THE RAID: RETALIATION: En brutal, intens og medrivende voldsballet, du selvfølgelig skal se

Blu-ray-anmeldelse: I 2012 smadrede Gareth Evans alt på sin vej med sin benbrækkende, brutale og fremragende actionfilm The Raid. Med opfølgeren The Raid: Retaliation forsøger han den svære kunst at følge op på sin indonesiske action-succes. Det lykkedes ham med blodig bravur. Opfølgeren er nemlig mindst lige så intens og hæsblæsende som den første – og lidt til.

Den første film havde et stramt koncept: En specialstyrke skal indtage et skurkebesat højhus i Jakartas slumkvarter for at nedlægge überbossen, der holder til på toppen. Simpelt, effektivt og medrivende udført. Opfølgeren går nye veje med et langt mere bredspektret plot, der blandt andet involverer op til flere locations og karismatiske karakterer. Det fungerer. Den intense action er dog så absolut bevaret. I den grad.

raid 2 blu-ray 02

Adrenalinen pumper ud af hvert billede, hvor der hverken spares på håndmadder, automatrifler eller blodige macheter. Du behøver dog ikke have set den første film for at springe på denne (men gør det alligevel). Den kampklare betjent Rama er tilbage, igen i skikkelse af en nærværende og sammenbidt Iko Uwais. Han går undercover i Jakartas brutale underverden for at smadre den kyniske elites korrupte system indefra.

Men selvom plottet er mere komplekst og flere karakterer får lov at fylde historien ud end i forgængeren, er det også her de voldsomme actionscener, der veloplagt og engagerende sparker filmen brutalt gennem løjerne. For der bliver i den grad uddelt øretæver og benbrud. Gareth Evans formår frygtindgydende elegant at sætte sit voldskaos og de mange slåskampe i scene, så man nærmest selv får blodsmag i munden og blå mærker.

raid 2 blu-ray 03

Glem alt om computerskabt actionsmadder. Her er det rå og hands on-kampe, udført med martial arts-genrens hårde slag i bagagen, uden på nogen måde at blive en bedaget kampsportsfilm. Det gælder lige fra et forrygende masseslagsmål i en mudderpøl til nævekampe i klaustrofobiske rum. Locations bruges optimalt og får hver scene til at fremstå unik og ikonisk.
The Raid: Retaliation er ganske enkelt en forrygende to’er, der fornemt balancerer sit intrigante plot og net af karakterer samt den ene mere medrivende actionscene efter den anden. Blandt andet er et gensyn med Yayan Ruhian som den psykopatiske Prakoso mavepustende intens. Ja, hele vejen rundt pokkers dynamisk og fandenivoldsk action, der giver håb for, at genren ikke helt drukner i CGI-genererede Hollywood-ligegyldigheder.

Filmen, The Raid: Retaliation, 5/6: 5_6 - stars_LILLE

raid 2 blu-ray 01

Ekstramateriale, billede og lyd:
Det er en fornøjelse at overvære både benbrud og blodsprøjt på Blu-ray. Billedet står hele vejen veldefineret med klare og mættede farver samt flot detaljegrad og bundsolid kontrast. Lydsporet er ligeledes en fornøjelse med sin dynamiske brug af sine elementer, hvor både knogleknæk og næveslag gives medrivende liv. Ekstramaterialet begrænser sig desværre til kun én slettet actionscene, men den er trods alt ret så forrygende (5 min.).

Ekstramateriale 1/6 1_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”The Raid: Retaliation | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 4/6:
4_6 - stars
Image converted using ifftoany
Originaltitel: The Raid: Retaliation, Indonesien, 2013
Release: d. 14. august 2014
Instruktion: Gareth Evans
Medvirkende: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Arifin Putram.fl.
Spilletid: 150 min
Udgiver: Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]