MILE 22: Mark Wahlberg med store automatvåben bliver aldrig rigtigt spændende

Biografanmeldelse: Den står på varme automatvåben, blodige slåskampe og farlige paramilitære teams i det nyeste samarbejde mellem instruktør Peter Berg og skuespiller Mark Wahlberg med den brutale, men desværre også kedelige actionthriller ‘Mile 22’. Det er ellers ikke fordi, der ikke bliver gået til action-stålet, men historien og karaktererne bliver aldrig rigtigt spændende.

I front for de hårdtslående eskapader finder man en lettere knotten Mark Wahlberg som James Silva – lederen af en paramiltær enhed. Det kampklare team får til opgave at eskortere betjenten Li Noor fra den amerikanske ambassade i Indonesien til en fly 22 mil derfra. Betjenten har nemlig yderst følsomme oplysninger, som han kun vil give videre, hvis han bringes i sikkerhed.

Således indleder det lille elitehold den farlige tur mod flyet. Og nej, det bliver naturligvis ikke nemt. Langt fra. For i nakken har de skydeivrige personager, der vil gøre alt, hvad de kan for at stoppe Li Noor fra at slippe ud af landet. Der er med andre ord lagt op til hæsblæsende kat-efter-musen-rabalder. Desværre er de ellers visuelt brutale løjer bare ikke videre engagerende.

Hertil er historien ikke interessant nok fortalt eller intenst nok sat i scene. Og så kan Mark Wahlberg og co. altså kaste nok så mange håndgranater. Det bliver ‘Mile 22’ ikke mere medrivende af. Der leveres ellers actionscener i flere afskygninger. Fra bomber i gaden, til susende skududvekslinger mellem biler og motorcykler samt nære slåskampe, hvor næverne mødes, så blot sprøjter. Det er sidstnævnte, der er filmens mest underholdende actionscener.

Men nu har ‘Mile 22’ også et trumfkort i indonesiske og karismatiske Iko Uwais. Hvis det navn ikke lige ringer en klokke, så gør de to ‘The Raid’-film måske? Det er i hvert fald to imponerende og yderst medrivende kampsports-og-action-film, der netop har Iko Uwais i hovedrollen. Han får også her lov til at vise, hvad han kan udføre med de bare næver og improviserede våben. Kapow!

Men et par ganske velkoreograferede og blodigt brutale scener redder ikke filmen fra aldrig rigtigt at få intenst actiontag i mig. Mark Wahlbergs karakter er desuden heller ikke halvt så interessant, som filmen selv tror det med indlejret svær barndom og særlige evner. Adrenalinen kommer bare aldrig for alvor i omløb, selvom Peter Berg gør, hvad han kan. Men hertil mangler han et bedre greb om den engagerende historie, veludført action og de vedkommende karakterer.

– ‘Mile 22’ får 2 ud af 6 stjerner:

– ‘Mile 22’ får biografpremiere den 30. august.