Anmeldelser prometheus_thumb02

Published on maj 31st, 2012 | by Bjarke Friis Kristensen

5

’Prometheus’ er et flot og svulstigt rumeventyr

En af mine filmfavoritter er Alien fra 1979. En skræmmende og klaustrofobisk science fiction-gyser med et fantastisk monster. Med den storladne og visuelt forførende Prometheus er Ridley Scott nu efter mere end 30 år tilbage med en forhistorie til sin egen milepæl. Men også en film i sin egen ret og måske starten på en ny saga langt ude i rummet, hvor ingen kan høre dig skrige.

For ja, vi skal atter ud i det uendelige verdensrum, hvor en jagt efter svar på menneskets oprindelse er sat ind, intet mindre! Ombord på rumskibet Prometheus har et hold forskere med eventyrlyst og overmod således sat kurs mod en fjern planet, der muligvis rummer svarene. Ekspeditionens sikkerhed bliver dog snart sat over styr, for selvfølgelig gemmer planeten på ubehagelige overraskelser…

Lige fra den episke åbningssekvens af en brusende natur og videre ned i de mørke dybder indkapsles eventyret i forførende smukke og fængslende flotte billeder. Her kan den gamle Ridley Scott absolut sit kram. Desværre er historien ikke nær så sikkert leveret. De flotte løjer mister fokus og historien ender med for mange uforløste elementer i spil. Her forsøges ganske enkelt fortalt for meget på for kort tid.

Jeg føler, at hvis bare filmen havde været længere, så kunne historien og ikke mindst de medvirkende have fået mere tilfredsstillende spillerum. Mest interessant er Michael Fassbender som den gådefulde androide David, der tumbler med eksistentielle problemer. Men også Noomi Rapace og Charlize Theron gør god figur som henholdsvis cool heltinde og snerpet leder med hemmeligheder.

Men der er desværre for mange i castet, der aldrig får ordentligt fodfæste og blot ender som flade statister eller halvt forløste karakterer. Jeg ville fx gerne have set mere til Idris Elba i rollen som cigarrygende rumkaptajn – og hvorfor pokker har man ikke bare castet en gammel mand i rollen som oldingen Peter Weyland, i stedet for Guy Pearce iført utroværdig gammelmands-makeup.

Men altså, Prometheus er en både spektakulær og herlig ambitiøs film, der har nok pondus til at overvinde sine ujævnheder. Et forførende univers, der også sætter lidt lommefilosofisk sving i temaer som religion kontra videnskab og heldigvis heller ikke er bleg for at servere lidt klam og overgearet B-films-snask. Herligt. Så pokker i at finalen forjages en smule og logikken ikke hele vejen synes at have førsteprioritet.

Nej, Prometheus er ikke et nyt rummesterværk, men tempofyldt og fejende flot science fiction, der sender fine hilsner til filmen far 1979 og H.R. Gigers originale monster-design. Desuden bruges 3D-formatet behersket og skaber indtagende dybde i det store verdensrum. Ja, jeg ser bestemt frem til et gensyn og ikke mindst en forlænget udgave af denne actionfyldte og smukt buldrende drømmemaskine.

Læs også: min anmeldelse af ‘Alien-Anthology’ på Blu-ray.

Originaltitel: Prometheus, USA, 2012
Premiere: 31.05.2012
Instruktion: Ridley Scott
Medvirkende: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Logan Marshall-Green, Rafe Spall m.fl.
Spilletid: 126 min.
Distributør: 20th Century Fox

Tags: , , , , ,


About the Author


5 Responses to ’Prometheus’ er et flot og svulstigt rumeventyr

  1. Some individuals prescription prices are rather fortunate and live in position where prescription medications are very affordable [url=http://canadianonlinpharmacies.com/#buy-drugs-canada-xn2]Learn More[/url] or probably are handled by their federal governments. Various other people simply never ever ended up being ill, to make sure that they do not need to sustain the discomfort of locating cash for medicine. On the other hand, if you live in a country in which prescriptions generally are not economical or if you frequently end up being sick as well as wish to preserve some loan, you may be considering buying the drugs using an international pharmacy, such as a Canadian Online Pharmacy, nonetheless is it the finest point to do?

    The main fear every person has when buying medications from a global pharmacy is safety and security. For example, individuals could question whether the laws as well as policies are as difficult and also substantial as the ones that are in their residence nation. Although some people may think that Canadian regulations and regulations have a tendency to be poor in this location, that simply is not real. Their lawful standards are very strict and also give an excellent amount of safety to all type of consumers.

  2. SonjaNix says:

    cbd oil pills for sale [url=https://cbdpillssale.com/]dosage of cbd pills for chronic pain – cbdpillssale.com[/url] cbd pills for pain amazon – cbdpillssale.com

    cbd pills for sale cbd pills for sale in colorado – cbdpillssale.com cbd pills side effects stomach – cbdpillssale.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


× 7 = tres tre

Back to Top ↑