DOCTOR STRANGE: Karismatiske Benedict Cumberbatch i syretrippende superheltegilde

Blu-ray-anmeldelse: Så skal vi igen. Endnu en superhelt i Marvels fortsat voksende univers skal introduceres. Og ja, jeg har glædet mig til at mødet med magikeren Doctor Strange – blandt andet fordi, at det er Benedict Cumberbatch, der i titelrollen står for at bringe nyt blod til superhelteholdet. Nu er filmen så landet på Blu-ray.

Desværre er Doctor Strange bare ikke særligt ’strange’, men leverer en ganske generisk oprindelseshistorie om den selvglade kirurg Stephen Strange, der bliver til troldmanden Doctor Strange. For da han under en ulykke skader sine hænder og hermed sin karriere og sit liv, opsøger han nu magiens helende verden, da lægekunsten ikke kan hjælpe ham.

doctor-strange-biograf-01©2016 Disney

Ja, det er her, at den arrogante kirurg finder sig selv og ligeledes lærer uselvisk at hjælpe andre – med hjælp fra en herligt creepy og skaldet Tilda Swinton. Han skal naturligvis også lære sine nye trolddomskræfter at kende i mødet med en ond og desværre ret kedelig skurk, der spilles med mut intensitet af Mads Mikkelsen med vild discokugle-inspireret øjenmakeup.

Nå ja, der er også romantisk modspil i Rachel McAdams som sød kollega samt et cool sidekick i Chiwetel Ejiofor. De forbliver dog halvkedelige statister mod hovedattraktion: Doctor Strange og filmens vilde effekter! For selve historien og karaktererne er ikke just videre ophidsende. Det er en skam, for Benedict Cumberbatch har både nærvær og karisma som Stephen Strange. Men fortællingen løfter sig aldrig rigtigt og spændingen udebliver.

doctor-strange-biograf-03©2016 Disney

Filmen vil blandt andet nå for meget på for kort tid. Plottet skubbes således hektisk frem, hvilket desværre også efterlader den dramatiske tyngde og det karaktermæssige engagement noget fladt på gulvet. Jeg tror ganske enkelt ikke rigtigt på forvandlingen af mennesket Stephen Strange til den magiske Doctor Strange.

Filmen byder dog trods alt på medrivende og ganske overrumplende superhelte-underholdning, når først magien ruller sig ud i spektakulære scener. Her med svimlende ud-af-kroppen-mindfucks, når Stephen møder magiens verden og sit eget indre, videre til vilde actionscener, hvor verden bogstaveligtalt slår knuder på bygninger Inception style. Vildt!

doctor-strange-biograf-02©2016 Disney

Doctor Strange er altså ok underholdende med sine syretrippende actionscener og en karismatisk Benedict Cumberbatch. Humoren rammer både plet og helt ved siden af, men historien bliver aldrig for alvor spændende, og Mads Mikkelsens skurk er forglemmelig. Nu har han som resten af karaktergalleriet heller ikke meget at arbejde med, hvor det kun for alvor er Doctor Strange, der løfter gildet.

Blu-ray-udgivelsen er dog hele vejen en sand fornøjelse med sit veldefinerede, klare og farvemættede billede samt et dynamisk og medrivende lydspor, der fornemt matcher de fortryllende kampscener. Der medfølger desuden en solid omgang ekstramateriale, hvor man finder en række featuretter, der giver et fint indblik i diverse aspekter af filmens tilblivelse. Herudover er der blandt andet også både slettede og forlængede scener videre til spas fra settet samt et kommentarspor med filmens instruktør.

Doctor Strange udkommer på dvd og Blu-ray den 16. marts 2017.
Doctor strange blu-ray cover[tabgroup][tab title=”Doctor Strange | Biografanmeldelse”]
Titel: Doctor Strange, 2016
Udgivelse: den 16. marts 2017
Instruktion: Scott Derrickson
Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton m.fl.
Spilletid: 1 time 50 min.
Udgiver: Walt Disney Studios Home Entertainment[/tab][/tabgroup]