Okkulte konspirationer og onde tal

Jeg har en svaghed for okkulte skrækfilm – men hvem har ikke det? Så jeg skulle selvfølgelig også se den overnaturlige gyser med den kryptiske titel 11-11-11. En omgang okkult konspirations-rod, der ganske vist er mere end ujævn, men dog redder sig et par plusser i min bog med sin bastante finale og ækle gummi-maske-monstre.

Forfatteren Joseph Crone er i dyb sorg efter at have mistet sin kone og barn. Han hjemsøges af grusomme mareridt og begynder også at se underlige syner samt ikke mindst tallet 11, der dukker op over alt. Men hvad betyder tallet og hvorfor forfølges han af disse dæmoniske syner…?

Et klassisk setup for lidt midnatsgru, men desværre er 11-11-11 en kluntet sag, der uden egentlig sans for genren og sine virkemidler, tumler sig gennem alle klichéerne. Her er flad suspense, mens de billige chok-effekter smides mere eller mindre tilfældigt ind i møllen. Momentant dirrer der dog lidt ægte paranoide i de gotiske omgivelser, men aldrig nok til at sætte angstens sved i gang.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Så selvom her sigtes efter en eller anden form for mareridtsstemning, hvor logikken hører op og ondskaben tager over, så bliver filmen aldrig skræmmende eller for den sags skyld særligt engagerende. Men hey, jeg er som sagt en sucker for genren, så lidt fornøjelse fik jeg trods alt ud af den forvrøvlede og ambitiøse finale, hvor dæmoner folder vingerne ud og det okkulte giver bombastisk svung til løjerne.

Men desværre er turen til det farverige klimaks en træg og trist tur, der ikke har ret meget andet kørende for sig end halvslappe forsøg på et par jump scares, religiøst mumbo-jumbo og tågefyldte scenerier i et olmt Barcelona. Men film, der byder på onde gummimasker med horn i panden kan aldrig være helt af vejen.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen gør sig udmærket på Blu-ray, dog uden at imponere. Men billedet står farvemættet og med fine nuancer, dog ikke lige overbevisende hele vejen. Lydsporet spiller fint og skaber udmærket atmosfære med gode niveauer.

Ekstramaterialet består af 4 minutters ligegyldige slettede/alternaive scener samt en fin ’behind the scenes’ (25 min.), hvor cast og crew taler om produktionen og filmen, bl.a. talkombinationen 11-11-11, de gustne locations i Barcelona og de mange ”mystiske” og ”uhyggelige” oplevelser, de havde mens de lavede filmen.

Originaltitel: 11-11-11, USA, 2011
Instruktion: Darren Lynn Bousman
Medvirkende: Timothy Gibbs, Michael Landes, Wendy Glenn m.fl.
Spilletid: 1 time 32 min.
Udgiver: Scanbox Entertainment