Mel Gibson overtages af åbenmundet tøjbæver

Selvom Mel Gibson så småt er begyndt at få filmroller igen, er det de seneste år desværre hans skandaleombruste privatliv, der har fyldt mere end hans kvaliteter som skuespiller og instruktør. Med det skæve tragikomiske drama The Beaver beviser han, at han absolut stadig kan bære en rolle foran kameraet. Jep, et mindre comeback for manden med naturligt vanvid i øjnene og en skrøbelighed bag det ellers barske ydre.

Mel Gibson spiller den dybt deprimerede Walter Black. Familielivet mere end skranter og det samme gør jobbet. Men da han alene, fortabt og fordrukken forsøger at tage sit eget liv, falder han over en ulden bæver-hånddukke (!). Den bliver hans bramfrie alter ego, et bizart talerør som al kommunikation nu går igennem – og måske det netop er bæveren, der kan hjælpe ham tilbage til livet og redde familielivet…

Ja, det er en noget aparte præmis, men det fungerer og jeg accepterede straks den plyssede medspiller. Det hænger bl.a. sammen med Mel Gibsons præstation og et i øvrigt velspillende cast, hvor Jodie Forster, der udover at have instrueret også indtager rollen som frustreret og overbærende hustru.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

For egentlig er The Beaver et klassisk ’familie-og-at-vende-tilbage-til-livet’-drama ”blot” tilsat en åbenmundet tøjbæver. Men netop denne overraskende præmis er med til at give det på papiret en smule banale drama kant. Desuden balanceres sort humor og tragedie fornemt og udmanøvrerer ikke på noget tidspunkt hinandens berettigelse.

Og selvom en smule klæbrig sentimentalitet er ved at snige sig ind på dramaet i sidste ende, så holdes der filmen igennem en fin melankolsk, men samtidig opløftende tone. En både vedkommende og rørende film. Mere Gibson, tak.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Der medfølger intet ekstramaterie udover et par trailers for andre af selskabets titler. Tamt. Det kunne ellers være interessant at høre om tankerne bag filmen – ikke mindst lighederne mellem Mel Gibsons rolle og hans skandaleombruste privatliv.

Til gengæld gør filmen sig godt på Blu-ray. Billedet står med klare farver og fine nuancer, mens også lydsporet går godt og stemningsfuldt igennem.

Originaltitel: The Beaver, USA, 2011
Instruktion: Jodie Foster
Medvirkende: Mel Gibson, Cherry Jones, Jodie Foster, Anton Yelchin, Riley Thomas Stewart, Zachary Booth, Jennifer Lawrence m.fl.
Spilletid: 91 min.
Udgiver: Nordisk Film