GRUSOMME MIG 2: Farverig opfølger slingrer kulørt i valsen

Den sortklædte superskurk Gru og hans små, gule hjælpere er tilbage i en delvist vellykket, men hele vejen charmerende to’er. Den har meget passende fået titlen Grusomme mig 2. Men har man set den første film, ved man også, at der ikke er meget superskurk tilbage i Gru. Han er blevet en good guy, der tager sig kærligt af sine tre små adoptivdøtre og i denne omgang forsøger at starte en syltetøjsfabrik.

Men selvfølgelig kan den tidligere skurk ikke få lov at leve et almindeligt liv. For godt nok har han trukket sig tilbage fra den kriminelle verden, men der er andre skurke, der fortsat gør skurkeagtige ting – og sådan en skurk truer nu hele verden. Derfor kontaktes Gru af Anti-Skurke-Forbundet, der vil have ham til at afværge denne nye trussel. Til opgaven får han hjælp af den søde og ivrige spion Lucy Wilde.

grusomme mig 2 03

En fin præmis, der igen tager skurke-vs-helte-temaet op. Problemet er blandt andet bare, at der går for lang tid, førend der kommer en egentlig skurk på banen. Filmen mister derfor noget af sit fokus og fremdrift. Det bliver dog til flere både søde og sjove scener undervejs – blandt andet med de små hjælpere, den søde Lucy og Grus tre piger, der mener, at han snart skal finde sig en kone – så de også kan få sig en mor.

Gru må altså forsøge at jonglere både privatlivets kærlighedskvaler og samtidig få skovlen under denne nye superskurk. Desværre træder den både herligt kyniske og stor-hjertede Gru undervejs en smule i baggrunden til fordel for blandt andet scener med hans hjælpere, de såkaldte minions. De er bestemt også søde, men filmen kommer til at føles ujævn og historien hakker sig lidt for kantet afsted.

grusomme mig 2 02

Heldigvis er persongalleriet farverigt og charmerende, hvor Steve Carrell atter en gang lægger veloplagt stemme til Gru, mens Kristen Wiig er elskelig som Lucy, der har en fin og akavet ivrighed. Desværre er der bare flere scener, der mest føles som fyld og ikke som nødvendige dele af historien. Grusomme mig 2 bliver derfor også lidt en amputeret oplevelse, der dog kommer stærk igen med en hæsblæsende finale, der får med hele farvepaletten.

Filmen, Grusomme mig 2 (2013) – 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:
Modsat filmen er der ikke en finger at sætte på Blu-ray-udgivelsens billed- og lydside. Her står filmens klare farver veldefineret, skarpt og detaljerigt hele vejen – en sand fornøjelse. Lydsporet er ligeledes en filmisk fryd med sine valbalancerede niveauer, hvor dialogen går klart igennem og musikken giver dynamisk modspil. Ekstramateriale er desuden både informativ og underholdende.

grusomme mig 2 01

Her får man en række korte features, der ser nærmere på de små hjælpere, Gru, filmens skurk, de tre adoptivdøtre samt filmens gadgets (i alt ca. 26 min.). Endvidere er der en slettet scene (1 min) samt et fint og engagerende kommentarspor med filmens instruktører Pierre Coffin og Chris Renaud. Herudover får man tre både søde og medrivende kortfilm med de gule hjælpere (i alt ca. 14 min.) samt en making of af kortfilmene (6 min.). Alt i alt altså et ekstramateriale, man fint kan bruge tid på.

Ekstramateriale 4/6 4_6 - stars_LILLE | Billede 6/6 6_6 - stars_LILLE | Lyd 6/6 6_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Grusomme mig 2 | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsem 4/6:
4_6 - stars

grusomme mig 2 cover
Originaltitel:
Despicable Me 2, USA, 2013
Release: d. 7. november 2013
Instruktion: Pierre Coffin, Chris Renaud
Medvirkende: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Russell Brand, Steve Coogan m.fl.
Spilletid: 1 time 38 min.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]