Sødt lille ’feel-good-sæddonor-komedie-drama’

Der er sgu ikke noget i vejen for et lille ’feel good-fiks’ – og slet ikke, når man finder en charmerende Jason Bateman i den ene af hovedrollerne – pessimistisk og ironisk – og den søde Jennifer Aniston i den anden. Baby Surprise er ganske vist hverken nyskabende eller overraskende, men sød, sentimental og sarkastisk.

…og selvfølgelig romantisk. For det er endnu en gang den pokkers kærlighed, der slår knuder. Wally og Kassie datede nemlig en gang. Hun er kommet videre, det er han ikke og de er nu blot bedste venner. Kassie vil imidlertid være mor og som single bliver løsningen en donor. Men i en massiv brandert ender Wally med at bytte donorsæden ud med sit eget – jep, det giver mening i filmen, sort of.

Kassie flytter ud af byen for at udfylde rollen som mor, mens Wally bliver i New York. Han husker intet om den fordrukne-sædombytning, men nogle år senere, da Kassie flytter tilbage til byen begynder brikkerne at falde på plads. For sønnen minder uhyggeligt meget om Wally og ikke den formodede donor Ronald (Patrick Wilson). Forviklinger tager til, mens sød musik måske, måske ikke redder dagen…

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Det er ikke originalitet en film som Baby Surprise byder på (by the way, en kikset ’dansk’ titel). Men nu behøver sådanne romantiske komedie-dramer ikke at være originale for at fungere og slet ikke, når man har en Jason Bateman på plakaten. Han er vittig, veltimet og charmerende som den småneurotiske Wally, der hverken tør gribe livet eller erklære Kassie sin kærlighed.

Herudover finder man Jeff Goldblum i en cool birolle som Wallys kollega. Der er god kemi imellem de to, som for min skyld godt måtte teame op i en film for sig. Ja, Aniston er jo Aniston – sød, med ben i næsen og hjertet på rette sted. Romancen imellem hende og Bateman er måske ikke helt i skabet, men alligevel rørende.

Men det der lige løfter filmen, er Wallys forhold til sønnen Sebastian (Thomas Robinson). For godt nok er Sebastian en ret så manuskriptkonstrueret størrelse med et ordforråd som en voksen og et tungsind som Wally. Men det usædvanlige far-søn-forhold er fint forløst og givet dramaet en smule mere tyngde og alvor – det uden komedien dog går fløjten.

Nej, Baby Surprise er ingen overraskelse, men en sød og velproduceret middelvare, der fint får fortalt om kvalerne ved livets trivialiter, jagten på lykke og samtidig giver håb om, at alt nok skal løse sig i sidste ende. One can only hope…

– Der medfølger intet ekstramateriale på dvd-udgivelsen.


Originaltitel: The Switch, USA, 2010
Instruktion:
Josh Gordon & Will Speck
Medvirkende:
Jason Bateman, Jennifer Aniston, Patrick Wilson, Thomas Robinson, Jeff Goldblum, Juliette Lewis m.fl.
Spilletid:
101 min.
Udgiver:
SF Film