Christian Bale stråler som afdanket bokser-junkie

Der ikke noget som et godt gammeldags sportsdrama, hvor underdog’en imod alle odds kæmper sig vej mod toppen. Men det fremragende bokse-drama The Fighter er meget andet end de hårdtslående kampe. Filmens egentlige kampe synes nemlig at udspille sig udenfor ringen, hvor den ihærdige bokser Micky må gå egne veje og ikke lade familien styre karrieren, hvis han skal opnå succes.

Micky er den mutte og slidsomme bokser, der går lider nederlag efter nederlag, mens hans storebror og træner Dicky lever højt på fortidens sejre, men nu er et ranglet skellet med et stofmisbrug. De to er uadskillige og solidt planet i familiens skød, hvor alle ønsker Micky til tops. Men på trods af gode intentioner synes familien, ledt an af en rapkæftet mor mere at stå i vejen end at hjælpe succesen på vej.

Filmen er baseret på den virkelige historie om de to bokse-brødre, hvor Mark Wahlberg med fin usikkerhed og råstyrke leverer Micky, mens en udsultet Christian Bale som den hurtigsnakkende og karismatiske Dicky fuldstændig stjæler billedet – præcis som i forholdet mellem de to brødre. Bale er fænomenal og uhyggeligt overbevisende – han hev da også en Oscar hjem for rollen.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Selvom det uden tvivl er Bale, der løber med rampelyset, så er The Figher castet suverænt til fingerspidserne. Her får man bl.a. også en sød Amy Adams med ben i næsen, mens Mickys opkæftende mor og manager spilles med white trash-perfektion af en opdullet Melissa Leo – jep, hun fik også en Oscar.

En af grundene til at The Fighter fungerer så godt som tilfældet er, finder man altså i castet, familie-dramaet og den evigt gyldige historie om viljen til sejr. Men også instruktøren David O. Russells evne til at gøre kampene både i og uden for bokseringen afgørende, gør denne på papiret noget traditionelle historie uhyggeligt medrivende.

Fik jeg sagt, at Christian Bale som afdanket bokser-junkie er intet mindre end forrygende og hele filmen værd.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen står med flotte og mættede farver samt gode detaljer og solide kontraster. Lydsporet spiller ligeledes problemfrit og leverer både det labre soundtrack, øretæver og dialog med god pondus.

Desværre medfølger der intet ekstramateriale og det er sgu for dårligt. Det er muligvis et spørgsmål om økonomi fra distributørens side, men uanset hvad grunden er, så er det dårlig skik ikke at inkludere ekstramaterialet, når det er findes – og i dette tilfælde er at følger med udgivelsen i andre lande.

Salget af fysiske udgivelser er drastisk dalende og i hård konkurrence med ulovlige downloads – og netop ekstramaterialet kan være med til gøre den fysiske udgivelse en smule mere interessant. Man kan selvfølgelig vælge at opsøge den udenlandske udgivelse, men det er jo ikke befordrende for det danske marked. Uanset hvad, så smid dog for pokker ekstramaterialet med på udgivelsen, alt andet er dumt og uambitiøst. Øv.


Originaltitel: The Fighter, USA, 2010
Instruktion:
David O. Russell
Medvirkende:
Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, m.fl.
Spilletid:
115 min.
Udgiver:
Nordisk Film