HIDDEN FIGURES: Et utroligt drama om rumkapløb, fordomme og stærke kvinderEt indtagende drama på Blu-ray: Det er en ret så utrolig historie, der fortælles med det både engagerende, tankevækkende og morsomme drama ‘Hidden Figures’ – og så det er oven i købet en sand historie baseret på en bog af samme navn. Her kan du således opleve blandt andre den Oscar-vindende Octavia Spencer samt ikke mindst min favorit Kevin Costner i en fortælling, der tager fat på race- og kvindekampen i 1960’ernes USA.

I filmen, der udspiller sig i 1961, møder vi nemlig de tre afroamerikanske kvinder Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson. Alle er de geniale matematikere, som kommer til at arbejde for NASA og her står bag en af de mest ærefrygtindgydende og vilde aktioner nogensinde – nemlig den at sende en astronaut ud i rummet. Således omgivet af hvide mænd i slips, der har lidt svært ved kvindernes tilstedeværelse, lykkedes det dem at sejre.

Hidden Figures blu-ray 01

Selvom man kender udfaldet af historien, er her stadig tale om et gribende drama, hvor rumkapløbet mellem Sovjetunionen og USA udspiller sig som et intenst bagtæppe. Mens NASA som arbejdsplads blot understreger den mandsdominerede og hvide verden, som de tre kvinder lever i og hvilke fordomme de er oppe imod i deres kamp for at bevise sig selv og deres kunnen.

Blu-ray-udgivelsen gengiver desuden dramaet veldefineret, detaljerigt og med solid farvemætning, mens også den velklingende lydside spiller klart, velbalanceret og dynamisk. Ekstramaterialet består af en making of, et kig på den virkelig historie bag, filmens tidsperiode, filmens musik samt et kig på kvinderne bag, slettede scener og locations samt et kommentarspor og et billedgalleri. Altså et fint supplement til filmen.

– ‘Hidden Figures’ udkommer på dvd, Blu-Ray og 4K Ultra HD den 29. juni 2017.
Hidden Figures blu-ray cover