WELCOME TO THE PUNCH: Blankpoleret thriller er en medrivende stiløvelse

Det er ganske vist ikke den dybe thriller-tallerken, der opfindes med Welcome to the Punch. Men pyt med det, for med tjept tempo boltrer den sig underholdende og stilsikkert gennem sine smukke og actionfulde scener i et koldt belyst London. Her tørner den kriminelle Jacob Sternwood sammen med kriminalbetjenten Max Lewinsky, der tre år tidligere missede chancen for at fange ham.

Det er således et personligt opgør, der her serveres med inspiration fra blandt andet John Woo, Michael Mann og David Fincher. Men når man skal låne med arme og ben, bør man jo også gøre det fra de bedste. Det er således også til at overleve, at karaktererne ikke er videre dybe og historien er set før. For med en effektiv spilletid på lige omkring halvanden time fastholdes et medrivende flow.

Welcome to the Punch 02

En forbitret James McAvoy er god som sammenbidt og hævngerrig betjent, mens Mark Strong får lov at spille på lidt flere nuancer som den målrettede og tjekkede kriminelle, der altid synes at være et skridt foran. Desværre stikker deres konflikt ikke dybere end at dramaet forbliver overfladisk. Relationerne er simpelthen ikke stærkt nok optegnet til at man for alvor involveres følelsesmæssigt.

Man underholdes og ikke så meget mere, i dette tilfælde er det dog også nok. Men selvom her er tale om en mere eller mindre forglemmelig affære, stables der flere lækre actionscener på benene. Blandt andet den intense åbningsscene, hvor Max jagter Sternwood gennem Londons gader, eller da de hektiske kamerabevægelser skiftes ud med slowmotion, så man kan se hver enkelt afgørende bevægelse og kugle flyve elegant gennem luften.

Welcome to the Punch 03

Instruktør Eran Creevy har med andre ord skabt en medrivende stiløvelse, der selvom det er en historie- og karaktermæssig overfladisk affære formår at underholde hele vejen. Det bliver spændende at se, om ikke han i fremtiden får lov at udfolde sin sikre visuelle stil med et mere interessant manuskript. Indtil det sker, kan du roligt sætte dig til rette og nyde denne blankpolerede action-thriller.

Filmen 4/6:4_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen serverer ikke hele vejen de smukke billeder lige overbevisende. Billedet er af og til en kende blødt, mens nuancer ikke er lige skarpe hele vejen. Men den kolde farverpalet er mættet og klart gengivet, detaljegraden god og billedet er overordnet en fornøjelse. Lydsporet spiller virkelig godt med sine velbalancerede niveauer – klart og medrivende. Der medfølger desværre intet ekstramateriale.

Ekstramateriale 0/60_6 - stars_LILLE | Billede 4/6 4_6 - stars_LILLE| Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ‘Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Welcome to the Punch | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering 4/6:
4_6 - stars
welcome to the punch cover
Originaltitel: Welcome to the Punch, England | USA, 2013
Release: d. 5. september 2013
Instruktion: Eran Creevy
Medvirkende: James McAvoy, Mark Strong, Andrea Riseborough m.fl.
Spilletid: 100 min.
Udgiver: Nordisk Film[/tab][/tabgroup]