WITCH HUNTERS: Hans og Grete på jagt efter vamle hekse

Brødrenes Grimms klassiske eventyr om Hans og Grete bliver taget under blodig behandling med den heksemassakrerende Witch Hunters. For hvad skete der egentlig med de to søskende, efter de undslap den onde heks i pandekagehuset? Jo, de blev hårdtslående heksejægere – selvfølgelig.

Nu er de så på nakken af en flok hekse, der truer en landsby med bål, brand og døde børn. Søskendeparret må derfor hive armbrøst og hagelgevær frem, for at dræbe hekse så blodet sjasker skovbryn og trækroner til. Ja, det er både fjollet, over the top og ikke mindst herligt underholdende, når de vilde nedslagtninger flyver sprælsk afsted.

witch hunters01

Jeremy Renner og Gemma Arterton indtager læderpåklædt hovedrollerne med hårdkogt mine og nogenlunde træfsikkerhed med både skarpladte våben og kække one-liners. De passer altså fint ind i den simple historie, der dog byder på nok med twists and turns til at de skønne og mindre skønne blodsprøjt ryger ubesværet ned.

Her er med andre ord tale om rendyrket sjov og ballade, der takket være godt humør, vamle hekse og en forrygende trold som sidekick sikkert skyder sine ujævnheder ned. Tempoet er pænt og så serveres løjerne også med flere lækre old school-effekter. Der sniger sig dog også sin del af cheesy CGI ind i blodsudgydelserne, men det er bestemt til at leve med, når først arme og ben rives af de sagesløse ofre.

witch hunters02

Man får også en herligt olm Peter Stomare som hævngerrig sherif – og så er filmen heller ikke bleg for at dele tæsk ud til både Grete og de onde hekse, heriblandt en grum overheks, der med fryd overspilles af en hidsig Famke Janssen. Ja, filmens instruktør og manusforfatter, norske Tommy Wirkola holder altså med sin første engelsksprogede film næsten den både veloplagte og splattede kadence i forhold til sin underholdende nazi-zombie-sjasker Død Sne.

For selvom her er tale om både blodig og stemningsfuld action-horror, så synes linen ikke gået ud i helt samme omfang som med de tarmudrivende zombier. Det ændrer dog ikke på, at Witch Hunters er en både potent og veloplagt heksejagt med viril action, herlig splat og et indtagende mørkt univers. Lad jagten begynde!

Filmen 4/6: 4_6 - stars_LILLE

witch hunters03

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen gør sig virkelig godt på Blu-ray. Billedsiden står farvemættet, veldefineret og med indtagende detaljegrad samt solid kontrast, hvor det både dystre og legende univers flot kommer til sin ret. Lydsporet er yderst velfungerende med mange fine detaljer, god bund og klare, veldefinerede niveauer. Herudover medfølger lidt overfladisk ekstramateriale.

Tre features med interviews af blandt andet castet, instruktør og manusforfatter Wirkola. Man kommer omkring plottet, brødrene Grimms eventyr, karakterer og filmens bror-søster-forhold (16 min.), de mange hekses udseende og tankerne bag dem (9 min.) samt et kig på tilblivelsen af trolden Edward, spillet af Derek Mears (5 min.). Ikke de mest interessante features, der også er fyldt med skamros, men ikke helt uden lidt god indsigt.

Ekstramateriale 2/6 2_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Bliv ven med Filmskribenten på Facebook her. [tabgroup][tab title=”Witch Hunters | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering: 4/6
4_6 - stars

witch hunters cover
Originaltitel: Hansel and Gretel: Witch Hunters, USA, 2013
Release: d. 25. juli 2013
Instruktion: Tommy Wirkola
Medvirkende: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Derek Mears, Peter Stormare m.fl.
Spilletid: 88 min.
Udgiver: SF Film[/tab][/tabgroup]