‘Transformers: Rise of the Beasts’ viser vejen for franchisen

Biografanmeldelse: Den første Transformers-film kom i 2007 med Michael Bay ved roret og store eksplosioner til følge. Nu 16 år senere lander den syvende film i franchisen, hvis man tæller den ganske fine spin-off ’Bumbee’ fra 2018 med. Michael Bay har overladt instruktørstolen til Steven Caple Jr., hvilket må være medvirkende til, at franchisen nu kan være på rette vej.

For fra Michael Bays seneste film i serien med den fesne ‘Transformers: The Last Knight’ fra 2017, kunne noget tyde på, at det netop er nyt blod, der skal til. Således bringer ’Transformers: Rise of the Beasts’ veloplagt hjerte, ganske medrivende action og en herlig børnelogik til universet, der fungerer som letbenet tegneserie-underholdning i kulørt filmisk form.

‘Transformers: Rise of the Beasts’ har nemlig flere fine ting kørende for sig. Ganske vist er historien generisk, men bl.a. fungerer flere af filmens actionscener på dynamisk vis, mens de mange robotter er både seje og sjovt selskab. Hertil kommer et ok velafstemt karaktergalleri, der på god vis cirka formår at holde fokus på en lille og overskuelig række karakterer.

Vi møder den unge Noah, der har svært ved at finde økonomisk fodfæste, bl.a. så han kan betale regningerne for behandlingen af sin syge lillebror. Men da det ikke lykkedes ham at få et lovligt job, går han med til at stjæle en dyr Porsche. Jep, bilen viser sig at være en transformer, hvilket leder til, at Noah kastes ind i en vild kamp mellem de gode og onde robotter.

Porschen er den rappe autobot Mirage, hvilket åbenbares i en medrivende biljagt gennem byen, mens det går op for Noah, at autobotters onde modstykke, de såkaldte terrorcons, vil tilintetgøre Jorden. En mystisk nøgle er omdrejningspunktet for robotkrigen. Den urgamle nøglegenstand hiver i næste nu arkæologen Elena ind i krigen, hvor hun og Noah nu bistår autobotterne i kampen.

Det hele ender på energisk vis i Sydamerikas jungle, hvor man udover bl.a. de gode Optimus Prime, Mirage og Bumblebee også møder de dyrelignende maximal-robotter som Optimus Primal og Cheetor. Kort fortalt viser ’Transformers: Rise of the Beasts’ med veloplagt action og en ok fokuseret historie – der desværre roder en smule rundt i en lidt for lang spilletid – at franchisen godt kan have en lys fremtid for sig.

’Transformers: Rise of the Beasts’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Transformers: Rise of the Beasts’ har biografpremiere den 8. juni.