Project Almanac: Tidsrejsende teenagere får problemer med deres tidsmaskine

En tidsrejsende Blu-ray: Et tilbagevende tema i science fiction er tidsrejser. Det forstår jeg godt, for det at kunne rejse i tiden er for mig også en af de mest fascinerende tanker at lege med – og i Project Almanac bliver det ikke kun ved tanken for en gruppe teenagere. De finder nemlig planerne til, hvordan man kan bygge en tidsmaskine – og så bygger de én. Hvem har ikke ønsket sig det?

Jeg elsker i hvert fald denne tidsmaskine-genre, hvor mine favoritter blandt andet er den nyere Looper, mens klassikere som Back to the Future, Terminator og Twelve Monkeys bestemt også er på listen over favoritter. Så som andre film har vist, er det selvfølgelig ikke uden problemer at bygge en tidsmaskine.

Project-Almanac-blu-ray-01

Det er det bestemt heller ikke for vennerne i Project Almanac – og da slet ikke fordi, de vælger at bygge den, så de blot kan få styr på deres problemer og af rent egoistiske årsager. For inden de får set sig om, er de ude i ikke kun at skulle redde sig selv, men også selve menneskeheden.

Så ja, du bør nok lige tænke dig om en ekstra gang næste gang, du tænker, at du vil bygge en tidsmaskine. Men du kan jo eventuelt starte med at se Project Almanac, så du har en idé om, hvad du går ind til. I rollerne som de tidsrejsende teenagere finder man blandt andre overvejende fotogene Jonny Weston, Sofia Black D’Elia, Sam Lerner, Allen Evangelista og Virginia Gardner.

Project-Almanac-blu-ray-02

Filmen er desuden lavet i found footage-genren – altså illusionen om, at vores hovedpersoner filmer begivenhederne. Som man kender det fra eksempelvis nyere film som Cloverfield og Paranormal Activity. Jeg er nu ret sikker på, at jeg også ville bygge mig en tidsmaskine, hvis jeg faldt over planerne for sådan en.

Project Almanac er udkommet på dvd og Blu-ray den 2. juli 2015. [tabgroup][tab title=”Project Almanac | Blu-ray”]
Project-Almanac-cover
Originaltitel: Project Almanac, 2015
Release: den 2. juli 2015
Instruktion: Dean Israelite
Medvirkende: Amy Landecker, Jonny Weston, Allen Evangelista m.fl.
Spilletid: 106 min.
Udgiver:
Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]