THOR: RAGNAROK: Thor er tilbage for fuld hammer





Biografanmeldelse: Thor er endnu engang på røven. Denne gang skal han nemlig afværge intet mindre end Ragnarok og hermed redde Asgård fra undergang. Men nej, det er ikke nær så dystert som det måske lyder. For her er fart på farvepaletten, mens det fyger gennem luften med vittigheder, slapstick-humor og veltimede gags. Det er for sjov, selvom undergangen lurer.

Således lines der op med alverdens sprudlende scenarier samt monstre og rumskibe i alverdens afskygninger. Mens der fyger synthesizer afsted på scoret tilsat populærmusikalske numre. Ja, faktisk har ‘Thor: Ragnarok’ i tone og stil en del tilfælles med de humørfyldte og tongue-in-cheek-morsomme ‘Guardians of the Galaxy’-film. Det ser jeg bestemt som et plus.

Thor Ragnarok biograf 01

Desuden ankommer vi til en fremmed planet, der byder på diverse kulørte rumvæsner. For at undslippe sin tilfangetager – en herligt tør og excentrisk Jeff Goldblum – skal Thor vinde en gladiatorkamp. Det viser sig så bare, at det er Hulk, han skal kæmpe imod – og hvordan kæmper man lige mod sin ven? Thor er på røven i flere henseender. Men husk, det er bare for sjov.

I front for de muntre eskapader finder man naturligvis Chris Hemsworth som tordenguden Thor, der i denne omgang i den grad får udfoldet sin komiske timing – både i repliklevering og rent fysisk. Han morer sig – og det smitter af. Hertil kommer et i øvrigt veloplagt cast, der tilfører den lidt klodsede dommedagsfortælling både hjerte, vid og bid.

Thor Ragnarok biograf 02

Cate Blanchett er hidkaldt som Thors søster og Dødsgudinden Hel, der vil overtage magten i Asgård. Med ond smiger smyger hun sig diabolsk om sin egen ondskab – og nyder det. Hun er god som megalomanisk skurk, mens Tessa Thompson stjæler scener i rollen som den barske, drikfældige og seje krigerinde Valkyrie.

Mark Ruffalo siger nærmest mere i skikkelse af Hulk end som den her noget perplekse Bruce Banner, men også han gør god komisk figur. Det samme gør en tilbagevendende Tom Hiddleston som den luskede Loke. Det er enkeltscener, humor og karakterer, der vinder over plottet, hvilket instruktør Taika Waititi så til gengæld også har styr på. Det er jo bare for sjov.

– ‘Thor: Ragnarok’ får 4 ud af 6 stjerner:
4_6 - stars

– ‘Thor: Ragnarok’ får biografpremiere den 26. oktober.

Thor Ragnarok biograf poster