra [url=http://viagrapfhze.com/]free viagra samples[/url] ’

 78. Norge Oslo, http://apoteknorway.life/etodolac.html , Hvor kan du kjøpe København.

 79. Kopen in winkel rotterdam te koop, http://online-apotheek-zonder-recept.life/lipitor.html , nederland kopen belgie.

 80. MbsAwany says:

  viagra pharmacy viagra online without prescription where can you buy viagra [url=http://newmed1onlinev.com/]viagra tablets[/url] ’

 81. Apzchade says:

  cialis brand [url=http://cialiseiand.com/]cialis[/url] cialis daily dose cialis no prescription

 82. Where can I buy over the counter in canada http://joshuawoolf.com/pharmacy/tretinoin buying in spain.

 83. FwenPendip says:

  cost of cialis cialis daily prices [url=http://retcialis.com/]generic cialis online[/url] ’

 84. Lbstraisk says:

  discount cialis cialis professional compare generic cialis prices [url=http://cialisotjs.com/]cialis coupon[/url] ’

 85. GevPrairl says:

  cialis pills online cialis cialis soft tablets [url=http://jrucialis.com/]cialis pill[/url] ’

 86. EvPrairl says:

  cialis everyday cialis prescription generic cialis ship to canada [url=http://veucialis.com/]buy generic cialis[/url] ’

 87. VedPendip says:

  buy cialis online cialis daily dosage [url=http://cialisoakdm.com/]cialis prescription[/url] ’

 88. Comprar sin receta en España http://www.harrison1966.com/gallery/farmacia/female-viagra.html comprar en farmacias de Madrid.

 89. Compra contrareembolso http://darkagemedia.com/DDD/farmacia/alfaciclina.html puedo comprar sin receta medica en Chile.

 90. THE DUNGEON says:

  kann man in deutschland ohne rezept kaufen http://dungeontraining.net/images/thumb/apotheke/torrem.html Heumann preisvergleich.

 91. ALEJANDRO says:

  Pastillas precio guatemala http://alejandromarmol.com/blog/farmacia/trimethoprim.html donde puedo comprar en capital federal.

 92. Metalnex says:

  Puedo comprar en la farmacia sin receta http://www.metalnex.com/wp/design/farmacia/lotrisone.html comprar sin receta.

 93. Ffvdfaxiobe says:

  brand cialis over the net http://ciallisonline.com/cialis sale [url=http://ciallisonline.com/]cialis daily[/url] OK’

 94. Omrtraisk says:

  viagra wiki viagra pills alternative viagra [url=http://onlineviaqer.com/]viagra[/url] OK’

 95. FvesPSYDAY says:

  effects of cialis on women http://ciallisonline.com/ ok’

 96. buy cheap in canada http://medications-online.men/ cheaper than generic.

 97. yobgErema says:

  Hello! All! paper writing [url=https://writeresearchpaper.us.com/]term papers[/url] ok’

 98. how can you buy real online in usa http://lowcostpharmacy.men/ online no prior prescriptions.

 99. GblNeups says:

  Allcash advance definition cash loans [url=https://cashadvancelenders.us.org/]cash advance america[/url] OK’

 100. RnlEvigo says:

  https://cashadvancelenders.us.org/emergency personal loan [url=https://cashadvancelenders.us.org/]no fax payday loans direct lenders[/url] 2nd payday loan

 101. Fvrdeaby says:

  ok’ https://paydayloansnofax.us.org/ auto payday loans [url=https://paydayloansnofax.us.org/]payday loans online[/url]

 102. Fvldrync says:

  ok’ https://getaloan.us.org/ installments loans [url=https://getaloan.us.org/]online loans[/url]

 103. Grdquere says:

  Hi!generic cialis cialis free trial canada [url=http://buycialisomskc.com/]buy cialis[/url] OK’

 104. BrcPendip says:

  Hi! All! cialis uk pharmacy [url=http://cialisonlineoansx.com/]cialis generic[/url] OK’

 105. EvgBreli says:

  Hi! Hi!cheap viagra viagra brand secure [url=http://buyviagragkbcd.com/]viagra online[/url] OK’

 106. GbrOmida says:

  HiMen!! buy viagra pharmacy viagra [url=http://viagraonlineakvnf.com/]viagra pills[/url] OK’

 107. Gbmskype says:

  cialis online overnight – http://buycialisomskc.com/ cheap cialis australia [url=http://buycialisomskc.com/]cialis online[/url] ’

 108. Gbdtarone says:

  cialis cheap – http://cialisonlineoansx.com/ cialis 20 mg dosage [url=http://cialisonlineoansx.com/]cialis pills[/url] ’

 109. Fvbdguinna says:

  alternatives to viagra – http://genericviagravekal.com/ viagra patent expiration date [url=http://genericviagravekal.com/]viagra price[/url] OK’

 110. GbbPricle says:

  free erectile pills discount viagra online [url=http://otcerectilepills.com/]viagra[/url] OK’

 111. Gblinfelp says:

  [url=http://freeerectilepills.com/]viagra free sample[/url] cheapest generic viagra effects of viagra OK’

 112. DvsEvigo says:

  viagra facts [url=http://cheaperectilepills.com/]otc erectile pills[/url] buy brand viagra erectile dysfunction treatment OK’

 113. Fazbrill says:

  My!!! what is prednisone viagra tablets [url=http://prednisonebuy20mg.com/]generic prednisone[/url] OK’

 114. DvsErurl says:

  viagra canada http://otcerectilepills.com/ OK’cheap brand pfizer viagra [url=http://otcerectilepills.com/]erectile dysfunction[/url]

 115. DvsEvigo says:

  generic viagra no prescription [url=http://cheaperectilepills.com/]otc erectile pills[/url] buy viagra online canada over counter erectile pills OK’

 116. DvsEvigo says:

  viagra online canadian pharmacy [url=http://cheaperectilepills.com/]viagra online[/url] female viagra male erectile dysfunction OK’

 117. DvsAmupt says:

  pfizer viagra for sale – http://prednisonebuy20mg.com/ viagra coupon [url=http://prednisonebuy20mg.com/]prednisone[/url] OK’

 118. OndcAwany says:

  buy viagra http://freeerectilepills.com/ where to buy viagra [url=http://freeerectilepills.com/]erectile dysfunction treatment[/url] OK’

 119. sfbRoothe says:

  http://100mgdoxycyclinehyclate.com/ cheapest viagra price [url=http://100mgdoxycyclinehyclate.com/]doxycycline monohydrate[/url] viagra tablets

 120. Fvvbrill says:

  My!!! buy viagra viagra where to buy [url=http://canadianpharmaciesonline1.com/]canadian pharmacy meds[/url] OK’

 121. FvvOmida says:

  HiMen!! generic viagra buy cheap brand viagra [url=http://canadiannowv.com/]viagra generic[/url] OK’

 122. Fntinfelp says:

  Hi All![url=http://viasergeneric.com/]viagra[/url] viagra substitute viagra generic OK’

 123. HexBreli says:

  Hi! Hi! viagra pills cheap viagra generic [url=http://viagraveikd.com/]viagra price[/url] OK’

 124. Pbdbrill says:

  My!!! viagra viagra soft [url=http://genericviaser.com/]viagra generic[/url] OK’

 125. LaxOrast says:

  Go!buy cialis is cialis safe for women [url=https://cialpharmedi.com/]generic cialis online[/url] OK’

 126. Qvcerony says:

  [url=http://synthroidcheapred.com/]synthroid cost[/url] synthroid iv dose buy synthroid OK’

 127. HjnOrast says:

  cheap norvasc norvasc walmart 4 dollar [url=http://norvascbuynow.com/]norvasc 2.5 mg[/url] OK’

 128. OkmmaYog says:

  amoxil 250 ts amoxil generic amoxil 600 [url=http://amoxilpillbuy.com/]buy amoxil 500mg[/url] ’

 129. AadBreli says:

  viagra review viagra mexico viagra [url=http://purseinstock.com/]viagra pills[/url] OK’

 130. lqzNeups says:

  [url=https://writingpaperwritethesis.org/]test paper[/url] term paper [url=https://homeworkhelpus.org/]do homework essay[/url] sample business plan [url=https://helpwritingthesisus.org/]write my essay[/url] need help with english homework [url=https://essaypapersus.org/]essay online[/url] term papers [url=https://writebusinessplanus.org/]business plan writing[/url] OK’

 131. OyePendip says:

  cialis pills order cialis cialis online no prescription [url=https://authenticknicksstore.com/]cialis online[/url] OK’

 132. Ftuerony says:

  [url=https://fundeconp.org/]cialis 20mg[/url] tadalafil 20 mg generic cialis OK’

 133. BrdCeshy says:

  So why worry about high blood pressure? viagra online sales buy viagra viagra mail order [url=https://nadinekube.com/]viagra online[/url] Therefore it is important that regular checks for blood sugar, blood cholesterol and urine albumin take place. OK’

 134. Free criminal background check michigan, http://access-background-checks.stream gta 5 online criminal records world record.

 135. jmibrill says:

  viagra overnight delivery generic viagra viagra 100mg side effects [url=http://purseInstock.com/]generic sildenafil[/url] OK’

 136. LfrBreli says:

  In one study, as patients approached death, the use of intermittent subcutaneous injections and intravenous or subcutaneous infusions increased. pfizer viagra brand sale viagra without a doctor prescription usa discount generic viagra [url=http://viagrawithoutadoctorprescriptionvrs.com/]how to get viagra without a doctor[/url] The term pernicious was adopted many years ago when there was no effective treatment and this condition was inevitably fatal. OK’

 137. Brcepax says:

  walgreens price for cialis cialis rckenschmerzen
  Cheap Cialis usa cialis 50 mg soft tab cialis usa cost

 138. Brcepax says:

  cialis super kamagra cialis cuantos mg hay
  Buy Cheap Cialis in usa are there generic cialis dose size of cialis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


syv − 2 =

Back to Top ↑