Labre alternative titelsekvenser til "Lost" og "Tron"

Jeg har før nævnt Saul Bass her på bloggen. Han har instrueret et par film, men er primært kendt for sit virke som grafisk designer, det med plakater og ikke mindst titelsekvenser til film. Det bl.a. til Alfred Hitchcocks mesterlige Vertigo (1958), Menneskejagt (1959) og Psycho (1960).

Men listen er lang og tæller bl.a. også labre sager som The Man with the Golden Arm (1955), Anatomy of a Murder (1959), Spartacus (1960), Ocean’s Eleven (1960), West Side Story (1961) og Goodfellas (1990).

Nå, men altså – brugeren Hexagonall på sitet vimeo er også vild med Saul Bass. Derfor har han kreeret (for et stykke tid siden) et par alternative titelsekvenset til tv-serien Lost og science fiction-filmen Tron, i stil med Saul Bass. Selvom de ikke når mesteren til sokkeholderne, er de nu ganske fine. Tjek dem ud herunder.

[vimeo]http://vimeo.com/6660925[/vimeo]
[vimeo]http://vimeo.com/6721679[/vimeo]

Saul Bass’ minimalistiske, musikalske og stilfulde arbejde ekkoer stadig i både plakater og titelsekvenser i dag. Et nyligt og dansk eksempel på dette, er som tidligere nævnt plakaten til Christoffer Boes Alting bliver godt igen, som må siges at sende mere end blot en kærlig tanke til Saul Bass’ arbejde på Vertigo.

Se titelsekvenser af Saul Bass:
The Man With the Golden ArmMenneskejagtPsychoVertigo

Læs også:
Saul Bass på wikipediaStar Wars vs. Saul BassRedesign af Hitchcock