Fantastiske brudepiger med pep i

Tøser kan bestemt også være sjove. Det er de i hvert fald i den løsslupne komedie Bridesmaids, hvor bryllupsfeber, veninde-fnidder og kærestekriser peppes op med både prut-jokes, tyndskid og drukture. Her leder den dødcharmerende Kristen Wiig an i løjerne som den frustrerede Annie, hvis bedste veninde, Lillian skal giftes. Men både polterabend og bryllupsforberedelser løber selvfølgelig helt af sporet…

Annie har måttet vinke farvel til sit konkursramte konditori og kæresten er smuttet. Det går altså ikke helt som hun havde drømt om, så det at skulle hjælpe med venindens perfekte bryllup bliver ikke helt uproblematisk – og slet ikke når Lillians nye ”bedste veninde” og ’party planner’, Helen, forsøger at udkonkurrere Annie. Der er lagt i ovnen catfight – og den bryder heldigvis ud i lys lue, mens Annies nedtur bare fortsætter.

Ja, Bridesmaids er både herlig sjofel og uforskammet plat, men tag ikke fejl – her er ikke tale om en latrinær ligegyldig pakket ind i lyserøde brudepige-kjoler. For både det dybt platte og de mere sofistikerede fjollerier leveres yderst skarpt og er samtidig hængt op på et reelt drama, hvor venskab og forliste drømme sætter pigerne på prøve.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN—>

Kristen Wiig og Maya Rudolph har som venindeparret virkelig god kemi og overlegen komisk timing, hvor ikke mindst Wiig løber med flere forrygende scener. Bl.a. hvor hun hønefuld kommer i klammeri med personalet på et fly og får sendt flabede spydigheder afsted mod Helen – en herlig snerpet Rose Byrne. Men også en harsk Melissa McCarthy stjæler sin del af rampelyset som upassende brudepige.

Og selvom balancen mellem de vanvittige optrin og filmens mere alvorlige slagside ikke er lige overbevisende hele vejen, så holder Bridesmaids sig legende let oven vande som et dybt underholdende og medrivende bekendtskab. En herlig uhæmmet komedie med en skøn improvisatorisk feel og ikke mindst et dynamisk tøse-team, der bestemt tåler flere gensyn.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Udover at filmen gør sig virkelig godt på Blu-ray, både billede og lyd spiller upåklageligt, så finder man også en solid omgang ekstramateriale. Ikke alt sammen er lige interessant, men her er bestemt flere gode grin at hente. Man får man et oplagt og morsomt kommentarspor med instruktør Paul Feig, medforfatter Annie Mumolo samt Kristen Wiig, Maya Rudolph, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey og Ellie Kemper. Absolut et lyt værd.

Herudover finder man en lang række forskellige features med en samlet spilletid på mere end to timer. Bl.a. slettede og forlængede scener, improvisationer fra castet, fjollede fraklip og en ’behind the scenes’. Her er mest af alt tale om et letbenet og morsomt supplement, men ekstramateriale, det er værd at bruge tid på.


Originaltitel:
Bridesmaids, USA, 2011
Instruktion: Paul Feig
Medvirkende: Kristen Wiig, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Maya Rudolph, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper m.fl.
Spilletid: 2 timer 5 min.
Udgiver: Universal Home Entertainment