Brutale bankrøverier og farlig kærlighed

Det kan være svært at bryde den sociale arv – specielt hvis man som Doug MacKay (Ben Affleck) er vokset op i en familie af bankrøvere. Han vil dog stoppe sin kriminelle karriere, men der skal lige klares et par jobs først – og det går selvfølgelig galt. Under et røveri kidnapper hans bande nemlig bankbestyreren Claire (Rebecca Hall) og de bliver nu i tvivl om hun kan identificere dem for FBI. Derfor opsøger Doug hende for at finde ud af, hvad hun ved – og han forelsker sig selvfølgelig.

Der er altså fyldt godt på kedlen med drama og action i The Town. Et forhold mellem en bankrøver og hans uvidende offer, vilde røverier, MacKays ønske om at vende det kriminelle miljø ryggen og ikke mindst en ihærdig FBI-agent, der sætter alt ind for at stoppe banden. Det er filmens action-scener, der er mest overbevisende, mens karaktererne mangler dybde, for at man for alvor også ryger i gryden følelsesmæssigt.

Men selvom karakterer mangler en smule tyngde, så leverer castet hele vejen rundt gode præstationer. Specielt er det en fryd at se Jeremy Renner som MacKays drengede og farlige ‘sidekick’ Coughlin, mens Jon Hamm er mere end cool som FBI-agent og Pete Postlethwaite i en birolle er kølig og kynisk bagmand med egen blomsterbutik. Så selvom man ikke for alvor kommer ind på livet af karaktererne, så gør hvad de skal, for at holde dramaet kørende og historien i sving.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN—>

Udover at Affleck spiller hovedrollen som den charmerende og sammenbidte MacKay, har han også instrueret og været med til at skrive The Town – hans anden spillefilm som instruktør. Det er som sagt action-scenerne, der eksekveres mest vellykket. De er intense og brutale nok til at man føler, der vitterligt er liv og død på spil. Desværre slår den dramatiske mavepuster ikke nær så hårdt, som de mange automatvåben og biljagter i Charlestowns snævre gader – men nok til, at man har empati med den brutale bande, her vel nok mest den godhjertede MacKay.

Selvom The Town ikke byder på noget nyt, så leverer Affleck og co. yderst solidt filmhåndværk og et stykke habil Hollywood-underholdning – det i ordets mest positive forstand. Her udgør velkendte og nærværende temaer, som det at ville ændre sit liv til det bedre og den (måske) umulige kærlighed en fin dramatisk grobund for den reelle spænding, der stables på benene i filmens heftige heist-scener.

Ekstramateriale:
Filmen står flot på Blu-ray, farvegengivelsen er nuanceret og billedet skarpt, mens lydsporet medrivende fuldender oplevelsen med velbalancerede niveauer. Udgivelsen indeholder både biograf-versionen og en 30 minutter længere udgave. Jeg valgte at se biograf-versionen, da det er den Affleck er mest tilfreds med. Den længere udgave er altså ikke en uindfriet vision fra instruktørens side, men indeholder lidt ekstra og forlængede scener, uden de dog gør noget skelsættende for filmen som helhed.

Man finder også et engagerende kommentarspor med Ben Affleck. Det kan høres på begge udgaver. Jeg vil anbefale, at man hører det i den længere udgave, da han her bl.a. fortæller hvordan de to udgaver adskiller sig fra hinanden (man kan også vælge blot at lade et ikon markere forskellene). Herudover finder man 6 små features på i alt 30 minutter. De kommer på traditionel og overfladisk vis omkring filmen – ikke videre ophidsende, men fint, lettere informativt og velproduceret.

Originaltitel: The Town, USA, 2010
Instruktion: Ben Affleck
Medvirkende: Ben Affleck, Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall, Blake Lively, Pete Postlethwaite m.fl.
Spilletid: 124 min. (bio-version) og 153 min. (forlænget version)
Udgiver: Warner Home Entertainment