LITTLE DEATHS: tre grufulde historier

Den britiske antologi-gyser Little Deaths består af tre kortfilm, der på hver deres måde tager publikum med på en bizar tur ind i dystre kringelkroge og depraverede verdener af død, sex og lemlæstelse. Ikke hele vejen lige fængende forløst, men bestemt både idérigt og grumt nok til at opmærksomheden holdes ved lige.

Der lægges ud med House and Home, hvor et ægtepar har en noget skummel hobby med at invitere hjemløse til middag og oveni hatten byde på en omgang vold og nedværdigelse. Men løjerne tager (som forventet) en uventet drejning, hvor offer/bøddel-tematikken kommer grumt i spil.

little deaths 01

Stramt fortalt, men ikke syg nok til for alvor at tage stikket hjem på horror-kontoen og så fremstår de medvirkende ikke helt overbevisende hele vejen. Med Mutant Tool skrues der op for det bizarre, hvor der blandt andet kommer nazi-eksperimenterende super-sperm på banen. Jep, det er skørt og herligt langt ude.

Så selvom de outrere eksperimenter mister lidt momentum, lever filmen fint videre i kraft af sin kuriøse historie og væmmelige stemning, hvor der da også for god ordens skyld spædes til med stoffer, vold og prostitution. Selvfølgelig. Ballet lukkes med den sadistiske kærlighedshistorie Bitch.

little deaths 02

Her møder man et kærestepar, der har deres op- og nedture, hvor hun som en edderspændt dominatrix tager styringen i deres sexlege. Men spændingerne tager til og følelserne blusser uventet op. Et ikke helt vellykket psykologisk drama om magtforhold, mens den glubske finale ikke synes velbegrundet nok.

Little Deaths er med andre ord en blandet pose bolsjer, hvor ingen af de tre indslag for alvor har pondus. De viser dog hver især interessante idéer, hvor Mutant Tool er favoritten hos mig – alene på grund af dens bizarre præmis. Men hverken samlet eller hver især giver de tre film andet end et ok gib i horror-stokken – om jeg så må sige.

Filmen: 3/6 3_6 - stars_LILLE

Billede, lys, ekstramateriale:
Filmene gengives med ok farver, men et ikke lige veldefineret billede hele vejen, hvor der opstår en smule udtværinger og støj – dog intet graverende. Lydsporet spiller ligeledes ok med fine niveauer og god plads til grum atmosfære. Ekstramaterialet begrænser sig til en række trailers samt et slideshow med stills fra filmene.

Billede: 4/6 4_6 - stars_LILLE| Lyd: 4/6 4_6 - stars_LILLE| Ekstramateriale: 1/61_6 - stars_LILLE[tabgroup][tab title=”Little Deaths | Dvd-anmeldelse”]Samlet vurdering: 3/6
3_6 - stars

little deaths cover
Originaltitel: Little Deaths, England, 2011
Udgivelse: d. 5. marts 2013
Instruktion:
Sean Hogan, Andrew Parkinson, Simon Rumley
Medvirkende: Luke de Lacey, Holly Lucas, Siubhan Harrison m.fl.
Spilletid: 94 min.
Udgiver: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]