Filmfestivalen CPH PIX 2012 er skudt i gang

DAG 0: Så er den københavnske filmfestival CPH PIX skudt i gang – i år løber den fra d. 12.-29. april. Derfor kommer bloggen ligesom de to sidste år primært til at stå i festivalens tegn. Jeg vil her anbefale og skrive om de mange film og oplevelser, jeg kaster mig over. I går var jeg til åbningsfest i Dagmar-biografen, hvor den stod på filmteater med Dreyer – Den danske tyran – et stykke, der er lavet specielt til PIX. Herudover blev Nordisk Film Prisen uddelt, den gik til instruktøren Omar Shargawi, der bl.a. har stået bag Gå med fred Jamil og dokumentaren ½ revolution.

Efterfølgende var der fest i Pumpehuset. Teaterstykket var lidt for meget teater til min smag – well, Baard Owe var nu cool som Dreyer. Men en virkelig god aften, hvor det bl.a. også var rart at få snakket lidt med andre filmfans, inden turen nu går ind i biografens mørke.

Udover de cirka 200 film som festivalen byder på, er der også mange spændende arrangementer, lige fra det nævnte filmteater til filmrelaterede fester og koncerter samt visninger af film på locations, der matcher filmen. Mit fokus er dog de almindelige visninger.

Så det er med at få tjekket det omfattende program, hvis man er heldig at have mulighed for at deltage. Jeg hopper allerede i dag på de tre første film. Først den såkaldte ’psyko-thriller’ Last Screening, herefter sort humor med fantastiske Todd Solondz’ Dark Horse og sidst et overnaturligt gys med Lovely Molly.

– Besøg CPH PIXs hjemmeside HER og deres Facebook-side HER.
– Læs også om mine filmoplevelser på CPH PIX i 2010 og 2011.