Will Ferrell farer vild i "Land of the Lost"

Will Ferrell som gal videnskabsmand er desværre ikke nok til at redde et ellers fint og farverigt forsøg på en udsyret eventyrfilm. Men selvom filmatiseringen af 70’er tv-serien Land of the Lost ikke byder på grin i hobetal, så er det trods alt et flot og fantasifuldt eventyrunivers filmen udspilles i.

Den misforståede professor Rick Marshall, en kæphøj Will Ferrell er endt udenfor det fine videnskabelige selskab pga. hans vilde teorier om tidsforvridninger og andre dimensioner. Men da den intelligente forsker Holly – en sød britisk Anna Friel – får hanket op i den afdankede videnskabsmand, går turen ud i ørkenen, hvor Ricks teorier efterprøves. Dette sender den videnskabelige duo samt ørkenrotten Will, en veloplagt Danny McBride ud på en vild rejse til en anden dimension.

Land of the Lost viser bestemt gode takter, men de potentielt morsomme karakterer og den eventyrlige historie foldes desværre aldrig for alvor ud. Ferrel forsøger ellers ihærdigt med både dino-urin og dansetrin, mens også McBride ihærdigt forsøger at hive grin ud af publikum. Desværre rammer de skøre improvisationer og gaggede indslag ikke altid målet og indfrier for sjældent sit komiske potentiale.

Eventyret og grinene får altså aldrig et medrivende flow. Historien famler for ofte usikkert rundt og får altså aldrig rigtig sat den ene fod vellykket foran den anden, det selvom der bl.a. bydes på drabelige dinosaurer, et surreelt univers og en halvnøgen Will Ferrell.

Ja, både Ferrell og McBride gør et fint forsøg – sådan da – på at holde skuden oven vande, men den komiske åre rammes desværre aldrig for alvor. Det er dog hyggeligt at Ferrell giver et nummer på banjo og så disker instruktør Brad Silberling, som sagt op med et flot og dragende univers – bare en skam, at universet og karakterernes potentiale aldrig for alvor indfries.

Ekstramateriale: Der medfølger en lille stak ekstramateriale på DVD-udgivelsen. Tre slettede scener (7:30 min.), som faktisk er ret sjove – og så følger man Danny McBride en tur på settet (11 min.) og viser også rundt i sin butik fra filmen (7 min.). Herudover får man et fint og informativt kommentarspor med instruktør Brad Silberling. Det er dog en brøler, at hverken Will Ferrell eller Danny McBride er med her.