Kedelig Statham leverer action i tomgang

Actionfilm behøver ikke nødvendigvis et overraskende eller nytænkende plot for at underholde. Men når de uoriginale eskapader leveres så rodet og uengagerende som tilfældet er med The Mechanic, så hjælper hverken store eksplosioner eller en kedelig Jason Statham som lejemorder filmen ud af tam tomgang.

Athur Bishop er en iskold hitman uden samvittighed (næsten), men med en forkærlighed for vinylplader og klassisk musik – den sofistikerede dræber, du ved. Han udfører sine opgaver uden slinger i valsen, men da hans lærermester og ven Harry McKenna bliver hans næste mål kompliceres sagerne…

Måske det bare er mig, men jeg har aldrig forstået hvorfor Statham skulle være så pokkers cool og eftertragtet i nyere actionfilm. Jeg synes han er kikset, uden charme og kedelig. Det er også tilfælde i The Mechanic. Heldigvis teamer han op med den langt mere interessante Ben Foster, der spiller hans ’lejemorder-elev’.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN
–>

Men selvom Ben Foster er charmerende som den løsslupne elev, kan hans ellers indtagende tilstedeværelse ikke redde plottet ud af sine rodede krumspring og uengagerende afvikling. Filmen mangler simpelthen en strammere struktur, et mere klart formål og måske vigtigst – mere veludført action. Desværre efterlades man med en film, der halter sig kluntet mod den store finale.

Der er altså ikke meget spas at hente i The Mechanic. Den garvede Donald Sutherland er dog cool i en mindre, men afgørende rolle og en enkelt scene med Statham og Foster skjult i en hotelvæg er ganske fermt skruet sammen, mens nedskydninger og slagsmål ofte er herligt blodige. Desværre er de få lyspunkter ikke nok til at redde denne omgang action-smadder fra at kede mere end at underholde.

Nå ja, The Mechanic er for resten et remake af filmen af samme navn fra 1972, her med vores alle sammens hårdtslående Charles Bronsen i hovedrollen. Den har jeg dog ikke set, men kan kun forestille mig, at den er et mere underholdende bekendtskab. Jeg mener, Bronson kan til hver en tid banke Statham i jorden.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen er der som sagt ikke meget ved, men heldigvis er både billede og lyd på Blu-ray-udgivelsen medrivende, hvilket trods alt giver denne tamme omgang action en smule pondus. Billedet står skarpt, med gode detaljer og indtagende farver, mens lydsporet blæser eksplosioner og skudsalver godt rundt.

Herudover følger filmen også med på dvd, men man finder intet ekstramateriale på udgivelsen – godt det sammen.


Originaltitel: The Mechanic, USA, 2011
Instruktion:
Simon West
Medvirkende:
Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn, Donald Sutherland, Jeff Chase, Mini Anden, James Logan m.fl.
Spilletid:
92 min.
Udgiver:
Nordisk Film