Horrible burger reklamer

Det er sgu en smule skamløst at hive store horror-ikoner som Jason og Freddy ind i manegen for at sælge en omgang burgere. Ikke desto mindre er det hvad Burger King har gjort i en kampagne, som skal fortælle, at de har sent åbent.

Ja ja, burgere eller ej, så holder horror-ikonerne og disse fire plakater er sgu meget sjove (sådan på en tøhø-agtig måde), men ikke  videre skræmmende. Kan bedst lide den med Jason og den døde cheerleader – Grum og bizar. Herligt – men springer sgu burgeren over.

– Klik på billedet for større format.

Dennis Hopper hyldet med stjerne på Walk of Fame

Den nu 73-årige skuespiller Dennis Hopper fik i fredags sin egen stjerne på Walk of Fame i Hollywood. Fans og kollegaer var mødt op for at hylde ikonet, bl.a. skuespillerne Jack Nicholson og Viggo Mortensen samt instruktøren David Lynch.

Hopper vejer nu blot 45 kilo pga. hans fremskredne kræftsygdom, men var på trods i glimrende humør, det skriver Politiken.

DAMIAN DOVARGANES/AP
Jack Nicholson og Dennis Hopper.

Dennis Hopper er bl.a. kendt for Easy Rider fra 1969. Han instruerede også filmen og blev desuden Oscar-nomineret for bedste manuskript sammen med bl.a. Peter Fonda. Jeg husker ham også fra bl.a. krigsfilmen Dommedag nu (1979) og som den vanvittig Frank Booth i den ubehagelige Blue Velvet fra 1986 og fra samme år den bizarre og fantastiske The Texas Chainsaw Massacre 2, hvor han kommer i motorsavsduel med Leatherface – og ja, så var han jo også med i George Romeros zombie-snasker Land of the Dead fra 2005.

– Se Dennis Hopper takke for sin stjerne på Hollywood Walk of Fame HER.
– Se Dennis Hopper give den gas med motorsaven HER.

Mortensen klar til Cornenberg igen igen

En af mine absolut favorit-instruktører er canadiske David Cronenberg (jep, tjek samtlige af hans film ud – NU!). Hans stod senest bag det fabelagtige gangsterdrama Eastern Promises med Viggo Mortensen, som den russiske håndlanger Nikolai Luzhin. Nu er en opfølger på vej. Manuskriptet er igen skrevet af Steve Knight.

Der er endnu ikke yderlige informationer at hente, men jeg kan ikke andet end at glæde mig til en film af Cronenberg – også selvom der er tale om en sequel. Filmen står til at blive skudt til vinter, eftersom Cronenberg lige skal have The Talking Cure i kassen denne sommer. Den har også Mortensen på rollelisten, det som psykoanalytikeren Sigmund Freud – en rolle han overtog efter Christoph Waltz, som hoppede fra.

Filmen handler om psykoanalytikerne Carl Jung (Michael Fassbender) og Sigmund Freud og deres komplicerede forhold til den smukke patient Sabina Spielrein (Keira Knightley). Hell yeah… det bliver sgu også spændende!

– Læs også Cronenberg samler Knightley, Fassbender og Waltz.

Labre alternative titelsekvenser til "Lost" og "Tron"

Jeg har før nævnt Saul Bass her på bloggen. Han har instrueret et par film, men er primært kendt for sit virke som grafisk designer, det med plakater og ikke mindst titelsekvenser til film. Det bl.a. til Alfred Hitchcocks mesterlige Vertigo (1958), Menneskejagt (1959) og Psycho (1960).

Men listen er lang og tæller bl.a. også labre sager som The Man with the Golden Arm (1955), Anatomy of a Murder (1959), Spartacus (1960), Ocean’s Eleven (1960), West Side Story (1961) og Goodfellas (1990).

Nå, men altså – brugeren Hexagonall på sitet vimeo er også vild med Saul Bass. Derfor har han kreeret (for et stykke tid siden) et par alternative titelsekvenset til tv-serien Lost og science fiction-filmen Tron, i stil med Saul Bass. Selvom de ikke når mesteren til sokkeholderne, er de nu ganske fine. Tjek dem ud herunder.

[vimeo]http://vimeo.com/6660925[/vimeo]
[vimeo]http://vimeo.com/6721679[/vimeo]

Saul Bass’ minimalistiske, musikalske og stilfulde arbejde ekkoer stadig i både plakater og titelsekvenser i dag. Et nyligt og dansk eksempel på dette, er som tidligere nævnt plakaten til Christoffer Boes Alting bliver godt igen, som må siges at sende mere end blot en kærlig tanke til Saul Bass’ arbejde på Vertigo.

Se titelsekvenser af Saul Bass:
The Man With the Golden ArmMenneskejagtPsychoVertigo

Læs også:
Saul Bass på wikipediaStar Wars vs. Saul BassRedesign af Hitchcock

Et forførende lækkert puslespil

Æstetikken er i højsædet, når Jim Jarmuschs seneste film, The Limits of Control forførende folder sit kryptiske krimiplot ud. Men hvad pokker handler filmen egentlig om…?

En mand stilfuldt klædt i et metalblåt jakkesæt, får filmen igennem instrukser af mystiske personager. Dette sker ved ombytning af tændstikæsker, hvor den velklædte herre modtager en lille seddel, som han efterfølgende sluger. Omgivelserne skiftes ud, men tændstikæske-udvekslingen fortsætter…

Men hvad manden bevæger sig hen imod er uklart. Meningen lader sig aldrig til fulde afsløre. Det er filmens dvælende væsen, repetitionen i handlingerne og den sirlige æstetisk, der filmen igennem forfører og fører publikum ind i en leg med mediet og krimien som genre.

Der bliver ikke sagt meget i filmen – her taler billederne sit eget sprog. Men når der finder replikudvekslinger sted, er det på det nærmeste gentagelser. De samme dialoger, blot med nye nuancer. Et ekko af hinanden filmen igennem. En nærmest meditativ og kælen leg med publikum, som på trods af en tilbageholden fremdrift, afføder en mystisk spænding og tilfredsstillende tiltrækningskraft.

Jim Jarmusch er en personlig favorit, bl.a. med film som Down by Law og Night on Earth på CV’et. Så tøv ikke med at lange ud efter The Limits of Control, når du næste gang trænger til at blive kildet på dine visuelle sanser og drillet med en fortællemæssig kryptisk tagfat. Nå ja, og så kan de fleste af Jim Jarmuschs øvrige film findes til håndøre ude i butikkerne. God fornøjelse…

"Scott Pilgrim vs. The World" teaser trailer klar

Det her er en af de film, jeg virkelig ser frem til. Det drejer sig om Edgar Wrights Scott Pilgrim vs. The World. Edgar er bl.a. manden bag den mesterlige zombie-komedie Shaun of the Dead, den hårdtslående Hot Fuzz samt den fænomenale tv-serie Spaced. Sidst man så noget til ham, var det med den falske trailer Don’t til Tarantino og Rodriguez Grind House double-feature.

Nu er den første teaser trailer så klar til Scott Pilgrim vs. The World og det ser ret underholdende ud – og Edgars heftigt kameraarbejde er bestemt på plads.

Filmen handler om Scott Pilgrim (Michael Cera), som hovedkulds forelsker sig i Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead). Men hun har desværre syv kampklædte ekskærester, som alle vil gøre det af med ham. Så nu må han gøre det af med dem, for vinde sin store kærlighed.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=94NSBoNgp14&feature=player_embedded[/youtube]

– Se den falske trailer til Don’t HER.

Eksplosiv endelig plakat til "Iron Man 2"

En af dette års helt store actionbrag bliver uden tvivl Iron Man 2 – opfølgeren til den hæsblæsende og ovenud underholdende Iron Man fra 2008. Robert Downey Jr. giver den atter gas som Tony Stark aka Iron Man og får i denne omgang følgeskab af bl.a. Mickey Rourke som skurken Whiplash, mens også Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Don Cheadle og Samuel L. Jackson indfinder sig.

Nu er filmens endelige internationale plakat landet og selvom det langt fra er verdens mest opfindsomme plakat – jeg mener floating heads overload og en lille eksplosion – så lover det sgu godt, tag for pokker bare et kig på filmens trailer HER. Filmen rammer Danmark d. 30. april.

– klik på plakaten for et større format.

Skipper Skræk træder ind i den tredje dimension

Man nærmest drukner i 3D film for tiden. Nu er endnu en på vej, det med den gæve og spinatspisende Skipper Skræk i hovedrollen. Der bliver tale om en animationsfilm og altså i 3D. Robin Williams kommer altså ikke til at lægge krop til sømanden, som han ellers gjorde i 1980 i Robert Altmans film.

Plottet bliver holdt tæt ind til kroppen, men mon ikke Skipper Skræks kæreste Olive Oyl og rivalen Bluto vil danne grobund for et klassisk trekantsdrama.

Den ikoniske figur blev skabt tilbage I 1929 af E.C. Segar og kunne først gang ses i  tegneseriestriben Thimble Theater og blev med tiden stribens stjerne. Siden er det blevet til et utal af animationsfilm og ikke mindst et ganske omfangsrigt merchandise-marked med kopper, t-shirts, ure og alt hvad hjertet ellers kan begære.

– Se Robin Williams give den gas som Skipper skræk HER.

Malkovich og McDormand skal bekæmpe robotter

Michael Bays to første Transformers-film er sgu ikke det store at råbe hurra for. Forude venter, som bekendt en tredje film. Lidt håb er der dog netop fyldt på foretagendet. John Malkovich og Frances McDormand er nemlig tilføjet rollelisten.

McDormand har fået en stor rolle, som ”The National Intelligence Director”, mens Malkovich vil spille Shia LaBeoufs chef. Well, godt nok er det et par interessante og solide skuespillere – det er John Turturro sgu også, og han er jo endt med at fjolle rundt i unødvendig bar røv.

Nå ja, Ken Jeong fra bl.a. Knocked Up og The Hangover er også kommet ombord. Filmen starter optagelser om en måneds tid og produktionen vil finde sted i både Los Angeles, Chicago, Washington, Florida, Texas, Afrika, Moskva og Kina. Ja ja Bay – det var den medrivende historie vi kom fra…

– Læs også
Michael Bay vinder stort ved Razzie Awards.
Nu står Moskva og Chicago for tur.
Min anmeldelse af Transformers: Revenge of the Fallen.

Triers "Antichrist" dominerede Bodil-festen

Det blev Lars von Triers brutale og smukke Antichrist, som dominerede da filmkritikers pris, Bodil-prisen, blev uddelt i Imperial. Det samme var tilfældet, da de danske Robert-statuetter blev uddelt tidligere i år.

Filmen hev således hele fem Bodil-statuetter hjem ud af de i alt 11 porcelænsfigurer. Det for Bedste bedste danske film, Bedste mandlige og kvindelige hovedroller til henholdsvis Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg, Bedste fotograf til Anthony Dod Mantle og Årets Sær-Bodil til Kristian Eidnes Andersen for lyddesign.

lars von trier

Det er således sjette gang Trier vinder for Bedste film ved Bodil-festen. Tidligere med Dogville (2004), Breaking the Waves (1997), Riget (1995), Europa (1992) og Forbrydelsens element (1985).

Priserne for årets Bedste biroller gik til Jens Andersen og Pernille Vallentin for deres præstationer i Ole Bornedals Straw-dogs-mash-up Fri os fra det onde. Bedste amerikanske film blev i år Pixars fantastiske Up, mens Bedste ikke-amerikanske film også var en animationsfilm, nemlig Waltz With Bashir.

Årets Æres-Bodil blev tildelt trioen bag Super16, et alternativ til Den Danske Filmskole, som blev stiftet tilbage i 1999. Og så vandt Anders Riis-Hansen for Årets bedste dokumentarfilm for Blekingegadebanden.

– Læs videre:
Bodil-prisens hjemmeside.
Triers Antichrist dominerede ved Robert-festen.
Min anmeldelse af Antichrist, Triers troldspejl forfører og frastøder.