Monkey Beach – Stockholms mindste video-butik

Sidste uge var jeg i Stockholm, for at arbejde på første nummer af nyt kulturmagasin. I den forbindelse måtte jeg naturligvis et smut forbi byens, ja måske verdens mindste video-butik – den i visse kredse legendariske Monkey Beach på Katarina Bangata 25.

Jeg kender kun butikken fra nettet, så var spændt på selv at stikke hovedet indenfor til det enorme udvalg af film, plakater, bøger og andet film-relateret sjov og selvfølgelig hilse på ejeren Micke. Herunder et lille udpluk af filmudvalget, den spartanske facade og Micke med en af sine mange plakater.

Økonomisk er sådanne butikker ikke just guldgruber, det er passionen, der driver værket. I Stockholm, såvel som i København lukker de små film- og musik-butikker på stribe, så det er bestemt ikke givet, at butikker som denne stadig findes. Derfor er det også ekstra skønt at se en lille himmelsk film-hule som Monkey Beach stadig eksisterer. Den skal man besøge, når man er i Stockholm.

– Besøg Monkey Beach på Facebook HER – og endnu bedre, sving forbi Stockholm.