Paranormal Activity 1-6: En skræmmende horror-serie

En uhyggelig Blu-ray-boks: Jeg er blevet skræmt godt og grundigt af Paranormal Activity-filmene lige siden, den første landende i de danske biografer i 2009. Siden da har det udviklet sig til en regulær horror-franchise med indtil videre seks film. Godt nok er filmene af svingende kvalitet, men uanset hvad, har de alle budt på mindst én eller flere isnende uhyggelige scener.

Nu er de seks film så samlet i en Blu-ray-boks, så du passende enten kan gense eller se dem alle back to back og få velfortjente søvnløse nætter. Men det hele startede med Oren Pelis første film, der er en vaskeægte lowbudget solstrålehistorie. Ja, selveste Steven Spielberg har udtalt, at han nær var død af skræk, da han så den. Det var jeg også. Men faktisk var det en hård fødsel for filmen, der i lang tid havde en usikker fremtid, da ingen distributører bed på.

Paranormal-Activity-The-Ultimate-Collection-Poster-01

Så folkene bag tog sagen i egen hånd med en kreativ trailer og ligeledes kreativ markedsføring, hvor man blandt andet i USA kunne ønske filmen til sin by. Der skulle dog gå to år fra filmen var færdig til den kom i bred distribution – and the rest is history, fristes jeg til at sige. For hvad der startede som en særdeles skrækindjagende omgang lowbudget-uhygge, er nu en som en af nyere tids mest succesfulde lowbudget-filmserier – i hvert fald økonomisk.

Den simple, men effektive historie, der fra den første film fortælles i håndholdt found footage-stil startede med det stakkes kærestepar Micah og Katie, der oplevede mystiske ting i deres hus, men har siden udvidet sig til et langt større univers og uhyggelig mytologi. Så ja, dette er boksen, du skal have fat i, hvis du trænger til at blive godt og grundigt skræmt – og det kan alle jo have brug for at blive af og til?

Paranormal Activity: The Complete Collection udkommer på Blu-ray og dvd den 21. marts 2016.

Paranormal-Activity-The-Ultimate-Collection-Poster-01[tabgroup][tab title=”Paranormal Activity – The Complete Collection”]

Paranormal-Activity-The-Ultimate-Collection-BD-cover
Titel: Paranormal Activity: The Complete Collection, 2007-2015
Release: den 21. marts 2016
Instruktion: Oren Peli m.fl.
Medvirkende: Katie Featherston, Micah Sloat m.fl.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]