Transformers: The Last Knight leverer tumlende Transformers i forrygende 4K Ultra HD

4K Ultra HD: Så skal vi til det igen. Michael Bay ruller sig atter ud med massevis af eksplosioner, hidsig klipning og ikke mindst en lang række kæmperobotter med femte ombæring af de tumlende Transformers i Transformers: The Last Knight. Denne gang skal intet mindre end Jorden reddes. Gisp! Nu er filmen udkommet på det forrygende format 4K Ultra HD.

Menneskene ligger i krig med de enorme Transformers, der er bandlyst på Jorden. Det betyder dog ikke, at de forvandlingsivrige robotter ikke er tilstede i hobetal. Det er de. Og i dette skrummel af en film, gør de deres larmende bedste for at holde mig fra at blive lullet aggressivt i søvn af intet andet end de førnævnte eksplosioner og storsmadrende robotter. Gaaab.

Transformers The Last Knight biograf 01

For selvom intet mindre end Jorden står for fald, lykkedes det ikke Michael Bay at stable spænding på benene – eller bare noget, der minder om en intenst medrivende actionscene. Hvilket i grunden er imponerende med tanke på, at filmen stort set ikke består af andet end den ene bombastiske actionscene, der afløser den næste.

Nå, men altså. Selvom Transformerne er bandlyste, indgår Cade Yeager – Mark Wahlberg med for evigt luft på stemmen – en alliance med den gode Transformer Bumblebee samt en elegant astronom spillet stoisk af Anthony Hopkins – der faktisk ser ud til at ok more sig i rollen – videre til professoren Viviane Wembley, spillet med trutmund og dådyrsøjne af Laura Haddock.

Sammen må de grave i historiens hemmeligheder om robotterne her på Jorden for at finde ud af, hvorfor Transformerne bliver ved med at komme til Jorden – og ikke mindst, hvordan de redder den. Nå ja, der er også en lille pige med, men hun forsvinder lidt i larmen – sammen med de øvrige medvirkende. Dobbelt gab.

Transformers The Last Knight biograf thumb

Ingen brænder igennem, men forbliver ligegyldige statister i Bays rodebutik af stor, større, størst-action, hvor der denne gang også kastes Dinobots ind i møllen. Ja, Transformer-dinoer. Men selvom de nu i grunden er ok seje – det er både de gode Autobots og de onde Decepticons også – så er magien forsvundet fra de mekaniske kæmper, der aser og maser for at stable engagerende action på benene. Det sker aldrig.

Det hele buldrer hjerteløst rundt i en konstant iver efter at underholde, men er i stedet trættende. Historien undermineres af et hjælpeløst rod af ligegyldige handlingstråde, akavet humor, der aldrig rammer plet samt et persongalleri – både mennesker og robotter – som jeg aldrig kommer tæt nok på til at engagere mig bare en smule i de tomme strabadser.

Transformers The Last Knight biograf 03

Desuden burde der også være skåret væsentligt i den 149 minutter dræbende lange spilletid. Transformers: The Last Knight er ganske enkelt en larmende fuser, der blot understreger, at Michael Bay er mere glad for ligegyldige eksplosioner end at fortælle en historie, der fænger og gør de i grunden imponerende robotter bare en smule ære.

4K Ultra HD og ekstramateriale:
Robotterne har aldrig set bedre ud, end de gør på det vilde 4K Ultra HD-format. Billedet står ganske enkelt problemfrit, detaljerigt og dejligt veldefineret hele vejen, hvor møtrikker og lygter samt mennesker gengives overbevisende og naturligt. Hertil kommer den dynamiske lydside, der i den grad bakker billedsiden op med velbalancerede niveauer og indtagende detaljer. Filmen følger desuden med på Blu-ray, mens man kommer tættere på filmen med en række featuretter, der kommer omkring forskellige aspekter ved filmen og dens tilblivelse.

Transformers: The Last Knight udkommer på 4K Ultra HD den 9. november 2017.
transformers last knight 4k cover