Afdæmpet Will Ferrell smidt på gaden

Will Ferrell er en personlig favorit, så alt med ham er selvskrevet filmkiggeri i min bog. Derfor var jeg også spændt på det melankolske ’at-finde-tilbage-til-livet-drama’ Neighbor For Sale – som lyder den mere sigende originaltitel Everything Must Go. Her spiller Ferrell den deprimerede Nicolas – en langt mere afdæmpet rolle end de komiske og ofte vanvittige karakterer, han nok mest er kendt for.

Nicolas har en virkelig dårlig dag. Først bliver han fyret fra sit arbejde og da han kommer hjem, er konen skredet. Hun har skiftet låsene og smidt alle hans ting ud på plænen foran huset. Fortvivlet og fortabt slår han sig ned på plænen og genoptager sit drikkeri. Men måske hans ’nye hjem’ netop er hvad der skal til, for at han kan starte på en frisk og finde tilbage til livet.

Ferrell har før med succes spillet alvorlige roller, bl.a. i det skæve drama Stranger Than Fiction, som jeg også kan anbefale. Og igen beviser Ferrell, at han absolut kan bære seriøse roller. Smerten og fortvivlelsen løber overbevisende gennem hans krop, mens hans aparte situation roligt folder sig ud med uforstående naboer som tilskuere.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Selvom Neighbor For Sale omhandler en mands liv, der mildest talt er ved at falde fra hinanden, er det uden de store armbevægelser, at dramaet udspiller sig – hvilket i dette tilfælde er til filmens fordel. For den tilbagelænede afvikling giver plads til at melankolien kan bundfælde sig, men heldigvis ikke uden glimt af humor og håb indfinder sig, bl.a. i samspillet med Nicolas nye venner.

Bl.a. knægten Kenny (Christopher Jordan Wallace), der cykler ensom rundt i kvarteret og den gravide Samantha (Rebecca Hall), der lige er flyttet til nabolaget. Det bliver bekendtskaber, som på deres egen måde er med til at hjælpe Nicolas videre. Bl.a. da han opfordres til at sælge sine ejendele – du ved, en symbolsk handling om at vaske tavlen ren og starte på frisk.

Så se igennem fingre med det danske cover, der prydes af et grimt ‘photoshop-fuck-up’. For Neighbor For Sale er et fint lille og bittersødt drama, der fortæller sin historie tilbagelænet og uhøjtideligt – måske en kende for tilbagelænet til nogens smag. Men jeg faldt for filmens rolige flow og så er Ferrell på trods af sin depression godt selskab – også selvom han i denne omgang ikke løber nøgen rundt og snakker sort.

Ekstramateriale, billede og lyd:

Man finder intet ekstramateriale på dvd-udgivelsen udover et par trailere for andre af selskabets titler. Ærgerligt. Men billedet står fint, uden at imponere og lydsiden er klar og velbalanceret. Filmen er ikke udkommet på Blu-ray her i landet endnu – måske det kommer.


Originaltitel: Everything Must Go, USA, 2011
Instruktion:
Dan Rush
Medvirkende:
Will Ferrell, Rebecca Hall, Michael Pena, Stephen Root, Laura Dern, Glenn Howerton, Shannon Whirry m.fl.
Spilletid:
92 min.
Udgiver:
Scanbox Entertainment