COCO: Tro på dine drømme og gå efter din egen vej i livet

Biografanmeldelse: Du skal gå efter dine drømme – også selvom din familie har andre planer for din skæbne. Så det gør den 12-årige Miguel i Pixars nye film ‘Coco’. En både rørende, morsom, eftertænksom og medrivende animeret fortælling om netop drømme, familie og skæbne. En fortælling om, at selvom vi alle står på skuldrene af de folk, der kom før os må finde vores egen vej her i livet.

Evigt gyldige emner, der her gives engagerende og farverigt liv, hvor den unge Miguel må overkomme ikke så lidt. Blandt andet møder han ikke stor modstand hos sin familie, der grundet en 100 år gammel familiefejde har bandlyst musik. Det gør det svært for den ellers talentfulde Miguel at udleve sin drøm om at blive musiker.

coco biograf 03

Samtidig bliver han del af et 100 år gammelt familiemysterium, der fører ham hele vejen til De Dødes Land, hvor han genforenes med sine forfædre. Således lykkedes det med en sirligt – men desværre også sine steder smule rodet – fortælling at få mig til både at grine, fælde mere end en tåre og tænke over min egen livsrejse.

Det er ikke så lidt for en animeret film, der dog efter Pixars høje niveau og langt fra berøringsangste favntag med vægtige emner, formår at underholde. Kulørt underholdning, der på både let vis, men med en dramatisk tyngde, giver fornem genklang i mit eget liv – også selvom overraskelserne måske ikke er helt så overraskende.

coco biograf 02

Det er dog ikke kun de engagerende og tankevækkende emner og det flot animerede univers, der bærer fortælling frem. Her finder man også en gruppe forskellige karakterer, der med både personlighed og charme får sit tag i mig. Selvom ikke alle står lige stærkt optegnet. Det er dog til at leve med, for de udfylder fint deres respektive roller. Det gælder også en håndfuld bi-karakterer. Blandt andet Miguels herreløse hund og fine comic-relief.

‘Coco’ er med andre ord på flere planer en vellykket film, der dog også undervejs farer lidt vild i sin egen fortælling. Det overkommer filmen dog undervejs med sine både veloplagte karakterer samt flotte og engagerende univers, der både byder på knoglede skeletter, gode sange og charme. Jeg ender derfor også med at overgive mig til Pixars fortryllende nye film.

– ‘Coco’ får 4 ud af 6 stjerner:

4_6 - stars

– ‘Coco’ får biografpremiere den 8. februar 2018.