THE X-FILES –SÆSON 10: Mulder og Scully er tilbage på nye strengt fortrolige eventyr

En serie du skal se på dvd: The X-Files – eller Strengt Fortroligt som serien i sin tid hed på dansk tv – er en af 90’eres bedste tv-serier. Ja, vel i grunden en af de bedste serier nogensinde. Det er i hvert fald en af mine favoritter.

Første sæson startede det hele i 1994, mens den 9. sæson sluttede en af tv-mediets største serie-epoker i 2002. Det skulle da også have været afslutningen på det hele. Men i år vendte de to agenter altså tilbage med en 10. sæson og 6 nye afsnit, der nu er udkommet på dvd.

x-files-season-10-dvd-anmeldelse-02

Så hvis du altså endnu ikke har fået set de nye afsnit, da de rullede over skærmen eller på nettet tilbage i januar og februar, behøver du altså ikke at vente
på, at en eller anden tv-station her i landet beslutter sig for genudsende serien.

Det er naturligvis David Duchovny og Gillian Anderson, der her er tilbage i deres roller som de legendariske FBI-agenter for at løse nye mysterier her næsten 14 år efter, at den originale serie senest løb over skærmen.

x-files-season-10-dvd-anmeldelse-01

Desuden er seriens skaber Chris Carter også tilbage i fuldt vigør som både medforfatter og instruktør på flere af de seks nye afsnit, der også byder på andre gamle kendelige foran kameraet. Blandt andre Mitch Pileggi som FBI-chefen Walter Skinner samt William B. Davis som den mystiske Cigarette Smoking Man.

Sandheden er med andre ord stadig derude, men om der også venter en 11. sæson med X-Files er endnu uvist. Men ellers er der også rigeligt med mysterier at se og gense, nu hvor serien med sin 10. sæson runder hele 208 afsnit.

The X-Files – The Event Series (sæson 10) er udkommet på dvd den 2. maj 2016.
[tabgroup][tab title=”The X-Files – The Event Series (sæson 10)”]
x-files-season-10-cover
Titel: The X-Files – The Event Series, 2016
Release: den 2. maj 2016
Instruktion: Chris Carter m.fl.
Medvirkende: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi m.fl.
Spilletid: 4 timer 24 min.
Udgiver: Paramount Pictures[/tab][/tabgroup]