Artikel Gunnar Hansen, who is best known as Leatherface in the 1974 classic horror film, "The Texas Chain Saw Massacre." Hansen, 66, who lives in Maine had just gotten a graduate degree from the university of TEXAs austin when he was cast as the masked, mentally diminished chainsaw wielding killer. He's written a book about the event and will be at the aero theatre Friday night for a screening and discussion

Published on november 8th, 2015 | by Bjarke Friis Kristensen

0

Gunnar Hansen er død, 68 år – den originale Leatherface

Verden har mistet manden, der bragte et af filmhistoriens og mine største horror-ikoner til live – den originale Leatherface i The Texas Chain Saw Massacre fra 1974. Gunnar Hansen er død, 68 år gammel. Han er mest kendt for netop sin motorsavssvingende rolle i Tobe Hooper mesterværk. Ja, et af mine absolutte favoritmonstre i en af mine absolutte favoritfilm.

Således svingede Gunnar Hansen den legendariske motorsav (og hammer) i Motorsavsmassakren (som den passende danske titel lyder) og gjorde livet surt for en flok unge amerikanere på tur. Siden har Gunnar Hansen medvirket flere film – blandt andet med tiltalende titler som Hollywood Chainsaw Hookers, Murder-Set-Pieces og Reykjavik Whale Watching Massacre.

Det er dog iført slagterforklæde, slips og en maske syet af menneskehud, at Gunnar Hansen i sin foruroligende debutrolle skabte filmhistorie med sin intimiderende fysik. Nå ja, og så udgjorde han desuden grundlaget for både mareridt og min kærlighed til horrorgenren. Tak for det.

Tags: , , , , , ,


About the Author


Back to Top ↑