V/H/S/ 2: Håndholdt horror er forrygende underholdning

Det er ikke tit, at en opfølger matcher eller overgår sin forgænger. Det er dog tilfældet med V/H/S 2 – en yderst underholdende sequel, der er en smule bedre end sin ligeledes vellykkede forgænger, den håndholdte antologi-gyser V/H/S. Denne to’er byder på fire kortfilm samt en rammefortælling i found footage-genren – og der er højt niveau stort set hele vejen rundt.

Rammefortællingen følger privatdetektiverne Larry og Ayesha, der har fået til opgave at undersøge en ung knægts forsvinden. I hans dunkle hjem bliver de mødt af en række tændte fjernsyn samt en stak VHS-bånd. De ser båndene igennem og vi ser med – altså antologiens fire kortfilm. Imellem kortfilmene vender man således tilbage til de to i huset, hvor stemningen bliver fortsat mere eery. Første bånd i maskinen er Phase I Clinical Trials.

vhs 2 04

Her følger man en mand, der efter at have mistet synet på det ene øje, får indopereret et øje/kamera, der optager alt, hvad han ser. Men der følger uventede bivirkninger med øjet og snart ser han skumle skikkelser i sit hjem. En creepy film med både olm atmosfære, fine jump scares og lidt blodig snask. Næste film smider sort humor i horrorgryden med zombiefilmen A Ride in the Park, hvoraf dens ene instruktør er Eduardo Sánchez – den ene af de to gutter bag nyklassikeren The Blair Witch Project.

Her udvikler en cykeltur gennem skoven sig til en sjasket zombiemassakre med blod på linsen. Good and gory zombie fun. Med det tredje indslag, Safe Haven, bliver der gået balls out med sjasket splat, et herligt grotesk plot og adskillige blodige money shots. Her ender et dokumentarholds besøg hos en sekt sig til et sandt mareridt. For de hvidklædte medlemmer gemmer på mørke hemmeligheder.

vhs 2 02

En forrygende rutsjebanetur med flere groteske what the fuck-øjeblikke, mens løjerne bare eskalerer hele vejen mod den fantastiske finale. Så ja, mange tak til de to instruktører bag, Gareth Evans (The Raid) og Timo Tjahjanto (det klamme indslag, L is for Libedo i The ABCs of Death). Sidste film er desværre også antologiens svageste. For selvom Slumber Party Alien Abduction er en cool titel, er det en ret ujævn oplevelse.

Det er ellers Jason Eisener, der har instrueret – manden bag den fremragende Hobo with a Shotgun. Men dette larmende besøg fra rummet tumler noget forslået rundt i mørket, mens man blev mere rundtosset end skræmt af de blege rummænd. Heldigvis runder rammefortællingen antologien af på fornem og blodig vis. Sådan.

V/H/S 2, 4/6: 4_6 - stars_LILLE

vhs 2 01

Ekstramateriale, billede og lyd:
Dvd-udgivelsen gengiver fint de individuelle film, hvor der dog momentvis er en smule støj i billedet, men aldrig noget graverende. For billedet er overordnet flot, skarpt og farvemættet, mens også lydsporet går både klart og dynamisk igennem. Der medfølger desværre intet ekstramateriale Øv.

Ekstramateriale 0/6 0_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”V/H/S 2 | dvd-anmeldelse”]Samlet vurdering 4/6:
4_6 - stars
vhs 2 cover
Originaltitel: V/H/S 2, USA, 2013
Release: d. 31. oktober 2013
Instruktion: Eduardo Sánchez, Simon Barrett, Simon Barrett, Gareth Evans, Gregg Hale, Timo Tjahjanto, Adam Wingard
Medvirkende: Lawrence Michael Levine, Kelsy Abbott, Adam Wingard m.fl.
Spilletid: 91 min.
Udgiver: Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]