Den sci fi-fascinerende ‘Dune: Part Two’ er et visuelt vidunder

Store sandorme på 4K Ultra HD: Turen går atter ud i rummet og ind i det fascinerende science fiction-univers, hvor den visionære filmskaber Denis Villeneuve gav os første del af Dune-sagaen i 2021. Nu gælder det den dybt dragende opfølger ’Dune: Part Two’, hvor eventyret for den unge hertug Paul Atreides fortsætter med brutal krig og action-svimlende schwung i denne imponerende filmiske bedrift.

Krigen raser, magtkampene syder og mysterierne sitrer, når Paul Atreudes’ rejse med fremenfolket på den farefulde ørkenplanet Arrakis fortsætter i jagten på hævn over huset Harkonnen, der destruerede hans familie. Forude venter flere skæbnesvangre valg for hertugen, der må overkomme sin del af udfordringer på planeten, der – sammen med historien – huser sin del af hemmeligheder.

Fremtiden står malet kulsort op i horisonten for hertugen og hans følge, der har i hobetal af soldater og andre krigeriske udfordringer på nakken i en farlig kamp for en mere lys fremtid. Kampen udspiller sig på gribende, oprigtigt spændende og barsk vis i den altomsluttende verden af kæmpe sandorme, betagende teknologi og mystisk mytologi. Hele min krop rives med ind denne verden.

Timothée Chalamet vokser her med rollen som Paul Atreudes, der får mere dybde og flere nuancer bragt i spil, mens tematikker som kærlighed, skæbne og magt rulles engagerende ud – og ligeledes overbevisende i selv de mere sort/hvide øjeblikke. Herudover gør bl.a. Austin Butler herlig grum figur som den uforudsigelige og ubehagelige Feyd-Rautha Harkonnen. En skøn skurk.

Denis Villeneuve bringer på elegant vis den store fortælling til live gennem enormt opslugende scenerier af beskidt krig og indtagende skønhed, hvor det menneskelige hjerte banker i både de store vidder og de nære øjeblikke. Det store karaktergalleri balanceres fornemt i et sirligt opspændt og flerlaget plot, der engagerende kaster sig fremad i sin medrivende fortælling.

’Dune: Part Two’ er et visuelt vidunder indfanget dynamisk og forførende flot af fotograf Greig Fraser. Hvert et billede suger mig ind i universet og karakterernes liv, der i samspil med Hans Zimmers bombastisk gribende og delikat messende score løfter følelserne frem. Jeg håber, at Denis Villeneuve får grønt lys til sit tredje og afsluttende kapitel i sagaen, der er baseret på Frank Herberts roman ’Dune’ fra 1965.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Den smukke film kommer virkelig medrivende flot til sin ret på det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format, der matches af en ligeledes velbalanceret lydside. Storartet! Filmen følger desuden med på Blu-ray. Hertil kommer mere end en times ekstramateriale, der tager dig yderligere med ind filmens fascinerende univers. Fra det at skabe filmens verden og sandorme samt den farlige ørken med mere.

’Dune: Part Two’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4k Ultra HD den 21. maj.

Døden dirrer konstant i KZ-filmen ‘The Zone of Interest’

Krigsdrama på Blu-ray: Ubehaget står konstant dirrende i yderkanten af de ellers umiddelbart idylliske billeder i Jonathan Glazers urovækkende KZ-film ’The Zone of Interest’. Vi befinder os under 2. Verdenskrig, hvor man følger en lille velhavende familie med mor, far og børn samt jødiske tjenestefolk i et smukt hus med tilhørende stor og frodig have. Døden lurer dog lige på den anden side af hækken.

For op og ned ad husets have og familiens legende børn tårner sig nemlig mure op, hvor man på den anden side finder KZ-lejren Auschwitz. Her har døden sit skrigende greb om livet på fangerne, der i massevis sendes i døden, så røgen fra afbrændingerne stiger op som sorte skyer på himlen over familiens hus, hvorfra farmand Rudolf Höss hver dag går på arbejde som kommandant i KZ-lejren.

Vi følger familiens liv, mens der med underspillet gru pirkes til døden, ondskaben og KZ-fangernes liv lige på den anden side af den fingerede idyl, hvor der ved første øjekast ikke er så meget som et øjebliks bekymring over de umenneskelige masseudryddelser, som sker få meter fra familiens tilværelse. Snarere tværtimod overtager familien bl.a. gerne en pelsfrakke fra fangerne.

Vi kommer ikke i direkte visuel kontakt med de grusomme handlinger i KZ-lejren, men via en opfindsom og øre-skræmmende lydside af fjerne skrig, skud og råb er døden aldrig ude af mit sind, mens historien foldes ud i roligt tempo med ubehaget snigende sig ind på mig med tunge skridt af død. Kontrasten mellem de to verdener er mere end enorm. Ubehaget ligeså. Det er stærkt og uafrysteligt.

Hertil kommer en bombe af gru i filmens ligeledes insisterende score af Mica Levi, mens velkomponerede billeder af fotograf Lukasz Zal på elegant vis indrammer idyllen, hvor ikke mindst gruen i yderkanten sniger sig ind på mig. I et opfindsomt samspil mellem billede og lyd opnås en uhyrlig dynamik af ondskab og menneskelighed. Tvetydighed og sadisme.

Christian Friedel er med skræmmende roligt gemyt den ambitiøse Rudolf Höss, der kynisk går til arbejdet med at udrydde jøderne, mens Sandra Hüller som hustruen Hedwig Höss synes at gemme sig blindt bag et selvbedrag om ligene, der hober sig op få meter fra familien. Jonathan Glazer mestrer at indfange en tvetydig uskyld midt i ondskaben, kynismen og umenneskeligheden.

’The Zone of Interest’ udkommer på dvd og Blu-ray den 26. april.

Charmerende spøgerier med ‘Ghostbusters: Frozen Empire’

Spøgelsesjægere på Blu-ray: Vi ved efterhånden godt, hvem vi skal ringe til, når det spøger. Ja, holdet af ghostbusters! Nu vender spøgelsesjægerne tilbage med efterfølgeren til den vellykkede ’Ghostbusters: Afterlife’ fra 2021, hvor de oprindelige og nye ghostbusters blev forenet. I ’Ghostbusters: Frozen Empire’ er både gamle og nye ansigter tilbage for igen at buste spøgelser.

Denne gang vender holdet af helte tilbage til, hvor det hele startede i den første film fra 1984. Nemlig i New York, hvor den legendariske brandstation atter udgør spøgelsesjægernes hovedsæde. Det knirker og knager dog i den gamle bygning, mens en ny ondskab fra det hinsides også begynder at røre faretruende på sig. Med andre ord: Det er tid til at ringe til ghostbusters!

Det lykkedes at skabe en virkelig fin og veloplagt balance mellem både de oprindelige ghostbusters og så det nye kuld af gespenst-bekæmpere. Der leveres ganske vist sin del af fan-service, som man med fordel måske nok kunne skære lidt ned på, da filmen faktisk er ved at finde sit eget ståsted i universet, der ellers har beroet på de oprindelige proton-bestyrere.

Her finder man igen Bill Murray som Peter Venkman, Ernie Hudson er Winston Zeddemore og Dan Aykroyd gentager rollen som Ray Stantz, mens Annie Potts atter er Janine Melnitz. Stærkt! De får alle fine øjeblikke i filmen, der overvejende holder et engagerende momentum af lige dele sjov og herligt gys, hvor det er karismatiske Winston og Ray, som får mest spilletid af de gamle kendinge.

Det er dog de nye ansigter, som må og skal bære franchisen videre og ind i forhåbentlig flere film. Heldigvis finder man også her et stærkt hold. Nemlig den charmerende gruppe af både unge og ældre ghostbusters, som denne gang virkelig begynder at finde eget fodfæste. De er sjove og veloplagte. Bl.a. er det voksne par spillet af Paul Rudd og Carrie Coon søde sammen. Så pyt med, at filmen er lidt rodet.

De bakkes dynamisk op af bl.a. Finn Wolfhard og Mckenna Grace, der sammen med Carrie Coon som deres mor alle er efterkommere af den afdøde ghostbuster Egon Spegler. Således er blodbåndet til originalerne intakt. ’Ghostbusters: Frozen Empire’ er kort fortalt et sjovt og opløftende skud af spøgerier, der varmer om hjertet og bringer gysende kulde ned ad nakken. Men mest hjertevarme.

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen byder på en omgang ekstramateriale, hvor man således kan få et yderlige indblik i filmen. Her finder man en række featuretter, der kigger på bl.a. alt fra New York som setting, udstyr til musikken samt et kommentarspor med filmens instruktør med mere.

’Ghostbusters: Frozen Empire’ udkommer på dvd og Blu-ray den 24. juni.

Den slagstærke panda er tilbage i ‘Kung Fu Panda 4’

Pandaen Po på Blu-ray: Den første film om den småklodsede og elskelige panda Po kom helt tilbage i 2008. Nu er den kampklare panda så tilbage med sin fjerde film, nemlig ‘Kung Fu Panda 4’. Nu står den således på helt nye eventyr for Po og vennerne, hvor nye fjender også melder deres ankomst.

Animationsfilmen sender denne gang den godmodige Po på en tiltrængt ferie fra sine ellers vilde strabadser. Det viser sig nemlig, at den ellers kampklare panda skal forsøge at blive til den nye spirituelle leder af Fredens Dal.

Det er dog lettere sagt end gjort. For Po ved ikke just meget om at være en spirituel leder. Ikke nok med det, så venter der også adskillige andre udfordringer, problemer og prøvelser for kung fu-pandaen. Bl.a. er der vanen tro også en ondskab på færde i filmen, der huser sin del af både helte og skurke.

Det er atter engang den altid veloplagte Jack Black, som lægger stemme til vores hovedkarakter Po, mens stemmecastet endvidere består af store stjerner som bl.a. Angelina Jolie, Seth Rogen, Dustin Hoffman og ikke mindst kampsportslegenden Jackie Chan. Kapow!

‘Kung Fu Panda 4’ udkommer på dvd og Blu-ray den 24. juni.

‘One Love: Bob Marley’ er generisk, men lever gennem musikken

Bob Marley på 4K Ultra HD: Man bliver med ’One Love: Bob Marley’ sendt tilbage til Jamaica i slut-70’erne, hvor reggae-musikeren nyder stor popularitet. Men i Jamaica bruser en konflikt voldeligt mellem to politiske fronter. Bob Marley vil freden og kærligheden. Hans vej til at opnå det skal ske gennem musikken og dens budskab ved en gratis og upolitisk koncert.

Bob Marley er dog nu selv et mål i en kamp, han ikke vil være en politisk del af. Musikikonet flygter derfor ud af landet, hvor man således følger ham og ser hans musikalske talent folde sig ud verden over. Han tager sit budskab om fred og samhørighed med sig, men hans succes er ikke uden private konsekvenser. Hans børn og hustru Rita bliver efterladt i slipstrømmen af succesen.

Bob Marley længes desuden hele tiden efter sit hjemland. Det kommer med en pris at ville sprede fred og kærlighed, hvor de mange koncerter og den store medgang i bl.a. Europa og USA får overtaget. Desværre får bagsiden af succesen aldrig rigtig en engagerende pondus og plads i fortællingen, der mest af alt står uforløst hen og som en lidt generisk hyldest af legenden.

Heldigvis har filmen Bob Marleys udødelige musik på lydsiden, under live-koncerter og i studiet. Her får man bl.a. klassikere som ‘Could You Be Loved’, ‘Jamming’ og ‘No Woman No Cry’. Det er dog ikke nok til at styre filmen udenom et drama, der ikke griber mere end tilfældet er – til trods for, at Bob Marley og hans historie jo rummer mange facetter. Dem er det desværre småt med i filmen.

Kingsley Ben-Adir gør dog ganske godt, hvad han kan med det lidt vage manuskript og den en smule kedeligt instruerede historie, der på trods opretholder et ganske fint tempo. En nærværende og intens Lashana Lynch er dog god som Rita. Hende havde jeg gerne set mere til. På samme måde som også deres børn og konsekvensen af Bob Marleys turné og flugt kunne have fyldt mere.

‘One Love: Bob Marley’ fungerer mest af alt gennem musikken og den i udgangspunktet spændende fortælling om ikonet, troen på fred og kærlighed gennem musikken og på det gode i mennesket. Filmen mangler dog mere oprigtig nerve i sine menneskelige portrætter og det drama, der udfolder sig både i privaten og på den professionelle front.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Filmen står virkelig flot og matches af en ligeledes stærk lydside på det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format. Dertil kommer en omgang ekstramateriale, hvor man kan dykke yderligere ned i filmen med bl.a. slettede og forlængede scener, videre til et kig på det at skulle bringe legenden Bob Marley til filmisk live, mens der også er et kig på både filmens rollebesætning og den location, hvor filmen er blevet optaget.

’Bob Marley: One Love’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 27. maj.

‘Club Zero’ giver et satirisk kvalmende kig på sundhed

Biografanmeldelse: Manipulation, perfekthedskultur og såkaldt ’bevidst spisning’ er alt sammen på menuen i Jessica Hausners kvalme, tankevækkende og skarpt satiriske ’Club Zero’. Her tages sult, faste og madforbrug til et nyt outreret niveau, når vi kommer med på en eliteskole for særligt talentfulde unge, der kommer i kløerne på underviseren Miss Novak.

Den underspillede autoritative Miss Novak underviser i ernæring for en lille skare af elever, som bliver præsenteret for ovenstående ’bevidst spisning’. Det betyder, at man skal spise mindre og mindre ved med stor bevidsthed at indtage sin mad. Alt sammen i sundhedens hellige navn. Det er i hvert fald teorien bag Miss Novaks radikale tilgang til sundhed og ernæring.

Således kommer sundhed på programmet – eller måske snarere sygelig sundhed. For eleverne tager for de flestes vedkommende godt imod ’bevidst spisning’, der kun bliver mere og mere ekstrem. Perfekthedskulturen og et ivrigt forsøg på at være god mod miljøet og vores klode er bl.a. nogle argumenterne for ikke at spise meget og herved ikke tære på Jordens resurser.

Mia Wasikowska er aldeles dragende som den hemmelighedsfulde Miss Novak. Ja, det er lige før, at jeg overbevises af hendes sygelige sundhedskur. Hertil kommer en ovenud visuelt stimulerende billedside, der er nøje komponeret i indstillinger og farver ved fotograf Martin Gschlacht og production design af Beck Rainford. En sand fornøjelse.

Netop den skarpt æstetiserede billedside er med til at styrke filmens overdrevne præmis. Der er ganske vist lidt lufthuller i et ikke altid helt troværdigt rationale hos enkelte af eleverne, mens udfoldelsen af den grotesk morsomme fortælling ikke er lige gnidningsløs hele vejen.

Det sagt, så er ’Club Zero’ bestemt en fascinerende og kvalmende filmoplevelse, der med vid, bid og opkast underholder og maner til eftertanke gennem en sygelig sundhedskultur, der måske nok synes langt ude, men i hænderne på Jessica Hausner og herunder bl.a. også holdet af skuespillere kommer til at fremstå helt plausibelt.

’Club Zero’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Club Zero’ har biografpremiere den 27. juni.

’A Quiet Place: Day One’ er monster-medrivende og hjerteskærende

Biografanmeldelse: De lydfølsomme bæster er tilbage for fuld dræberlyst! Første gang vi stødte på de aggressive monstre var i det veloplagte gys ’A Quiet Place’ i 2018. Den fik den mindre vellykkede fortsættelse ’A Quiet Place 2’ i 2020. Nu er væsnerne, der reagerer dødeligt på selv den mindste lyd, altså løs på ny i gyset ‘A Quiet Place: Day One’.

Her er tale om en spin-off og prequel til de to øvrige film. Således får man forhistorien til den monster-katastrofe, man møder i de to første film i franchisen. Vi dumper altså ned i det samme univers, men det på dagen, hvor helvede bryder løs, da Jorden invaderes af de klamme bæster med de lange lemmer og kødeligt klamme ansigter.

Forhistorien byder ganske vist på gensyn med monstrene, men også nye hovedkarakterer og en ny setting. Vi befinder os i det konstant larmende New York, hvor vi møder Samira, som er på tur ind til byen. Det bliver en helvedes tur, da invasionen snart sender rumvæsnerne ned over byens gader for at gøre det af med alt og alle på deres vej ved den mindste lyd.

Jeg kommer tæt ind på livet af Samira i den befriende simple og ganske stramt fortalte historie, som bringes veloplagt og medrivende intenst til live af instruktør Michael Sarnoski. Han beviser op til flere gange, hvordan spænding skal udføres og lyd – eller mangel på samme – skal bruges for at forløse adrenalin og medrivende monsteraction.

En af filmens klare styrker er nemlig i brugen af selve den visuelle og lydmæssige side, hvorpå historien bringes til live gennem rædselstableauer og flot konstruerede enkeltscener af åndenød og sitrende nerver. Et klart trumfkort er desuden Lupita Nyong’o som den hårdtprøvede Samira. Hun formår at få meget ud af lidt med en konstant dirrende nerve i sit portræt.

På sin vej møder Samira desuden Eric, der spilles engagerende af Joseph Quinn. De to sammen udgør en gribende duo, hvor det dog er førstnævnte, som løber med mest af opmærksomheden i en monsterfilm, der er både medrivende og hjerteskærende. Et skarpt skåret og frisk pust i franchisen, der har fået nyt liv og tændt et håb hos mig om mere guf fra det univers.

’A Quiet Place: Day One’ får 4 ud af 6 stjerner:

’A Quiet Place: Day One’ har biografpremiere den 27. juni.

‘One Life’ formår aldrig at komme troværdigt ind bag masken

Biografanmeldelse: Der ligger en humanistisk og utrolig virkelig historie til grund for det desværre uinspirerede og jævnt fortalte anden verdenskrigs-drama ’One Life’. Det er virkelig en skam, at filmen aldrig formår at løfte sig og blive oprigtigt gribende eller følelsesmæssigt dyb. Anthony Hopkins gør ellers sit bedste.

Filmen fortæller den sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton, der arbejder som børsmægler i 30’ernes London og her lever et mageligt liv i tiden op til, at krigen bryder ud. Den unge og idealistiske mand ser sig nu kaldet til at gøre noget for de mange tjekkoslovakiske flygtninge, som krigen afføder.

Det bliver starten for ham og en lille gruppe af dedikerede mennesker, der gør deres ypperste for at få folk og særligt børn i sikkerhed på engelsk jord, inden nazisternes jerngreb umuliggør flugt. Nicky rejser derfor i 1938 til Prag, hvor han mødes af den barske virkelighed og store opgave.

Man følger således i krydsklip den unge Nicky og 50 år senere i slut-80’erne den aldrende redningsmand, der de mange år senere stadig lever martret af, at han kunne have reddet flere end de knap 700 personer i sin tid. Skylden over ikke at have nået mere, hænger over ham som en uforløst skygge.

Anthony Hopkins er den ældre Nicky, der med nærvær portrætterer den plagede pensionist. Det forbliver dog ved et overfladisk kig ind i hans sjæleliv og den martrede skyggeside, der er kantet skrevet, men godt spillet. Pinslen de mange år senere får ikke spilletid og nuancer nok til rigtigt at tage følelsesmæssigt fat.

Det er den ældre Nickys historie, der står stærkest, selvom den fylder mindst. Derimod er tiden i 30’erne uinspireret og generisk sat i scene, hvor musikken kværner kedeligt afsted. Følelserne proppes ned i halsen på en. ’One Life’ besidder ellers styrken til en tankevækkende og gribende film. Den lykkedes desværre aldrig med dette.

’One Life’ får 2 ud af 6 stjerner:

’One Life’ har biografpremiere den 20. juni.

Følelserne står underholdende i kø i ‘Inderst inde 2’

Biografanmeldelse: Små 10 år efter den første ’Inderst inde’ udkom, er følelserne nu tilbage for fuld skrue i ’Inderst inde 2’. I mellemtiden er Riley gået fra pige til ung teenager. Med denne skelsættende overgang følger også nye problemer og udfordringer. Nå ja, og naturligvis også en håndfuld nye følelser. Vi møder igen de velkendte følelser i form af Glæde, Afsky, Frygt, Vrede og Triste.

Det følelsesrige Hovedkvarter i Rileys sind gøres dog snart overraskende selskab, da der skal udvides og gøres plads til nye følelser. Med teenagelivet kommer nemlig også følelserne Angst, Misundelse, Flove og Kedsomhed. Følelserne hober sig op i Rileys sind, når hun stilles i venskabsdilemmaer i en fortælling om at finde sig selv i livet. Hvem man er og vil blive som menneske.

Det gælder således både en indre og ydre kamp for Riley, der skal på træningsweekend som del af et hold af ishockeyspillere – det sammen med sine to bedste veninder. Weekenden er skelsættende på flere måder, da det bl.a. også er her, at hun har mulighed for at møde nye venner, så hendes kommende skoleår ikke bliver ensomme. Men betyder det så et farvel til de gamle veninder?

Dilemmaet om at vælge mellem sine bedste veninder og muligheden for nye bekendtskaber, står malet teenagefølsomt op, mens der i Hovedkvarteret arbejdes på højtryk, da Riley nu står ved en moralsk skillevej i sit liv. Kommer angsten for ikke at passe ind til vinde over hendes gamle jeg, der ellers sætter veninderne først og gør det rigtige i livet?

’Inderst inde 2’ fortæller overlegent og visuelt legende historien om det at blive teenager med alt, hvad det indebærer af tvivl, dilemmaer og nye følelser. Måske kommer filmen ikke helt derind, hvor det gør helt ondt eller tager følelseshulkende fat, men når historien er så pokkers veloplagt fortalt med et animations-medrivende flow, som tilfældet er, så rives jeg gribende med og tilgiver lufthullerne.

’Inderst inde 2’ er oprigtigt sjov og troværdigt charmerende. Den er en gribende påmindelse om mine egne spæde skridt ind i teenageårene med alt, hvad det indebar af nye følelser. Så selvom de store overraskelser udebliver både i historien og de moralske pointer, er det en pokkers underholdende film med herlige karakterer. Vi skal forhåbentlig ikke vente lige så lang tid på endnu en fortsættelse.

’Inderst inde 2’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Inderst inde 2’ har biografpremiere den 13. juni.

Westerndramaet ’Til verdens ende’ drager mig ind i lovløshedens land

Biografanmeldelse: Kærligheden og dramaet, livet og døden er alle håndgribelige størrelser i mulighedernes land her i det vestlige USA i 1860’erne, når det smukt underspillede westerndrama ’Til verdens ende’ foldes ud. Ganske vist forsagt på overfladen, men højdramatisk og potent under det alt sammen. Her finder man både roen, men også de trukne seksløbere.

Vi møder den danske immigrant Olsen, der med dæmpet gemyt og venlige øjne gør sit for at skabe et liv, han har ro med. Hans verden udvides, da han møder den egenrådige Vivienne. De to indleder et forhold og sammen bosætter de sig et stykke udenfor en lille flække i et beskedent og vindblæst hjem, der trænger til både en kærlig hånd og hårdt arbejde. Livet sammen begynder.

Lykken varer dog ikke ved. Skæbnen vil nemlig, at deres forhold bliver testet, mens skumle typer i byen gør deres for at livet hos Olsen og Vivienne bliver skudt ud af kurs. Så der må tages affære, hvis lykken skal bestå og livet opretholdes. Her er både slagsmål på den lokale saloon, korrupte politikere og drønfarlige individer på vilde vover i det øjensynligt lovløse vesten.

Viggo Mortensen har skrevet, instrueret og spiller den ene af filmens hovedroller som Olsen. Det gør han nuanceret og manøvrerer sig stærkt vej gennem sin veliscenesatte fortælling om en mand, der søger lykken samt ikke mindst også portrættet af en kvinde, der ved, hvad hun vil i livet og står fast på sin selvstændighed, selvom omstændighederne er svære.

Vicky Krieps spiller med vid og bid, nærvær og charme den bestemte og kærlighedsgivende Vivienne. Hun og Olsen sammen er to interessante karakterer, hvor det dog er netop Vivienne, der får lov til at folde sig mere komplekst ud, selvom Viggo Mortensen med fine facetter i underspillet mimik og gestik drager mig ind i en forknyt mands verden og livssyn.

’Til verdens ende’ besidder en sjælelighed gennem bl.a. sine billedpirrende tableauer af den vilde natur, men også via nærbilleder af hårde ansigter og blide øjne. Selvom filmen instrueres sikkert, er den overordnede fortælling en smule ujævn i kanterne, mens følelserne hos karakterer på trods af gode præstationer ikke kommer helt ind og forløser sit dramatiske potentiale til fulde.

’Til verdens ende’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Til verdens ende’ har biografpremiere den 13. juni.