ELLE: Isabelle Huppert i intens psykologisk thrillerIntens thriller på Blu-ray: Okay, hør lige her. Instruktøren Paul Verhoeven har lavet nogle af mine absolut favoritfilm – heriblandt den forrygende science fictionfilm ‘Total Recall’ med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen videre til den brutale ‘RoboCop’. Ind kommer så den altid vidunderlige skuespillerinde Isabelle Huppert, der nu indtager hovedrollen i hans nyeste film ‘Elle’. Så ja, du kan nok forstå, hvorfor jeg er begejstret. Nu er filmen udkommet på Blu-ray.

I den allerede anmelderroste thriller spiller Isabelle Huppert en erhvervskvinde, der får sit at slås med, da hun bliver overfaldet i sit hjem af en ukendt gerningsmand. Ja, du kan med andre ord godt berede dig på en Paul Verhoeven, når han er i sit es – det samme kan så absolut også siges om Isabelle Huppert, der med nærvær og naturlig tilstedeværelse bringer sin rolle til live.

Elle blu-ray 01

Den psykologiske thriller er baseret på bogen ‘Oh…’ af Philippe Djian, mens filmen er Paul Verhoevens første fuldlængde spillefilm siden hans ‘Black Book’ fra 2006. Hvilket comeback! Det er desuden hans første fransksprogede film, der desuden blev udtaget til at kæmpe om Palme d’Or i Cannes, mens den vandt en Golden Globe samt en Critics’ Choice Movie Award for bedste udenlandske film – og så var Isabelle Huppert desuden med i opløbet om i Oscar for kvindelige hovedrolle.

Blu-ray-udgivelsen byder udover på den neglebidende thriller også på en lille smule ekstramateriale. Her finder man AFI’s hyldest af netop Isabelle Huppert med featuren ‘Celebrating an Icon’, mens man ligeledes finder en making of, der giver et indblik i filmes tilblivelse og diverse aspekter ved filmen. Hermed min klare anbefaling af thrilleren ‘Elle’.

– ‘Elle’ udkommer på dvd og Blu-ray den 14. august 2017.
Elle Blu-ray cover