BROKEN CITY: Mark Wahlberg og Russell Crowe stoler ikke på hinanden i hårdkogt politisk spil

Selvfølgelig er politik fyldt med fejt spil, korruption og lyssky vennetjenester. I hvert fald når det kommer til amerikanske thrillers. Broken City er en af de film. Du ved, en politisk thriller sat i et film noir-lignende univers, der huser den obligatoriske femme fatales, den retfærdighedssøgende antihelt og masser af skelletter i skabet.

Mark Wahlberg og Russel Crowe leder an som henholdsvis privatdetektiven Billy Taggart og New Yorks borgmester, Nicholas Hostetler. Der er snart valg og Hostetler er under pres for at genvinde sit embede. Han hyrer derfor Billy til at skygge sin kone, en konstant solbrillebærende Catherine Zeta-Jones, som han har mistænkt for at have en affære med en anden mand – og det må ikke slippe ud til offentligheden.

broken city blu-ray 03

Men selvfølgelig er alt ikke, hvad det giver sig ud for at være. Det går dog først for sent op for Billy, der snart finder sig dybt involveret i et farligt rænkespil, hvor man ikke kan stole på andre end sig selv. Netop måden hvorpå det lyssky plot foldes ud, fungerer det meste af vejen godt. For man holdes lige nødagtigt nok hen i skyggerne til, at man engageres i Billys jagt på sandheden.

Desværre falder plottet undervejs lidt fra hinanden, og særligt i filmens anden del sættes plottets konstruktion på prøve, mens også troværdigheden udfordres og de lidt for lette løsninger kommer på bordet. Hertil kommer at flere af filmens sidehistorier bliver for skitseagtige eller blot står uforløste hen – blandt andet Billys problematiske forhold til sin kæreste.

broken city blu-ray 01

Mark Wahlberg er dog god som Billy, der efter at være rodet ind i en speget skududveksling er blevet privatdetektiv. Hen er sympatisk, men selvfølgelig med sin del af indre dæmoner – ja, der skal jo helst holdes fast i genrens klichéer. Russell Crowe er herligt uforudsigelig som Hostetler – det ene øjeblik mild og morsom, det næste kold og kalkuleret. Catherine Zeta-Jones forbliver dog en smule anonym som Hostetlers hemmelighedsfulde kone.

Der er altså flere ting, der fungerer godt, men som desværre i sidste ende lider under en til tider ujævnt fortalt historie og et lidt for tydeligt konstrueret plot. Men der holdes et ok tempo, mens der også serveres tilpas med plotdrejninger, som fint er med til at holde en engageret i historien – i hvert fald det meste af tiden. Men ja, som letfordøjelig thrillerunderholdning er Broken City altså ikke ueffen.

– Broken City, 3/6: 3_6 - stars_LILLE

broken city blu-ray 02

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsens billed- og lydside er en fornøjelse. Filmens nedtonede farvepalet står veldefineret, farvemættet og detaljerig. Lydsporet leverer replikkerne klart og det øvrige lydlandskab er både velbalanceret og dynamisk. Ekstramaterialet er ikke videre omfangsrigt. Her får man blot en række slettede scener (9 min.) samt en solid og interessant making of, hvor cast og crew kommer fyldestgørende omkring alt fra manuskriptet til casting. Med andre ord, småt men godt.

Ekstramateriale 3/6 3_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Broken City | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering 4/6:
4_6 - stars
broken city cover
Originaltitel: Broken City, USA, 2013
Release: d. 10. oktober 2013.
Instruktion: Allen Hughes
Medvirkende: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones m.fl.
Spilletid: 109 min.
Udgiver: Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]