På vild troldejagt i Norges skove

Ja, der findes trolde i Norge – og de er store og farlige. Med den underholdende Troldjægeren har vi beviset. Filmen er nemlig klippet sammen af tre studerendes billedmateriale, der ifølge filmens introtekst er fundet efter deres forsvinden i de norske skove. Her var de i gang med en dokumentarfilm om krybskytteri, men endte i stedet med en jagt på og flugt fra ildelugtende trolde.

Vi befinder os altså i samme ’mockumentary’- eller ’found footage’-genre, som man bl.a. kender det fra The Blair Witch Project, der for alvor satte skub i det håndholdte greb på en fiktiv historie. Senest har vi bl.a. fået monstre med Cloverfield, zombier i den spanske [Rec] og nu vil Norge altså også lege med – og det gør de godt.

For selvom her er tale om en ’dokumentarfilm’, så snydes man bestemt ikke for voldsom og veliscenesat trolde-action. Heldigvis. Her er med andre ord ikke blot tale om lyde i mørket og rystede træer i horisonten. Nej, inden filmen nærmest når op i gear, har vi set den første fæle trold – og så er man altså hooked på mere, ligesom de tre studerende, der følger i hælene på troldejægeren Hans.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN —>

Her er med andre ord tale om sjov og (trolde)ballade. Det bliver aldrig rigtig uhyggeligt, men er så absolut underholdende. Desuden løber en fin og underspillet komisk åre filmen igennem, bl.a. er troldjægerens tørre facon og de studerendes ping pong godt fanget. Det bliver aldrig for alvor karikeret, men bevarer karakterernes troværdighed på trods af de vilde omstændigheder. Lad jagten begynde.

Ekstramateriale:
Blu-ray-udgivelsen står flot, farvemættet og nuancerne er solide selv i de mange nattescener og lydsporet leverer både troldebrøl og skumle lyde i skoven medrivende.

Herudover finder man en række korte features bestående af slettede og forlængede scener, improvisationer og bloopers samt et kig på opbygningen af de visuelle effekter og korte indslag fra settet. Sjovest er de korte indslag fra settet, men intet er desværre specielt interessant. En skam der ikke er blevet lavet en længere dokumenter, hvor man kunne gå mere i dybden med effekterne, trolde og idéerne bag filmen.

Originaltitel: Trolljegeren, Norge, 2010
Instruktion:
André Øvredal
Medvirkende:
Otto Jespersen, Hans Morten Hansen, Tomas Alf Larsen, Johanna Mørck, Glenn Erland Tosterud m.fl.
Spilletid:
99 min.
Udgiver:
SF Film