Leslie Nielsen er død, 1926-2010

Den canadiske skuespiller Leslie Nielsen er død, 84 år gammel. Han døde sent søndag dansk tid på et hospital tæt på sit hjem i Fort Lauderdale, Florida.

Leslie Nielsen er nok mest kendt for sine komiske roller, ikke mindst i Højt at flyve (1980) og som den uheldige politimand Frank Drebin i ‘Høj pistolføring’-filmene (1988, 1991, 1994). Jeg husker ham dog også fra gysergenren, hvor han bl.a. har medvirket i den underholdende slasher-film Prom Night (1980) og som Richard Vickers i det fænomenale afsnit Something to Tide You Over fra George A. Romeros antologifilm Creepshow (1982).

I sin mere end 60 år lange karriere har han medvirket i et hav af tv-produktioner og spillefilm indenfor alle tænkelige genrer. Jeg husker ham bl.a. også fra science fiction-klassikeren Forbidden Planet (1956) og katastrofefilmen SOS Poseidon kalder (1972). Han var aktiv lige til det sidste og medvirkede bl.a. de seneste år i spoof-filmene i ’Scary Movie’-serien.