Arnold Schwarzenegger har dræbt virkeligt mange mennesker

Vi kan hurtigt blive enige om, at Arnold Schwarzenegger er en af de største actionstjerner nogensinde. Vi kan også hurtigt blive enige om, at han har slået virkeligt mange mennesker ihjel i sin lange karriere. Men præcis hvor mange drab drejer det sig egentlig om? Ja, det har en eller anden gut af uransagelige årsager haft tid til at finde ud af.

Man finder således i ovenstående supercut samtlige af Arnies drab fordelt over 28 minutter, hvor man finder drab fra blandt andet Hercules in New York, Conan the Barbarian og The Terminator videre til Commando, Predator og Total Recall samt Terminator 2: Judgement Day, True Lies og The Last Stand. Oh yes – keep on killing Arnie.

Se mere med Arnie:
Arnold synger Fuck you The Hunger Games
Terminator 2: Judgement Day’ på 60 sekunder
Arnold Schwarzenegger i kamp med flerstavelsesord

– Læs også min anmeldelse af The Last Stand HER.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

Arnold muskel

ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNDY: Will Ferrells politisk ukorrekte nyhedsvært er stadig forrygende morsom

En nyklassiker du skal se: Med Anchorman 2: The Legend Continues lige om hjørnet, er det oplagt at se eller gense den første film fra 2004, som netop er udkommet på Blu-ray her i landet. Well, den kan man nu egentlig se hvornår det skal være, for Anchorman: The Legend of Ron Burgundy er en komedie, der fortsat holder her 10 år efter sin premiere.

Will Ferrell er som den selvsmagende og politisk ukorrekte nyhedsvært Ron Burgundy en af hans absolut bedste og sjoveste roller. Han er stjernen på en tv-station i San Diego, hvor filmen udspiller sig i midt-70’erne. Man følger således livet på stationen, hvor et kvindeligt modstykke indfinder sig i skikkelse af en blond Christina Applegate som den selvstændige Veronica Corningstone.

anchorman 02

Ron Burgundy gøres veloplagt følgeskab af hans venner og kollegaer, Paul Rudd som reporter, David Koechner som sportsjournalist og en tumpet vejrvært spillet af Steve Carell. Et firkløver, der udgør en herlig mandschauvinistisk redaktion, der roder sig ud i den ene sjove situation efter den anden. De kommer blandt andet i karambolage med en konkurrerende nyhedsstation, der udvikler sig til en kamp på liv og død.

Dumt, absurd og ofte alt for meget – på den helt rigtige måde. Det er dog ubetinget Will Ferrell, der er filmens absolutte hovedperson. Ja, han er en personlig favorit, hvis du ikke skulle have luret det. Men man kan heller ikke andet end at falde for hans både skabagtige og selvsikre Ron Burgundy, der både improviserer veloplagt med absurde rablerier og spiller energisk på tværfløjte. Ja, den skal du se.

anchorman 01

Desværre medfølger der intet ekstramateriale med Blu-ray-udgivelsen. Det kunne ellers have været sjovt med et kig bag kameraet, hvor der uden tvivl ville være komisk guld at komme efter med tanke på blandt andet de mange improvisationer. Til gengæld ser filmen flot ud og lyder lige så godt. Nå, men jeg smutter, skal lige se den igen.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) | Blu-ray | En nyklassiker du skal se”]
anchorman cover
Originaltitel: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, USA, 2004
Release: d. 2. oktober 2013
Instruktion: Adam McKay
Medvirkende: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell, David Koechner, Fred Willard m.fl.
Spilletid: 95 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]

Alle fejl i ’Die Hard’ på 7 minutter

Okay, bare lige for at få noget på det rene, så er der absolut intet galt med John McTiernans Die Hard fra 1988. Intet. Det er en actionfilm, der i den grad stadig holder, hvor en cool Bruce Willis leder an i sin ikoniske rolle som den undertrøjebærende John McClane i kamp mod en flok terrorister, der har en ond Alan Rickman i front.

Men okay, gutterne bag Everything Wrong With-videoerne har taget filmen under behandling og peger således på alt, hvad der er galt med filmen. Tjek selv videoen i toppen og se om du er enig. Det er du ikke, kan jeg afsløre med det samme.

– Se flere Everything Wrong With-videoer HER.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

bruce gif

En hyldest til Martin Scorsese

En af mine absolutte favoritinstruktører er Martin Scorsese – og han er helt sikkert også en af dine, ellers bør du straks få set hans film. Han står nemlig bag virkelig mange og virkelig fremragende film, hvilket denne filmmontage understreger.

Bare tænk på titler som Mean Streets, Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino, Gangs of New York, The Aviator og The Departed, samt præstationer af eksempelvis Harvey Keitel, Robert De Niro, Ray Liotta og Leonardo DiCaprio. Ja, jeg glæder mig vildt meget til The Wolf of Wall Street.

Se også disse filmmontager:
Montage med folk, der falder på film.
Super cool filmmontage af folk filmet bagfra.
-’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

leonardo dicaprion face

 

Top 10 – de bedste film fra 2013

De 10 bedste film fra 2013 samt det store filmiske tilbageblik: 2013 har været et virkelig godt filmår med mange fremragende filmoplevelser. Fra buldrende blockbusters til intense dramaer og originale komedier samt skræmmende gys og monstrøs science fiction. Det har derfor i udpræget grad været svært at sammensætte dette års top 10 med de bedste film fra 2013.

Jeg kigger derfor også tilbage på året mere generelt og peger på en række film, der har været med til at tegne filmåret, der er gået. Jeg fremhæver selvfølgelig også højdepunkter fra filmfestivalerne CPH PIX og Blodig Weekend. Listen og de øvrigt omtalte film inkluderer kun titler, der har haft dansk biografpremiere i 2013.

1) THE WORLD’S END (instr. Edgar Wright)
Edgar Wrights sidste del i Three Flavours Cornetto-trilogien sprutter af energi og overskud. Simon Pegg og Nick Frost leder veloplagt an i science fiction-komedien, der forener pub crawl og Jordens undergang. Det er vittigt, velskrevet og ikke mindst helt forrygende morsomt. Min anmeldelse.

world's end top 10

2) GRAVITY (instr. Alfonso Cuarón)
Vægtløs og med bankende hjerte sendes man ud i verdensrummet med George Clooney og Sandra Bullock, hvor en rutinemæssig mission ender katastrofalt. En pokkers intens film, der med et fast greb om dramaet udfolder sin medrivende og åndeløst smukke historie. Min anmeldelse.

Gravity top 10

3) PIETA (instr. Kim Ki-duk)
Sydkoreanske Kim Ki-duks smertelige og smukke Pieta er en voldsom oplevelse om et komplekst forhold mellem den kyniske Gang-do og en kvinde, der påstår at være hans mor. Tematikker som hævn, forladelse, synd, vold, afsavn og kærlighed væves elegant sammen i det intense drama.

Pieta 02 top 10

4) THE MASTER (instr. Paul Thomas Anderson)
I årene efter 2. Verdenskrig følger man forholdet mellem en megalomanisk kultleder og hans fordrukne protegé – Philip Seymour Hoffman og Joaquin Phoenix i pragtpræstationer. En film, der bugter sig gennem sin fascinerende historie om kærlighed, ensomhed og religion. Min anmeldelse.

Master top 10

5) NYMPHOMANIAC (instr. Lars von Trier)
Lars von Trier er en drillesyg mand, der leger med sit publikum. Det er også tilfældet med hans seksuelle dobbeltdækker Nymphomaniac. En fire timer lang rejse gennem en kvindes seksuelle eskapader. Et fascinerende bæst af en film om ensomhed og afhængighed. Min anmeldelse.

Nymphomaniac top 10

6) PACIFIC RIM (instr. Guillermo del Toro)
Medrivende, kulørt og spektakulær underholdning med gigantiske monstre i kamp med enorme menneskestyrede robotter. Et buldrende og berusende science fiction-kick, der slipper fantasien løs og strækker tyngdeloven til sit yderste. Min anmeldelse.

pacific rim top 10

7) MUD (instr. Jeff Nichols)
I dette Mississippi-beskidte coming of age-drama støder to 14-årige knægte på den mystiske Mud, spillet med liv og død af Matthew McConaughey. Trekløverets umage venskab afføder et både rørende, ærligt og nærværende drama om barndom, kærlighed og venskab. Min anmeldelse.

Mud top 10

8) THE CONJURING (instr. James Wan)
Et særdeles olmt hauted house-gys om en familie, der flytter ind i et afsidesliggende hus, som gemmer på en dyster fortid. Det går dog alt for sent op for familien, og så står den ellers på den ene skræmmende scene efter den anden med lyde i mørket og eksplicit gru. Min anmeldelse.

Conjuring top 10

9) DJANGO UNCHAINED (instr. Quentin Tarantino)
Seksløbere, cowboyhatte og fjogede Ku Klux Klan-medlemmer anno 1858. Tarantino går all in på westerngenren med et voldeligt og vittigt ridt ud over prærien med dusørjægerne Jamie Foxx og Christoph Waltz, mens Leonardo DiCaprio støder til som slesk satan. Min anmeldelse.

Django Unchained top 10

10) ELYSIUM (instr. Neill Blomkamp)
Der lukkes op for godteposen af flot fremtidslir og heftig action i denne dystopiske sci fi-basker. Her tegnes skellet mellem rig og fattig skarpt op, mens en desperat Matt Damon iført kropsforstærkende skelet forsøger at klare ærterne med rumpistoler og de bare næver. Min anmeldelse.

Elysium top 10

Disse film skulle du også have set i 2013
Jeg lister i år også en række andre film, ganske enkelt fordi, at 2013 bød på så mange gode filmoplevelser. Langt fra alle titler var dog tæt på at nå min top 10, men det er alle film, der har været med til at gøre 2013 til et skønt filmår. Så skulle du have misset nogle titler, kan du fint bruge denne gennemgang som en tjekliste. Klik på titlerne for mine anmeldelser.

Andre nævneværdige film fra 2013 – del 1
Nicolas Winding Refns helt meditative Only God Forgives var tæt på at nå min top 10 og Silver Linings Playbook var et morsomt og rørende drama om kærligheden og at turde give slip på fortiden. The Place Beyond the Pines tog sin fortælling ad uventede veje, mens man blev i godt humør af Frances Ha, og så sitrede kærligheden i Blue is the Warmest Color. Woody Allen serverede en depressiv Cate Blanchett i Blue Jasmine og Steven Spielberg tog tålmodig hånd om Lincoln i Lincoln.

Top 10 boblere del 1

Osama bin Laden blev jagtet i Zero Dark Thirty og livet spændte ben for Marion Cotillard i Smagen af rust og ben, mens mænd og kvinder blev sat drilsk i scene i Don Jon. Thrilleren Prisoners satte hævntørsten i gang, mens der blev slået hekse ihjel i Witch Hunters og This is the End gjorde Jordens undergang sjov. Ridley Scott var ond med The Counselor og Ben Stiller veloplagt i The Secret Life of Walter Mitty, mens der var smæk på eventyret i The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Andre nævneværdige film fra 2013 – del 2
2013 bøde også på flere store blockbusters, hvor blandt andet Tom Cruise fløj rundt i fremtiden i den smukke Oblivion, mens der var rumræs i Star Trek – Into Darkness og Superman gik til stålet i Man of Steel. Tom Hanks var på pirat-røven med Captain Phillips og så var der lykkepiller på spil i Side Effects, mens Danmark fik sin egen superhelt med Antboy. Pixar leverede den forrygende prequel Monsters University og James Wan gøs med Insidious 2, mens Denzel Washington drak flyversjusser i Flight.

top 10 boblere del 2

Hushpuppy var barnlig virkelighedsflugt og Ghibli-studiet leverede sød animation med Oppe på valmuebakken, mens der også var sød animation i Vilde Rolf. Anthony Hopkins gav liv til mesterinstruktøren Hitchcok i Hitchcock og eventyret fik vind i sejlene med Kon-Tiki. Tim Burton leverede veloplagt stop-motion med Frankenweenie og Ender’s Game sendte publikum medrivende ud i verdensrummet.

Bredtfavnende filmoplevelser på CPH PIX 2013
Jeg nåede små 29 titler på dette års CPH PIX, der igen i år var en både bredtfavnende og spændende festival at gå i kødet på. Det bevidner nedenstående gennemgang af nogle af festivalens bedste filmoplevelser også om.

David Cronenbergs søn, Brandon Cronenberg, stod for den kropsmuterende Antiviral, mens der var forstadsgys med Citadel og indisk vanvid med Miss Lovely. Min personlige favorit, japanske Sion Sono, leverede rørende atomkatastrofe med The Land of Hope, Takeshi Kitano stod for det cool gangsterdrama Outrage Beyond og mesteren Terrence Malick var tilbage med den smukke To the Wonder.

Top 10 PIX 2013

Don Coscarelli syrede ud med John Dies at the End, mens den poetisk fabulerende Post Tenebras Lux fascinerede og Harmony Korine leverede bikinier og pistoler med Spring Breakers. Wrong var herligt absurd og Chan-wook Park imponerede med sin kølige Hollywood-debut, thrilleren Stoker, mens kazhakstanske Harmony Lessons forløste et brutalt drama.

Filippinske Brillante Mendoza har lavet fremragende brutale film, men Thy Womb var et afdæmpet og vedkommende drama, mens der var spansk melankoli og fortidsgys med Painless. Den både rørende og morsomme, filippinske Six Degrees of Separation from Lilia Cuntapay fortalte historien om den ældre skuespillerinde Cuntapays stjernedrømme, og så var der kræs for både lydfans og fans af 70’er-horror med den stemningsfulde Berberian Sound Studio.

Skræmmende gode filmoplevelser Blodig Weekend 2013
For andet år i træk blev der åbnet op for grusomhederne med den københavnske genrefilmsfestival Blodig Weekend, der løb fire dage med visninger primært i Cinemateket i Filmhuset, mens der i år også var en håndfuld visninger i CinemaxX.

Blandt de bedste oplevelser var det blodspruttende og veloplagte remake Evil Dead, et gensyn med min personlige favorit, italienske Dario Argentos fremragende thriller Cat O’ Nine Tails fra 1971, mens antologigyset V/H/S 2 gav los med gys og splat. Børn gik i krig i I Declare War, mens The Battery stod for en stemningsfuld zombieapokalypse og den italienske thriller Forbidden Photos of a Lady Above Suspicion fra 1970 udfordrede underbevidstheden og virkeligheden.

Top 10 Blodig Weekend 2013

Det amerikanske remake We Are What We Are leverede dystre familiehemmeligheder i en vellykket genfortolkning af den mexicanske original og den fjollede Sharknado var herligt dum og forglemmelig underholdning, mens der var VHS-nostalgi med dokumentaren Adjust Your Tracking samt medrivende action med den sydkoreanske skyskraber-katastrofefilm The Tower.

En række film, der skuffede i 2013
På samme måde som man kan blive positivt overrasket over en film, på samme måde skuffes man også gang på gang af film, der ikke indfrier forventningerne. Dem var der desværre også flere af i 2013. Gangster Squad så med sit forrygende cast ud til at være en sikker vinder, men viste sig at være en flad stiløvelse og så skuffede Juan Antonio Bayona med katastrofefuseren The Impossible, mens zombieromancen Warm Bodies forblev uinteressant.

Top 10 skuffelser 2013

Sam Raimi for vild med den kulørte Oz the Great and the Powerful, mens The Matrix-søskendeparret rodede rundt med Cloud Atlas og Tom Hooper efterlod mig følelseskold med Les Misérables. Michael Noer nåede aldrig vellykket i mål med Nordvest, mens Iron Man 3 blot larmede og The Great Gatsby forblev overflade. Jeg forsøger at opretholde troen på M. Night Shyamalan, men hans pinligt ringe After Earth skød atter håbet i sænk.

Gore Verbinski og Johnny Depp famlede rundt med The Lone Ranger og Sofia Coppola forløste ikke rigtigt potentialet i The Bling Ring. Brad Pitts zombiebasker World War Z var en tam affære, mens Spies & Glistrup var en fesen fest, komedien The Heat var komisk træthed i tomgang og desværre gik det ikke Michael Bay særligt godt med den pumpede Pain & Gain.

De forsømte film fra 2013
Selvom jeg gerne ville nå det hele, er der igen i år titler, jeg ikke har fået set. Det råder jeg bod på i 2014. Blandt titlerne, jeg ser frem til at få indhentet er The Sessions, The Way Way Back, Den store skønhed, Before Midnight, The Grandmaster, Rush, Riddick, Pitch Perfect, The Broken Circle Breakdown, Escape Plan, Mit Liv med Liberace og Prince Avalanche.

– Læs også mine top 10-lister for 2009, 2010, 2011 og 2012.
– Læs om alle mine filmoplevelser på CPH PIX 2013 HER.
– Læs om min gang på Blodig Weekend: DAG 1, DAG 2, DAG 3 og DAG 4.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

Locations fra filmens verden omsat til flotte plakater

Det der med at finde den perfekte location til en film kan være sin sag – det rette hus, den rette skov eller den rette by. Men uanset hvordan man griber det at finde den perfekte location an, så har det enorm betydning for en film, hvad der agerer kulisse for fortællingen.

Justin Van Genderen har lavet denne vildt flotte plakatserie, der har location fra film som omdrejningspunkt. Man finder blandt andet London fra Harry Potter-filmene, San Francisco fra Hitchcocks Vertigo og North Dakota fra Coen-brødrenes Fargo samt Kansas fra Superman-universet. De kan desuden købes her, mens man kan finde mere af Justins arbejde her.

Se værker fra andre filminspirerede udstillinger:
Farven rød hyldes med flotte filmværker.
Mike Mitchells forrygende filmportrætter.
Dødflot udstilling inspireret af The Walking Dead.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

0e9257ef066f531ba5cc8f0f5c701e0e-1 3d40bd4be8c6f7d2f6fd28221b15c124 7a59021f37df4dc7798778366c384415 8af72d29a6d8f892254b7b4e3bb6363e 8e61c7bd37ae7a1fc35a33f2c07499a4 75fd959226439d1339989c8befa2c786 76b2d93dba506bca7bec6dd3e5b85aa1 804fbf3769d5d23cceb3b2433330a2a9 b36b15d77a45a504c4b64d74dbc5898b baf9ce418ca6aa93cfc1675fc40007f4 c6be42fd32fe52a2a95aa33cd0f863e2 c821921a3186669298a7c59fa72305a2 ce8b3c08a28f8b301d0f8a509704e20a e10c7ee55eafafcf3e4bc6cc62af1769-1 f6aeab7488054badafacfe241b2982a5 fad53de0d188b4cc1994ec35f59d2e6c fd33dd8129d8203a737fb6ad0f34dc20

Filmmontage ser tilbage på 2013

Jeg sidder og er ved at lægge sidste hånd på dette års tilbageblik på filmåret 2013 – ja, det inkluderer også en top 10 med de bedste film fra 2013. Men mens nogle laver disse top 10-lister, laver andre filmmontager med film fra året, der er gået. Jeg har allerede bragt en af dem – den finder du her.

Nu er Gen Ip klar med sit årlige tilbageblik, og det er en virkelig cool montage, der på 7 minutter klipper omkring 300 af årets film sammen til et fascinerende tilbageblik. Her kædes de mange film fornemt sammen med sjove sammenhænge, så som folk, der bliver slået. Men tjek den selv i toppen – og ja, pludselig ser alle film gode ud.

– Se også: Forrygende filmmontage for 2013 HER.
– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

leonardo django unchained

NYMPHOMANIAC: Lumre Lars’ intellektuelle bollefest driller med et eksistentialistisk, morsomt og brutalt kig ind i seksualiteten

Biograf-anmeldelse: Yo, drop lige de forbehold du eventuelt måtte have mod Lars von Trier. For han er altså en morsom og drillesyg mand, der leger med sit publikum. Det er også tilfældet med hans seneste opus, den seksuelle dobbeltdækker Nymphomaniac. En fire timer lang rejse gennem en kvindes seksuelle eskapader, fra barnsben til hun er 50 år. Ja, bare rolig, der er både stive pikke, våde vaginaer og sæddryppende mundvige.

Denne version er dog ikke Triers, for hans er halvanden time længere og får premiere næste år. Denne version er, som det fremgår af filmens introtekst, ikke Triers. Han har dog accepteret den, selvom han angiveligt ikke har deltaget i klipningen. Triers version skulle blandt andet være mere eksplicit, så det bliver spændende at se, hvad den længere spilletid vil gøre for oplevelsen af, hvad der allerede er et bæst af en film.

nymphomaniac 01

Her er nemlig tale om en fascinerende, dragende og tankevækkende film, der ganske vist har seksualiteten som motor, men i lige så høj grad handler om ensomhed og afhængighed, det at søge relationer og nærvær, at mærke sig selv og sine følelser – og om gode eller dårlige mennesker. I centrum finder man Charlotte Gainsbourg som den selvbetitlede nymfoman Joe. Hun bliver fundet forslået i en baggård af den intellektuelle Seligman, der spilles med fin tilbageholdenhed af Stellan Skarsgård.

Hjemme i Seligmans spartanske eneboerbolig fortæller hun ham sin livshistorie. Man får således i tilbageblik indblik i hendes liv og mange seksuelle møder, jagten på kærlighed og anerkendelse. Det Stacy Martin, der lægger krop til den unge Joe, som helt forrygende balancerer det uskyldige med det kalkulerede, det følsomme og kolde. En kvindekarakter, der ganske enkelt er fængslende at følge hele vejen.

nymphomaniac 02

Ja, der er seksuelt eksplicitte scener, men de er ikke tomme provokationer, men fungerer som nødvendige scener for forståelsen af Joe, seksualiteten og forholdet mellem mand og kvinde. Det, at filmen udspiller sig i tilbageblik, hvor hvert af de otte kapitler omhandler en periode i Joes liv, får helt litterær karakter, hvor Seligman intellektuelt dissekerer Joes liv og filmens tematikker, mens man følger dramaet og karakterernes udvikling, der altså taler mere til hjernen end til skridtet.

Det er desuden et forrygende cast, der lægger krop til Triers løjer, hvor der legende tegnes tal op på lærredet eller indklippes gamle filmstrimler for at understrege en pointe. Drilsk, organisk og uforudsigeligt. Nå, men det var rollelisten. Her finder man blandt andet også Shia LaBeouf som Joes langvarige flamme, Christian Slater er Joes far og så dukker Jamie Bell op i en hårdtslående rolle, mens en ilter Uma Thurman smækker sorthumoristisk med dørene. Ja, selvfølgelig skal du se den.

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Nymphomaniac | Biografanmeldelse”]Vurdering 5/6:
5_6 - stars
nymphomaniac poster
Originaltitel: Nymphomaniac, Dansk | Tysk | Svensk | Fransk | Britisk, 2013.
Premiere: d. 25. december 2013
Instruktion: Lars von Trier
Medvirkende:
Charlotte Gainsbourg Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia Labeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Jamie Bell, Willem Dafoe, Connie Nielsen, Nicolas Bro, Udo Kierm.fl.
Spilletid: 4 timer
Distributør: Nordisk Film[/tab][/tabgroup]

THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY: Ben Stillers eventyr er en sand fornøjelse

Biograf-anmeldelse: Der er en simpel, men eviggyldig sandhed at hente i Ben Stillers rørende, smukke og morsomme The Secret Life of Walter Mitty, og det er, at man skal gribe livet. At det så er en sandhed, der kan være svær at efterleve, det er en anden snak. For selvom livet befinder sig lige for næsen af os alle sammen, kræver det også mod at hoppe ud i det – at følge sine drømme. For gør man det, kan man også fejle, blive såret og miste.

Men prøver man ikke, har man allerede tabt. Det må Walter Mitty sande, da han pludselig tvinges til at gribe livet og eventyret. Han arbejder nemlig som fotofremkalder for Life Magazine, hvor fotografen Sean O’Connells negativ til fotoet, der skulle på magasinets sidste forside er forsvundet. Derfor må Walter nu begive sig ud på en rejse for at finde frem til den mystiske Sean for at få fat i negativet.

walter mitty 01

Walters ellers så trykke hverdag og livlige dagdrømmeri bliver med andre ord pludselig til virkelighed. Der er selvfølgelig også kærlighed med i ligniningen, for altid søde Kristen Wiig spiller Walters kollega Cheryl, som han selvfølelig er varm på, men for genert til rigtigt at gøre noget ved det. Så ja, det er både livet med vandringer på bjergrykke, samt det nære liv med kærligheden, der skal gribes.

Udover at Ben Stiller indtager hovedrollen, har han også instrueret. Begge dele er han lykkedes virkelig godt med. Han forvalter med stor naturlighed rollen som den lidt generte og akavede, men søde, dedikerede og intelligente Walter, mens filmen bugter sig veloplagt afsted med et fortællemæssigt overskud i velgennemtænkte billedkompositioner, der gør at filmen aldrig mister sin visuelle dynamik.

walter mitty 03

Det går bogstaveligtalt over stok og sten, fra det ene vilde dagdrømmeri til virkelighedens rejser på smukke bjerge. Desværre er filmens ganske heftige tempo også en smule med til, at man ikke kommer helt ind bag karaktererne. Men heldigvis nok til at man forstår og hepper på dem. Men der er ikke mange komplekse nuancer at komme efter i dramaet eller filmens temaer.

Det gør dog ikke det store, for man bliver i pokkers godt humør af filmen, der er baseret på en novelle af James Thurber fra 1939, som blev filmatiseret første gang i 1947. Ben Stiller leverer således både elegant, veloplagt og morsomt en velmenende reminder om, at man skal gribe livet, gå efter drømmen og finde eventyret, der altså ikke behøver være på toppen af Mount Everest, men også kan findes lige om hjørnet.

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.
[tabgroup][tab title=”The Secret Life of Walter Mitty | Biografanmeldelse”]Vurdering 4/6:
4_6 - stars
walter mitty poster
Originaltitel:The Secret Life of Walter Mitty, USA, 2013
Premiere: d. 25. december 2013
Instruktion: Ben Stiller
Medvirkende:
Ben Stiller Kristen Wiig, Shirley MacLaine, Sean Penn m.fl.
Spilletid: 115 min.
Distributør: SF Film[/tab][/tabgroup]

De hader julen på film

Nej, det er langt fra alle, der er lige begejstrede for julen – det samme gør sig gældende på film. Hvis du er i tvivl kan du blot trykke play på videoen herover. Her finder man nemlig klip fra knap 30 film og tv-serier med folk, der ikke er vilde med, eller ja, hader julen.

Man finder således klip fra blandt andet How the Grinch Stole Christmas, When Harry Met Sally, Gremlins, Die Hard og Scrooge. Ja, både Gremlins og Die Hard er favoritter, når jeg skal se julefilm.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER.

bruce gif